Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Excursiereis

Drie landen reis - 5 dagen - België - Ardennen - Moezel

499,00 p.p.

Drie landen reis
België - Ardennen- Moezel - 5 dagen 

Vertrekdatum:

 • Maandag 9 september 2024

We verblijven in de triangel Ardennen, Eifel en Ösling. Deze streken staan bekend om hun gastvrijheid en kwalitatief hoogstaand toeristisch aanbod. Ondanks dat in het verleden de Belgische Ardennen het toneel waren van belangwekkende gebeurtenissen, is het vandaag de dag een streek waar je kan genieten van de rust en de natuur. De Duitse Eifel kenmerkt zich door mooie panorama’s veel beekjes en rivieren, kloosters en ruïnes. Het kleine groothertogdom Luxemburg kunnen we verdelen in twee gebieden. Het zuidelijke Gutland en de Noordelijke Ösling wat tot de Ardennen wordt gerekend.

Rodt is een dorp wat bij de gemeente Sankt Vith hoort. Sankt Vith geldt als de enige stad in de Belgische Eifel. De streek en stad vielen in het verleden vaak in andere handen. Zowel Luxemburg als Pruisen hadden de streek vóór België in het bezit.

Hotel zum Buchenberg

Dit sfeervolle familiehotel is een ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Het hotel is gelegen in de prachtige natuur van de Belgische Eifel. Het hotel biedt ruime comfortabele kamers, alle voorzien van douche, toilet, föhn, tv, telefoon, wifi en zithoekje. Het hotel beschikt verder over een receptie, lift, bar, en een tuin met terras. Tijdens ons verblijf staat er iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. Iedere avond wordt er een heerlijk 3-gangen diner uitgeserveerd in het sfeervolle in 2021 gerenoveerde restaurant.

Boek deze reis

Reisprogramma:

Dag 1:  Heenreis met Spa

Vanaf ’s Hertogenbosch / Tilburg/ Eindhoven/ Westerhoven (EMA)  rijden we naar ons restaurant voor koffie/thee met Limburgse vlaai. Na de stop gaat de reis verder naar het gezellige en karakteristieke stadje Spa. Lange tijd gold Spa als belangrijkste toeristencentrum in de Ardennen. In de 18e eeuw werd er de eerste badinrichting gebouwd, vandaaruit werd Spa bekend als kuuroord. Een van de voornaamste overblijfselen uit de periode dat Spa bekend werd als kuuroord is de Waux-Hall, een casino uit de 18e eeuw. Overige noemenswaardige bouwwerken zijn de Sint-Remacluskerk en de Peter de Grote-bron, een brongebouw met binnenin de fontein van de dolfijnen. Het water in de bron is koolzuur- en ijzerhoudend. Op het afgesproken tijdstip vervolgen onze weg richting het hotel. Nadat iedereen is ingecheckt kunnen we aan tafel voor het diner. 

Dag 2:  Clervaux & Bastogne  

Na het ontbijt rijden we naar Luxemburg, waar we het stadje Clervaux bezoeken. De stad is gelegen in het dal van rivier de Clerve. Het centrum wordt gedomineerd door het 12e eeuws kasteel. Het kasteel is gebouwd op een hoge rots. Een 2e bekend bouwwerk is de abdij van Clervaux. De abdij ligt buiten het stadje. In de 20e eeuw werd de abdij gesticht als onderkomen voor de Benedictijner monniken die elders werden verbannen. WO II was voor Clervaux een bloedige slag. Tijdens het Ardennenoffensief werd het stadje ingenomen en ging de burcht deels in vlammen op. Vanmiddag brengen we een bezoek aan het Bastogne War museum. Het Bastogne War museum is het belangrijkste museum over de slag om de Ardennen. Het is gelegen bij Mémorial du Mardasson, even buiten het centrum van Bastenaken, destijds het middelpunt van de strijd. In de multimediaruimte zijn uniformen, uitrusting, voertuigen en materieel in 3-D te zien. De authenticiteit van de inrichting van het museum is uniek. In een aparte zaal draait een film van 30 minuten over de strijd, met commentaar in Nederlands. Door het museum krijgt u uitleg via een audioguide. 

Dag 3: In het hart van de Ardennen

Na het ontbijt vertrekken we weer voor een interessante dag. We maken een mooie verkenningstocht door de Ardennen. In een van de kleinste stadjes ter wereld, Durbuy, gelegen in het dal van de Ourthe maken we een ruime stop. Het opvallendste bouwwerk is ongetwijfeld het kasteel dat in de 12e - 13e eeuw toebehoorde aan de graven van Luxemburg. In dit prachtige stadje kunt u in een van de vele brasserieën op eigen gelegenheid lunchen. Na de stop vervolgen we onze verkenningstocht.

Dag 4: De Moezel

Vandaag maken we een prachtige tocht naar de Moezel. Via Prüm, Gerolstein en Landkern rijden we naar Cochem. In het mooie toeristische stadje Cochem, waar u de vele bezienswaardigheden kunt aanschouwen maken we een ruime stop. Cochem heeft ca. 6000 inwoners en is een gekend wijnbouwcentrum. De oorspronkelijke 11e eeuwse burcht die, samen met de rest van het stadje, in 1689 door de Fransen werd verwoest, is in de 19e eeuw herbouwd. Delen van de 14e eeuwse stadsversterking zijn bewaard gebleven. Na de stop maken we een prachtige route langs de Moezel. In Bernkastel-Kues maken we ook nog een pauzestop. Dit schilderachtig stadje ligt te midden van de grootste en de beste wijngebieden in het stroomgebied van de midden-Moezel. Het stadje heeft een aantal monumentale bouwwerken zoals Graacher Tor, thans Heimatmuseum en het Rathaus. De trots van het plaatsje is het marktplein met zijn schitterende vakwerkhuizen. Na dit bezoek rijden we terug naar Rodt

Dag 5:  Terugreis met Tongeren, waar verleden en heden versmelten 

Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van de familie Rauschen en het personeel van het hotel. We rijden naar Tongeren, hier starten we met een mooie rondrit olv een gids. De ca. 1.5 uur durende rondrit gaat door Tongeren en de Haspengouw. We eindigen in het centrum. Hier heeft u vrije tijd voor lunch en om door het gezellige centrum te lopen, een museumbezoek of een pintje te pakken op één van de vele terrassen. Tongeren is de oudste stad van België, een stad die geschiedenis ademt. Van de Romeinse en middeleeuwse stadswallen tot de imposante gotische basiliek en het bekoorlijke begijnhof. Vele delen van de stad staan te boek als beschermd werelderfgoed van Unesco. Op het afgesproken tijdstip vervolgen onze weg. We besluiten deze reis met een goed verzorgd diner. Na het diner wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

Bij de reissom is inbegrepen:                  

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem, panoramacamera en airco
 • de verzorging op basis van halfpension met uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangendiner
 • alle kamers met douche, toilet, telefoon, wifi en zithoekje
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • gratis Wi-Fi in hotel 
 • koffie/thee met Limburgse vlaai op dag 1
 • entree Bastogne War museum
 • gids in Tongeren
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • SGR consumentenbijdrage
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs
Sluit