Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw

Dagtocht 006B: Stomen in Rotterdam....

103,25 p.p.

inclusief: busreis- koffie met gebak – rondvaart met onbeperkt pannenkoeken- bezoek SS Rotterdam- het diner

- dinsdag 23 juli

Hoe veelzijdig kan Rotterdam zijn, dat kan u vandaag gaan ontdekken. Deze stad gelegen aan de Maas wordt gekenmerkt door zijn sky-line, dankzij de hoge wolkenkrabbers en opvallende gebouwen. Maar uiteraard kennen we ook de iconen zoals de Erasmusbrug, het nieuwe centraal station en niet te vergeten de Euromast. Daarnaast is Rotterdam een bruisende stad vol verschillende culturen.

Boek deze reis

Vanaf uw opstapplaats rijden wij naar ons koffieadres en bieden wij u een kopje koffie met gebak aan, hierna vervolgen wij op een rustig tempo onze weg richting Rotterdam. Aangekomen bij de Parkhaven schepen we in voor een 75 minuten durende rondvaart met de pannenkoekenboot. Aan boord wordt u welkom geheten door de bemanning, als de trossen los zijn kan u gaan genieten van de beroemde Rotterdamse Sky-Line en de gedurfde architectuur waar deze stad om bekend staat. Tijdens de vaart kan u in een ongedwongen sfeer onbeperkt genieten van de versgebakken pannenkoeken, u kan ze zelf garneren met zoet of hartig. Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden. Nadat u van de pannenkoeken en de spectaculaire uitzichten heeft kunnen genieten gaan we naar een ander stukje van Rotterdam.

In de Maashaven, bij Katendrecht ligt de SS Rotterdam. Dit stoomschip is de grootste oceaanstomer ooit in Nederland gebouwd. Als voormalig vlaggenschip van de Holland- Americalijn en cruiseschip heeft de SS Rotterdam sinds 1959 vele wereldzeeën bevaren. In 1971 wordt de laatste overtocht met de SS Rotterdam naar New York gevaren, hierna gaat het schip verder als cruiseschip. Uiteindelijk komt naar vele reizen en een flinke renovatie na vijftig jaar de SS weer retour naar Rotterdam, de grande dame vaart in augustus 2008 de haven binnen en krijgt zijn huidige permanente lig plaats en gaat op 15 februari 2010 open voor het publiek. Aangekomen bij dit iconische schip gaan we aan boord voor een audiofoon tour, tijdens de tour kan u zelf even tot rust komen op het dek met een drankje. En kan u zichzelf even wanen in de tijd van toen. Op een afgesproken tijd verlaten we dit prachtige schip en stappen we over in de touringcar we gaan langzaamaan Rotterdam weer verlaten, onderweg stoppen we nog voor een drie gangen diner waarna wij u weer retour brengen naar uw opstapplaats.

Totaalprijs
Sluit