Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw

Dagtocht 006A: Eifel- Obersee - Einruhr

94,50 p.p.

inclusief: busreis -  1 kopje koffie met vlaai- Eifelhausplatte- boottocht- het diner

- dinsdag 25 juni 

Een klassieker van groot formaat, de Eifel met ontelbare schitterende panorama’s, vele beekjes en riviertjes. Vroeger was het water een lust, want het leverde energie voor watermolens, maar vaak vormde het ook een last, omdat er regelmatig overstromingen optraden. Om dit probleem tegen te gaan werden in de loop van de 20e eeuw allerlei stuwmeren aangelegd. De Obersee maakt onderdeel uit van het stuwmerencomplex Rursee-Urftsee en vormt in feite de verbinding tussen deze twee stuwmeren. De Obersee werd tussen 1934 en 1938 gebouwd en tussen 1955 en 1958 vergroot. Midden tussen de beboste heuvels die zich in het water weerspiegelen, geeft het prachtige vergezichten. Het stuwmeer levert drinkwater voor het gebied rondom Aken en ook de elektriciteitsproductie moet niet worden vergeten. Om alles eens goed te bekijken maken we een prachtige boottocht. 

Boek deze reis

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Limburg, waar koffie met Limburgse vlaai voor ons klaar staat. Hierna vervolgen we onze route naar de Eifel. We rijden via het mooie natuurgebied de Eifel naar Einruhr. Hier stoppen wij voor de lunch, een Eifelhausplatte, een typische Duitse lunch. Na de lunch schepen we in voor een boottocht over de Rursee. De Rursee vormt samen met de Obersee en Urftsee de bekende Eifeler Seeënplatte. Het langgerekte kronkelige meer ligt ingebed tussen steile hoogten die grotendeels door bossen bedekt zijn. Nadat we weer aangemeerd zijn, stappen we in de touringcar om aan de terugreis te beginnen. Op Nederlandse bodem sluiten wij deze prachtige dag af met een heerlijk drie gangen diner, waarna wij u weer retour brengen naar uw opstapplaats.

Door de vele stijgende kosten zijn wij vanaf heden genoodzaakt om per boeking € 3,00 reserverings/ boekingskosten in rekening te brengen.

Totaalprijs
Sluit