Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Excursiereis

Duitsland - 5 dagen - Sauerland - All Inclusive

659,00 p.p.

Duitsland  - 5 dagen - Sauerland  - All Inclusive  

Vertrekdata:

- Dinsdag 16 juli 2024
- Maandag 02 september 2024
- Maandag 30 september 2024  

Het Sauerland: Net achter het zwaar geïndustrialiseerde Ruhrgebied ligt het heuvelachtige natuurlandschap van Sauerland. De steden en dorpjes in Sauerland getuigen zowel van een traditioneel leven als van een rijk verleden. Het zijn de hoger gelegen dorpjes welke minder van de rijkdom hebben kunnen profiteren waardoor het lijkt alsof de tijd daar heeft stil gestaan. Het landschap in het Sauerland is ook zeer afwisselend en biedt diverse mogelijkheden voor cultuur en ontspanning. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de wintersport in de omgeving van Winterberg en Willingen. Verder de bekende stuwmeren waaronder de Biggesee en de Möhnesee. Deze kunstmatig aangelegde meren zorgden voor de watervoorziening, maar ook de energiebehoefte van de opkomende industrie in het Ruhrgebied speelde een grote rol.

 All- Inclusive hotel 

Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, föhn, tv en de meeste kamers beschikken over een balkon of terras. Als gast kunt u gebruik maken van het overdekt zwembad, sauna’s met rustruimte en de kegelbaan. Het hotel beschikt verder over een lift, receptie met lounge, een tuin met terras en een schitterende panorama skybar. In het sfeervolle restaurant staat ’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar, ’s middags gebruiken we de lunch in het hotel, (tenzij we een hele dag weggaan, dan mogen we een lunchpakket maken), ’s avonds wordt er een uitgebreid dinerbuffet geserveerd. Tijdens deze reis genieten we van een all-inclusive arrangement in het hotel. Dagelijks zijn alle drankjes; bier, wijnen, frisdranken, jenevers en Apfelkorn van 17.00 uur tot 24.00 uur inclusief. De gehele dag kunt u thee en koffie in de koffiecorner gebruiken. ’s Avonds wordt er regelmatig een bittergarnituur en andere snacks geserveerd tijdens het entertainment. Verder kunt u een wandeling maken in het naastgelegen kuurpark.

Boek deze reis

Reisprogramma:

Dag 1:  Heenreis & Brilon

Vertrek uit ‘s-Hertogenbosch / Tilburg / Eindhoven / Westerhoven (EMA). Vanuit Nederland rijden we via het Ruhrgebied naar ons hotel in Brilon. Hier worden we omstreeks 13.00 uur ontvangen met een heerlijke lunch. Na de lunch brengen we een bezoek aan de mooie stad Brilon. Brilon is een stad met ca. 14.000 inwoners. De stad werd al vroeg bewoond, dit blijkt uit de vele vondsten uit de midden- en late steentijd. De Keulse aartsbisschop Engelbert legde rond 1220 een stadmuur aan en verleende Brilon stadsrechten. Een van de bezienswaardige gebouwen in de stad is het stadhuis, een van de oudsten van Duitsland. Van de voormalige stadspoorten is alleen nog de Derker poort over. Verder zijn de proosdijkerk uit de 13e eeuw en de Nicolaaskerk een bezoek meer dan waard. Er zijn vele monumentale gebouwen waarvan meerdere in vakwerkstijl. Omdat Brilon een kuuroord is heeft het ook een kuurpark.

Dag 2:  Hochsauerland & Bootje varen

Na het ontbijt maken we een panoramatocht met stop in de bekende vakantieplaats Winterberg. Lunch in het hotel. Na de lunch maken we een gezellige boottocht met de nieuwe rondvaartboot van rederij Hennesee, op het gelijknamige stuwmeer. De Hennesee is een stuwmeer wat ligt ingebed in het landschap van het natuurpark Sauerland-Rothaargebergte. Het meer ligt op een hoogte van 323 meter en is in zijn huidige vorm ontstaan door voltooiing van de stuwdam die in de periode 1952 – 1955 werd gebouwd. Zowel het meer als de omgeving kent een rijke geschiedenis mede dankzij de vroegere ertsmijnen. Na de boottocht begeven we ons weer terug naar het hotel.

Dag 3:  Olsberg & Paderborn

Na het ontbijt bezoeken Olsberg. Olsberg is gelegen aan de bovenloop van de Ruhr, vlakbij de hoogste berg van Noordrijn-Westfalen, de Langenberg van 843 meter. Waarschijnlijk werd het grondgebied van de gemeente Olsberg al in voor-Romeinse tijd bewoond. Verschillende kernen van de gemeente worden al in de elfde en twaalfde eeuw in oorkondes vermeld. Olsberg zelf wordt in 1281 voor het eerst genoemd. Na een ruime stop in het centrum gaan we terug naar ons hotel. Lunch in het hotel, na de lunch bezoeken we de stad Paderborn. Paderborn is een zeer oude stad, al in 777 hield Karel de Grote er zijn eerste Rijksdag op Saksisch grondgebied. Paderborn werd in 1295 lid van de Hanze en kreeg in 1614 zijn eerste universiteit. Tijdens WOII werd Paderborn zeer zwaar getroffen door geallieerde luchtbombardementen, waardoor de bewaard gebleven of herstelde historische bouwwerken te midden van naoorlogse nieuwbouw staan. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de dom met zijn opvallende toren, de Bartolomäuskapel, de oudste hallenkerk ten noorden van de Alpen, het raadhuis, het Heisingsche Haus, een patriciërshuis, beide gebouwen zijn geheel in Wezerrenaissance bouwstijl, verder de vele vakwerkhuizen. Daarnaast heeft de stad een keur aan gezellige winkels en terrassen. 

Dag 4:  Glas & wafels 

Na het ontbijt bezoeken we de glasblazerij in Willingen. Lunch in het hotel. Vanmiddag brengen we een bezoek aan de Drechselstube. In het Sauerland kent men vanuit het verleden ook enkele oude ambachten en tradities. In het kleine plaatsje Düdinghausen brengen we een bezoek aan de Drechselstube. We worden verwelkomd met koffie en wafel. Het kleine museum in het historische dorpje geeft u een indruk hoe het leven was rond 1900. Zo wordt in een oude schuur een demonstratie houtbewerking gegeven. In het gebouw zijn kamers ingericht uit de periode van begin vorige eeuw en de kerkgeschiedenis van het dorp wordt hier weergegeven

Dag 5:  CentrO

Na het ontbijt nemen we afscheid van het hotel. Voor vandaag mag u weer een lunchpakket meenemen. Voordat we terugrijden naar Nederland bezoeken we het overdekte winkelcentrum CentrO in Oberhausen. Hier kunt u genieten van de vele mooie winkels. Na de stop rijden we verder naar Nederland waar we de reis afsluiten met een afscheidsdiner waarna u weer wordt teruggebracht naar uw opstapplaats.

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem, panoramacamera, toilet en airco
 • de verzorging op basis van volpension / all-inclusive arrangement in het hotel zoals is omschreven 
 • alle kamers met douche, wc, föhn, tv en de meeste kamers beschikken over een balkon of terras
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • iedere avond entertainment in de panorama skybar in de vorm van muziek, bingo, of wandeling. Hierbij wordt regelmatig een bittergarnituur geserveerd
 • drankjes inclusief (bier, wijnen, fris, vruchtensappen, jenevers en Apfelkorn) tussen 17.00 u en 24.00 uur
 • gehele dag koffie/thee in de koffiecorner gratis, zelfservice
 • gratis gebruik van WiFi in hotel, kegelbaan, zwembad en sauna
 • boottocht over de Hennesee
 • bezoek glasblazerij met demonstratie  
 • entree Drechselstubbe inkl. koffie met wafel en demonstratie
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen, inclusief lokale heffingen stad Brilon
 • calamiteitenfonds
 • reserveringskosten
 • SGR consumentenbijdrage
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider
Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs
Sluit