Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw

Dagtocht 006: Pluimvee & TV Nostalgie bij Beeld & Geluid

100,50 p.p.

Inclusief:  busreis - 1x koffie met Barneveldse sprits, entree, veiling & rondleiding Pluimveemuseum- koffietafel met kroket- arrangement TV Nostalgie inclusief koffie met TV gebakje- het diner

vrijdag 7 juni 2024

Het Nederlands Pluimveemuseum in Barneveld: een uniek museum op het gebied van de pluimveehouderij, zowel historisch als actueel en boeiend voor iedereen. Al in de 13e eeuw gold Barneveld als een aanzienlijk dorp en een voornaam handelscentrum. Tegenwoordig is Barneveld een begrip in de wereld van de kip en het ei. Een bezoek aan het museum is een ontdekkingstocht langs alles wat met pluimvee te maken heeft, misschien weet u binnenkort wel wie/wat er het eerst was, de kip of het ei! Naast de diverse exposities zijn er ook volop levende dieren welke u kunt bekijken. Van pasgeboren kuikentjes tot diverse hoenderrassen. Bezoek het authentieke veilinglokaal waar groepen mogen meedoen aan een echte veiling. Met een druk op de knop kan men de originele veilingklok stilzetten en de trotse eigenaar worden van een leuk aandenken. Altijd een doorslaand succes!

Boek deze reis

Vanaf uw opstapplaats rijden wij rechtstreeks naar het Pluimvee museum in Barneveld, hier wordt u gastvrij ontvangen met een kopje koffie en een Barneveldse sprits, aansluitend volgt de rondleiding en de veiling. Dan is het alweer tijd om afscheid te nemen van de kipjes en gaan we richting Hilversum, onderweg maken we eens stop voor de lunch met kroket. Later in de middag worden we verwacht bij het Beeld & Geluid voor een middagje nostalgie. Herbeleef de hoogtepunten uit de Nederlandse televisiegeschiedenis en maak een reis door de tijd langs al die onvergetelijke programma’s waar iedereen vroeger voor thuisbleef. Van Willem Ruis tot Swiebertje en van ‘Ja Zuster, Nee Zuster’ tot de caviarace van Fred Oster. We worden ontvangen voor het interactieve filmprogramma, waar we samen herinneringen ophalen aan de leukste momenten van ruim 70 jaar televisie. De meest legendarische programma’s en momenten uit ruim 70 jaar televisie komen voorbij. Herkenbare openingstunes en liedjes die je nog zó kunt mee neuriën, onvergetelijke gebeurtenissen die lijken als de dag van gisteren, hilarische sketches en heel veel bekende tv-gezichten van vroeger. Niet alleen kun je diverse memorabele fragmenten uit de enorme mediacollectie van Beeld & Geluid bekijken en herbeleven, maar je krijgt ook een aantal bijzondere objecten uit de Nederlandse televisiegeschiedenis te zien. Een bezoek boordevol prachtige hoogtepunten en herinneringen. Tijdens het programma is er ook tijd voor een kopje koffie met een TV gebakje.  Dan is het tijd om Hilversum te verlaten, we rijden weer richting het zuiden, maar niet voordat we deze dag afsluiten met een drie gangen diner.

Door de vele stijgende kosten zijn wij vanaf heden genoodzaakt om per boeking € 3,00 reserverings/ boekingskosten in rekening te brengen.

Totaalprijs
Sluit