Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

Dagtocht 007: Lierke Plezierke - Lier

65,00 p.p.

Inclusief:  busreis - kopje koffie met gebak- diner 

zaterdag 17 augustus

Lier heeft niet alleen de bijnaam “Schoon Lier”, maar ook “Lierke Plezierke”. De stad is met andere woorden gekend als een plek van vrolijke ontspanning. Door de ligging in de Noorder Kempen wordt de stad verder “de poort der Kempen” genoemd. De oorsprong van Lier gaat terug tot St.-Gummarus, patroon van de stad, die in ca. 760 een kluis stichtte, waaruit spoedig een dorp met kapittel groeide. Onder hertog Hendrik I van Brabant werd Lier een stad. In het jaar 1212 kreeg de stad haar eerste omwalling. Lier had in de middeleeuwen een bloeiende lakennijverheid. Eind 15e eeuw verviel de Lierse lakennijverheid, in de 16e eeuw schakelde men over naar de nieuwe draperie. Dit zijn goedkopere lakens en linnenweverijen. De Lierse borduurwerkers kregen wereldfaam. De stad nam deel aan de economische en industriële expansie van Antwerpen in de eerste helft van de 16e eeuw. In de 17e en 18e eeuw kwam een langzaam economisch herstel tot stand, dankzij de opkomst van de veemarkt en de bierbrouwerijen. Tegenwoordig is Lier een belangrijke toeristenstad. De stad is gelegen in de noordelijke groentestreek, aan de samenvloeiing van Grote en Kleine Nete en het Netekanaal. Het heeft een mooi oud en gezellig centrum met vele winkeltjes en de nodige plezierige terrassen waar het aangenaam toeven is.

Boek deze reis

Na vertrek vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons koffieadres voor de koffie met gebak. We vervolgen onze weg  naar Lier, de historische stad aan de Nete. Hier aangekomen heeft u voldoende vrije tijd om al het moois wat Lier te bieden heeft te ontdekken. In Lier vindt u o.a. de St. Gummaruskerk, het begijnenhof en mooie Gildehuizen aan de Grote Markt. Van de oude omwalling van de stad resteert nog de 14e eeuwse Zimmertoren met het astronomisch uurwerk. Ontdek, beleef en geniet van Lierke Plezierke! Op afgesproken tijd rijden we naar ons restaurant en we besluiten deze heerlijke dagtocht met een goed verzorgd diner.

Door de vele stijgende kosten zijn wij vanaf heden genoodzaakt om per boeking € 3,00 reserverings/ boekingskosten in rekening te brengen.

Totaalprijs
Sluit