Bel: +31 (0)40 - 204 41 45

1921 - 2024

EMA Reizen meer dan 100 jaar!

Het is 1921 als Driek Jonkers, oprichter van EMA, iets in gang zet wat ons meer dan honderd jaar later nog in vervoering zal brengen, letterlijk en figuurlijk. De Eerste Meijerijsche Autodienst, onderdeel van zijn reparatiebedrijf van fietsen, naaimachines en auto’s. Een tweede zal niet nodig blijken, want EMA Reizen, zoals het mooie touringcarbedrijf in Westerhoven heet, doorstaat de tand des tijds met verve.

De toekomst van een bedrijf is altijd gebaseerd op haar verleden. Bij EMA grijpt het verleden meer dan 100 jaar terug.

De eerste autobusdienst van EMA gaat tussen Valkenswaard en Luyksgestel, dwars door de Meijerij. In 1924 wordt voor het eerst de afkorting EMA gebruikt en in 1930 staat de A in de afkorting voor Autobusdienst. In 1932 bouwt BOVA een van de eerste BOVA-bussen: een op maat gemaakte 32-zitter speciaal voor EMA. Die bus is nog te zien op oude foto’s. In 1940 ontkomt ook EMA niet aan de oorlogsellende als verscheidene autobussen worden gevorderd door de bezetter en het vervoer vrijwel stilligt. Na de bevrijding van het zuiden in 1944 duurt het een tijd voor het bedrijf de boel weer op de rit heeft. Begin jaren vijftig bestaat het wagenpark uit meer dan twintig voertuigen. In de jaren zeventig wordt het bedrijf opgesplitst. Het autobedrijf EMA vestigt zich aan de Limburglaan in Eindhoven. De autobusdiensten worden verkocht aan BBA. EMA Reizen blijft vanaf die tijd als reisorganisator actief vanuit Valkenswaard en gaat zich vanaf dat moment toespitsen en extra specialiseren op het gebied van individuele dagtochten, dagtochten voor groepen en meerdaagse reizen en groeit gestaag. Talrijke scholen en verenigingen uit de gehele omgeving maakten gebruik van de bussen van EMA om iets van de wijde wereld te zien...

Een trend die zich tot en met de dag van vandaag voortzet. In 1992 komt er een jongeman werken als chauffeur op de discobus: John van Dinten heet hij. Een kleine tien jaar later wordt hij de derde generatie directeur, als opvolger van René Jonkers, zoon van Driek. In 2007 neemt ER Holding, EMA Reizen over van familie Jonkers. John is enig aandeelhouder van ER Holding en EMA Tour, de officiële naam van EMA Reizen. John zet voort wat Driek Jonkers in 1921 in gang heeft gezet.

Midden negentiger jaren wijzigt EMA Reizen haar huisstijl in de huidige vertrouwde kleurstelling, ook het aantal luxe touringcars neemt gestaag toe. Tussen 1999 en 2022 wordt het wagenpark van EMA Reizen constant uitgebreid met nieuwe touringcars. Mede hierdoor is EMA Reizen in de loop der jaren uitgegroeid tot een gerenommeerd touringcarbedrijf met moderne touringcars.

In 2014 is er groot nieuws, na vele jaren verlaat EMA Reizen Valkenswaard en vestigen zich in een nieuw pand in Westerhoven.

EMA Reizen in de toekomst
EMA Reizen wil haar activiteiten voor wat betreft individuele dagtochten, dagtochten voor groepen en meerdaagse reizen allereerst continueren en zo nodig uitbreiden met steeds weer nieuwe dagtochten en nieuwe bestemmingen voor de meerdaagse reizen.

Een extra garantie voor u als reiziger is, naast het feit dat wij lid zijn van de SGR, de zekerheid dat EMA al ruim 100 jaar bewijst een vertrouwd adres te zijn voor al uw reizen in binnen en buitenland. Als u kiest voor EMA dan kiest u voor zekerheid, betrouwbaarheid, veiligheid en... gezelligheid.

De groei van EMA Reizen danken we aan het principe dat we sinds de oprichting in 1921 hanteren. De klant staat centraal. Onze missie is het leveren van kwaliteit.

Graag tot ziens. EMA Reizen.

 EMA-Reizen-VierkantBeter_HiRe.jpg

Sluit