Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Excursiereis

Oostenrijk - 8 dagen - Wienerwald & Wenen

879,00 p.p.

Oostenrijk - 8 dagen - Wienerwald & Wenen 

Vertrekdatum:

 • Zaterdag 21 september 2024 

Wij laten u niet alleen genieten van het Wienerwald, we brengen ook een bezoek aan de hoofdstad Wenen. Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk, de stad die 6 eeuwen lang door de Habsburgers werd bestuurd. Buiten de Donau is de meest bekende icoon van de stad met grote zekerheid keizerin Elisabeth, beter bekend als Sisi. De vele schitterende bouwwerken zijn daar stille getuigen van, de stad staat bomvol met paleizen, kerken en andere monumentale bouwwerken, de stad is ook de stad van de Wiener Jugendstil. Het Wienerwald of Weense Woud: Is een dichtbebost gebied dat zich uitstrekt over de Oostenrijkse deelstaten Neder-Oostenrijk en Wenen. Het wordt gevormd door een noordoostelijke uitloper van de Alpen. In 2005 werd het Weense Woud een erkend UNESCO-biosfeerreservaat.

Boek deze reis

Hotel Wiental

Het familiehotel Wiental ligt in het hart van het Wienerwald, op slechts 12 kilometer verwijderd van de Oostenrijkse hoofdstad in het plaatsje Pressbaum. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, wc, telefoon en tv. Verder is het hotel van alle gemakken voorzien en beschikt over een lift, receptie, lounge, spa-afdeling, Stube en een gezellig terras. In het restaurant vindt u ‘s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds een 3-gangen keuzemenu. Eén keer tijdens ons verblijf kunnen we genieten van een uitgebreid buffet.

Dag 1:  Heenreis

Vertrek vanaf ’s-Hertogenbosch /Tilburg /Eindhoven /Westerhoven (EMA). Via de Duitse autobanen met regelmatig een pauzestop rijden we naar ons overnachtingshotel in de buurt van Nürnberg.

Dag 2:  Drierivierenstad 

Na het ontbijt rijden we verder naar Oostenrijk. Onderweg brengen we een bezoek aan Passau. De stad is gelegen aan de samenvloeiing van de Donau, Inn en Ilz, vandaar de bijnaam Drierivierenstad. Bezienswaardig is de St. Stephansdom daterend uit de Romeinse tijd, vooral bekend vanwege het grootste orgel ter wereld met 17.000 pijpen en 208 registers, de bronzen klok met een gewicht van 7850 kg is de grootste van Beieren. Verder noemen we de Burcht Oberhaus, vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over Passau en de 3 rivieren.

Dag 3:  Wienerwald 

Vandaag brengen we de gehele dag door in het Wienerwald. Natuur, traditie, muziek en gemoedelijke mensen. Dat is het Wienerwald. Bekende componisten als Beethoven, Schubert en Strauss hebben zich laten inspireren door het Wienerwald. Op verschillende plaatsen maken we een stop. Om te beginnen rijden we naar Hinterbrühl, een villavoorstad van Wenen, waarvan de dorpskern nog een Biedermeier karakter heeft. Hier componeerde Schubert zijn lied “Am Brunnen vor dem Tore”. Een compositie die betrekking heeft op de Höldrichsmühle, een gasthof waar Schubert vaak heen wandelde. In Hinterbrühl bezoeken we de Seegrotte het grootste onderaardse meer van Europa (6200 m²), dat in 1944 leeggepompt en ingericht werd als vliegtuigfabriek. Vervolgens rijden we naar Heiligenkreuz, vooral bekend door de in 1135 gestichte cisterciënzerabdij, door Babenberger hertog Leopold III. In Heiligenkreuz nemen we tevens de lunchpauze. Na de lunchpauze gaan we naar de stad Baden, waar Mozart in het tuinhuisje van het Mozarthof aan de Renngasse 4 zijn wereldberoemde Ave Verum componeerde. Ook Beethoven leefde hier van 1821 tot 1823 aan de Rathausgasse 10. Hier voltooide hij de 9de symfonie. U krijgt voldoende tijd voordat we weer naar het hotel rijden voor een welverdiend diner.

Dag 4:  Wien.....Stadt meiner Träumell

Na het ontbijt rijden we naar Wenen. Deze morgen ontdekken we onder leiding van een Nederlandssprekende gids de schitterende hoofdstad van Oostenrijk. We zien o.a. de Staatsoper, de Neuburg, de paleizen van het Natuurhistorische en Kunsthistorische museum, het parlement, Rathaus en het Burgtheater. Aansluitend heeft u voldoende vrije tijd, om op eigen gelegenheid de stad beter te leren kennen. We zijn tijdig terug voor het diner.

Dag 5:  Stift Melk 

Na het ontbijt bezoeken we de wereldberoemde Abdij van Melk. Melk is vermaard om de 57 meter boven de Donau gelegen benedictijnenabdij. De kloostergebouwen zijn gegroepeerd om zeven hoven, waarvan de Prälatenhof de belangrijkste is. In de meer dan 300 m lange zuidvleugel bevindt zich de Kaisergang met portretten van de Oostenrijkse keizers. Voorts zijn bezienswaardig het Kaiserzimmer, de Marmorsaal met plafondschilderingen en de bibliotheek, met een kostbare verzameling, waaronder het Melker Marienlied. Een van de fraaiste voorbeelden van hoog-barok is de Stiftskirche Petrus und Paulus. Vanmiddag bent u vrij in Pressbaum.

Dag 6:  Burgenland

Na een vrije ochtend gaan we vanmiddag naar de provincie Burgenland. We brengen een bezoek aan de mooie stad Eisenstadt, de stad die sinds 1925 de hoofdstad van het bondsland Burgenland is, en vooral bekend is als de woon- en begraafplaats van de componist Franz Joseph Haydn. De stad wordt gedomineerd door het Slot Esterházy.

Dag 7:  Prachtige vergezichten

Na het ontbijt nemen we afscheid van ons hotel in Pressbaum. Onderweg naar ons overnachtingshotel, maken we wanneer de reistijd het toelaat nog een leuke stop in een mooie plaats op de route.

Dag 8:  Huiswaarts

Na het ontbijt keren we via de Duitse autobanen naar Nederland. We besluiten de reis met een heerlijk afscheidsdiner, waarna u weer wordt teruggebracht naar uw opstapplaats.

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem, panoramacamera, toilet, en airco

 • de verzorging op basis van halfpension, uitgebreid ontbijtbuffet, 3-gangen keuzediner en 1 x een uitgebreid buffet
 • alle kamers met douche/bad, wc, telefoon, tv 
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • gratis Wi-Fi in hotel
 • entree Seegrotte
 • Nederlands sprekende gids in Wenen 
 • entree Stift Melk
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • SGR consumentenbijdrage
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs
Sluit