Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Excursiereis

Duitsland - 5 dagen - Kehl/Kork - Zwarte Woud

534,00 p.p.

Duitsland - 5 dagen - Kehl/Kork - Zwarte Woud

Vertrekdatum:

 • Maandag 08 juli 2024

 

Het Zwarte Woud wordt met haar donkere bossen, groene bergweiden, kabbelende beekjes en romantische dalen tot op de dag van vandaag nog als een heilzame en gezonde wereld omschreven. Koekoeksklokken, kirschwasser en de Schwarzwalder Kirschtorte zijn maar een paar typische kenmerken. De rivieren Nagold, Neckar en de Rijn stromen door dit gebied dat wordt overheerst door uitgestrekte naaldwouden. Meer dan 60 procent van dit gebied bestaat uit donkere bossen; waarschijnlijk vindt hier de naam “Zwarte Woud” zijn oorsprong. Karakteristiek zijn hier ook verschillende hooggelegen meertjes, een overblijfsel uit de ijstijd. Het Zwarte Woud is tevens het oudste vakantiegebied van Duitsland, dat bekend is vanwege de pittoreske houten boerderijen en de leuke oude stadjes. Tijdens deze reis laten wij u genieten van al het moois dat het Zwarte Woud de toerist te bieden heeft.

Kehl/Kork

Kork ligt zeer gunstig aan de rand van het Zwarte Woud. Het riviertje de Kinzig, een riviertje dat dwars door het Zwarte Woud stroomt mond uit in de Rijn bij Kehl. De eerste vermelding van het dorp is te vinden in een document uit 778 na Christus. Een groot aantal goed bewaard gebleven huizen, die de geschiedenis van het dorp zo rijk documenteren, staan onder monumentenbescherming, zoals het voormalige gerechtsplein "Auf dem Bühl" en zijn vakwerkhuizen uit de 18e eeuw. De inmiddels gerenoveerde Alte Landschreiberei is het oudste van de nog bestaande kantoorgebouwen van de voormalige kantoorstad Kork. De protestantse kerk herbergt kunsthistorische bezienswaardigheden. Bijzonder bezienswaardig is ook het handwerkmuseum in de oude azijnfabriek. De festivals zoals het Bühlfest in juni en de kermis in oktober hebben een lange traditie. Kork is sinds 1971 een staddeel van Kehl.

Boek deze reis

Hotel Hirsch 

Het door een familie gerunde hotel ligt in het dorp Kork, vlakbij het historische Kehl, de Franse grens en aan de rand van het Zwarte Woud. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, föhn, wc, tv en deels balkon. Verder is het hotel van alle gemakken voorzien en beschikt over een lift, receptie, taverne en een mooi terras. In het gezellige restaurant vindt u ‘s morgens een extra uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds een 3-gangen menu. Verder organiseren we éénmaal tijdens ons verblijf een muziekavond.

Reisprogramma:

Dag 1:  Heenreis & het Reuzewijnvat

Vertrek vanuit  ‘s-Hertogenbosch /Tilburg /Eindhoven / Westerhoven (EMA). Via de Duitse autobanen met regelmatig een stop rijden we naar Bad Dürkheim, hier maken we een ruime stop. De stad ligt aan de Duitse Wijnroute en is een bolwerk van goede smaak, hier vindt elk jaar het grootste wijnfestival ter wereld plaats. Kenmerkend voor de stad is het Dürkheimer Reuzewijnvat, het meest originele en grootste monument van de Duitse wijn, gebouwd is 1934 met een diameter van 13.5 meter en een volume van 1.7 miljoen liter. Ook de mooie oude binnenstad met de centrale Römerplatz is de moeite waard. Na de stop rijden we naar ons hotel in Kork.

Dag 2:  Op verkenning in het Zwarte Woud

Vandaag beginnen we rustig aan. We maken een verkenningstocht door de mooie omgeving. We maken een ruime stop in Triberg, hier krijgt u de gelegenheid om langs de hoogste waterval van Duitsland te wandelen en het mooie stadje te verkennen. Verder brengen we een bezoek aan het Schwarzwaldmuseum, waar u een mooie collectie ziet die u de geschiedenis over de gebruiken van het Zwarte Woud vertelt. Via een mooie route keren we terug naar ons hotel. 

Dag 3:  Historie in het Zwarte Woud

Vandaag staat er wederom een mooie dag op het programma met een bezoek aan Freudenstadt, deze mooie stad werd in 1599 in opdracht van Frederik I van Württemberg door H. Schickhardt aangelegd rond een vierkant, door arcaden omgeven, marktplein. Aan het in renaissancistische stijl opgetrokken plein staat o.m. de evangelische Stadtkirche. Het plein, dat in 1945 grotendeels werd verwoest, is geheel herbouwd. ’s Middags rijden we een mooie route met een stop in Gengenbach. Een sprookjesachtig stadje dat je zeker moet bezoeken. Het stadje wordt omringt door bossen en wijngaarden en staat bekend om de interessante geschiedenis en bijzondere architectuur. In dit charmante stadje kun je van alles bewonderen. Ondanks dat Gengenbach in de oorlog met Frankrijk voor een groot deel verwoest werd, is het oude centrum nog goed bewaard gebleven. Een aantal hoogtepunten die je kunt bezoeken zijn de oude stadspoorten, toren en traditionele vakwerkhuisjes. Vanavond staat er een gezellige muziekavond op het programma.  

Dag 4:  Freiburg & de Titisee

Vandaag brengen we een bezoek aan de hoofdstad van het Zwarte Woud, Freiburg. In Freiburg kunt u winkelen maar ook historische herbergen en oude wijnlokalen bezoeken. Zeker een bezoek waard is de indrukwekkende Münsterkerk en het gelijknamige plein. ’s Middags brengen we een bezoek aan de bekende Titisee. Rondom de Titisee verheffen zich bergen tot een hoogte van 1500 meter. Hier maken we een korte boottocht.  

Dag 5:  Terugreis

Na het ontbijt nemen we afscheid van directie en personeel van hotel Hirsch. Via de Duitse autobanen keren we huiswaarts. We besluiten de reis met een heerlijk afscheidsdiner, waarna u weer wordt teruggebracht naar uw opstapplaats.

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem, panoramacamera, toilet en airco
 • de verzorging op basis van halfpension, uitgebreid ontbijtbuffet, en een 3-gangen keuzemenu 
 • alle kamers met douche/bad, föhn, wc, tv en deels balkon 
 • gratis Wi-Fi in hotel 
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • entree Schwarzwaldmuseum
 • boottocht op de Titisee
 • muziekavond in het hotel
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • reserveringskosten
 • SGR consumentenbijdrage
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven      
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs
Sluit