Bel: +31 (0)40 - 204 41 45

 

1. Stichting Garantiefonds Reisgelden

EMA Reizen K.v.K. Eindhoven nr. 17034968 is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

SGR Consumentenbijdrage:
M.i.v. van 1 februari 2021 voert de SGR een verplichte consumentenbijdrage in van
€ 5,00 per persoon, per boeking. (dit is al berekend in de reissom) Deze bijdrage is bedoeld om het vermogen van de SGR weer op peil te brengen. Het vermogen was als gevolg van faillissementen onder een bepaald niveau gekomen en om in de toekomst toch aan de garantieverplichtingen te kunnen voldoen, wordt nu deze bijdrage opnieuw ingevoerd. Wij zullen deze bijdrage aan het SGR moeten afdragen en zullen deze netto aan u doorberekenen.

Klik hier om de voorwaarden over de garantieregeling te kunnen bekijken.

Certificaat-Groen-Stempel.png

https://certificaten.sgr.nl/certificaten/EMA-Tour

2. Calamiteitenfonds

EMA Reizen is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds
Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het
Calamiteitenfonds vallen de in dit programma gepubliceerde
reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze
garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan
een door ons georganiseerde reis:

- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.”

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Klik hier om de voorwaarden over de garantieregeling te kunnen bekijken.


3. Algemene voorwaarden

Op al onze diensten zijn de Algemene Vervoers- en reisvoorwaarden van KNV-Busvervoer van toepassing. Gedeponeerd op 17 maart 2017 onder nr. 18/2017 ter griffie van de rechtbank te Den Haag. 

Klik hier om de Algemene voorwaarden van het KNV te bekijken.

4. Aanvullende voorwaarden

BOEKINGS- EN ANNULERINGSVOORWAARDEN MEERDAAGSE REIZEN:

De reis/ dagtocht is bij boeking definitief, deze reis/ dagtocht kan daarna niet meer kosteloos geannuleerd worden.  Bij annulering gelden onze reguliere annuleringsvoorwaarden zoals hieronder omschreven.  De betaling dient te geschieden binnen de aangegeven betalingstermijn, bij uitblijving van de betaling mogen wij uw boeking beëindigen met de daarbij komende kosten voor de reiziger.   

 1. Na ontvangst van het bewijs van inschrijving is uw aanmelding voor de reis definitief.
 2. Bij de aanmelding van een reis dient per persoon 15% aanbetaald te worden met een minimum van € 155,00 en de eventueel afgesloten annuleringsverzekering. Het restant dient uiterlijk 6 weken voor vertrek te zijn voldaan. De reisbescheiden zullen uiterlijk 1 week voor vertrek aan u toegezonden worden. Bij aanmelding binnen 6 weken moet de totale reissom ineens voldaan worden.
 3. Indien een reisovereenkomst wordt geannuleerd door de opdrachtgever zijn voor iedere reiziger naast eventuele gefactureerde reserveringskosten de volgende bedragen verschuldigd (indien u geen annuleringsverzekering heeft):
  a. bij annulering tot de 42e dag (exclusief) voor de vertrekdag: de aanbetaling. Per persoon.
  b. bij annulering vanaf de 42e dag (inclusief) tot de 28e (exclusief) voor de vertrekdag: 35% van de reissom. Per persoon.
  c. bij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 21e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 40% van de reissom. Per persoon.
  d.bij annulering vanaf de 21e dag (inclusief) tot de 14e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom. Per persoon.
  e.bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 5e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom. Per persoon.
  f. bij annulering vanaf de 5e dag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom. Per persoon.
  g. bij annulering op de vertrekdag of later: de volle reissom. Bij bepaalde reizen kunnen van het bovenstaande afwijkende annuleringsbepalingen gelden, die dan nadrukkelijk bij de desbetreffende aanbieding zijn vermeld.
  h. Voor entreekaarten, vlieg- en treintickets die voorkomen bij bepaalde reizen die via EMA Reizen zijn geboekt kunnen afwijkende annuleringsvoorwaarden gelden. De annuleringskosten hiervoor kunnen oplopen tot 100% van de ticketkosten vanaf het moment van boeken. De annuleringsvoorwaarden kunt u opvragen bij EMA Reizen. De aanbetaling is bij deze reizen conform de kosten van de tickets hoger. 
 4. Indien wegens onvoldoende deelname of onmacht een reis geen doorgang kan vinden verplichten wij ons tot onmiddellijke kennisgeving en terugbetaling van de reeds geheel of gedeeltelijk betaalde reissom.
 5. De zitplaatsen in de touringcar worden door EMA Reizen toegekend en gelden voor de hele reis. 
 6. Het sluiten van een reisverzekering is verplicht terwijl wij het sluiten van een annuleringsverzekering ten zeerste aanbevelen.

BOEKINGS- EN ANNULERINGSVOORWAARDEN DAGTOCHTEN:

Door de vele stijgende kosten zijn wij vanaf heden genoodzaakt om per boeking € 3,00  reserverings/ boekingskosten in rekening  te brengen.

De reis/ dagtocht is bij boeking definitief, deze reis/ dagtocht kan daarna niet meer kosteloos geannuleerd worden. Bij annulering gelden onze reguliere annuleringsvoorwaarden zoals hieronder omschreven. De betaling dient te geschieden binnen de aangegeven betalingstermijn, bij uitblijving van de betaling mogen wij uw boeking beëindigen met de daarbij komende kosten voor de reiziger.

Na ontvangst van het bewijs van inschrijving is uw aanmelding voor de reis definitief. 

 1. Bij aanmelding van een dagtocht ontvangt u een bevestiging, deze dient direct na boeking te worden voldaan. Bij boeking van een reis waarbij er entreekaarten voor concerten etc. zijn aangekocht dient u de kosten voor deze kaarten per direct te voldoen, in de vorm van een aanbetaling. De reisbescheiden zullen uiterlijk 1 week voor vertrek aan u toegezonden worden.
 2. Indien een reisovereenkomst wordt geannuleerd door de opdrachtgever zijn voor iedere reiziger naast eventuele gefactureerde reserveringskosten de volgende bedragen verschuldigd (indien u geen annuleringsverzekering heeft afgesloten).
  A. Bij annulering tot de 28ste kalenderdag (exclusief) voor de vertrekdag: 35% van de reissom
  B. Bij annulering vanaf de 28ste kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag: 100% van de reissom
  C. Bij annulering van concertkaarten/musicalkaarten of andere NIET retourneerbare entreebewijzen is er na boeking geen restitutie van de kaarten meer mogelijk. Bij annulering dient u het volledige aankoop- bedrag van de tickets te voldoen. Voor het restant van de reissom gelden de hierboven beschreven annuleringsvoorwaarden.
 3. Indien wegens onvoldoende deelname of onmacht een reis geen doorgang kan vinden verplichten wij ons tot onmiddellijke kennisgeving en terugbetaling van de reeds geheel of gedeeltelijk betaalde reissom
 4. De zitplaatsen in de touringcar worden door EMA Reizen toegekend en gelden voor de hele dagtocht. U kunt wel een preferentie doorgeven bij boeking, hier houden wij dan zoveel mogelijk rekening mee.
 5. Bij buitenlandse dagtochten is een reisverzekering met beperkte dekking bij de reissom inbegrepen, terwijl wij het sluiten van een annuleringsverzekering ten zeerste aanbevelen.

 

5. Voorin de bus (meerdaagse reizen)

Veel passagiers hebben als preferentie: voorin de bus. Hieraan kunnen we NIET voldoen aangezien we een rouleersysteem kennen. En iedereen wil graag een keer voorin de bus zitten. Heeft u als essentie ”voorin de bus” dan kunnen wij om organisatorische redenen alleen de tweede rij en slechts vier plaatsen afgeven tegen betaling van € 25,00 p.p. Dit is echter uitsluitend mogelijk op dokters advies en EMA Reizen mag dan ook om een doktersverklaring vragen.

6. Grensdocumenten (dagtochten en meerdaagse reizen)

Voor alle reizen hebt u een geldig paspoort of geldige Europese Identiteitskaart nodig, dit geldt ook voor onze buitenlandse dagtochten. In diverse landen is een paspoort verplicht! In sommige gevallen moet het paspoort na terugkomst nog minimaal 3 of 6 maanden geldig zijn. U moet er echter zelf voor zorgen bij vertrek en tijdens de reis in het bezig te zijn van alle benodigde documenten. Daartoe zult u tijdig moeten nagaan of de eerder verkregen informatie nog correct is. Deelnemers die de Nederlandse nationaliteit NIET bezitten, dienen bij de ambassade van hun land naar de exacte grensdocumenten te informeren.

7. Verzekeringen (dagtochten en meerdaagse reizen)

Vervelende problemen voor of tijdens uw reis zijn al erg genoeg. Het is derhalve raadzaam een kortlopende reis- en annuleringsverzekering af te sluiten als u een reis boekt. Als u niet in het bezit bent van een reis- annuleringsverzekering kunnen wij u hierover volledig informeren en gelijktijdig bij uw boeking de betreffende verzekeringen voor u afsluiten. Wij brengen uw reis- en annuleringsverzekering onder bij Allianz Global Assistance een toonaangevende verzekeraar als het gaat om goed voorbereid op reis te gaan. Hieronder vindt u de algemene voorwaarden van de kortlopende annuleringsverzekering en kortlopende reisverzekering. Tevens vindt u hier de link naar de verzekeringskaarten voor zowel de kortlopende reis en  annuleringsverzekering.

Voorwaarden 

Verzekeringskaart Annuleringsverzekering        Verzekeringskaart Reisverzekering  

8. Dieet (dagtochten en meerdaagse reizen)

Indien u een dieet heeft, dient u dit direct bij boeking aan ons kenbaar te maken. Wij zullen ons uiterste best doen om aan uw dieetwensen tegemoet te komen, wij kunnen u echter niet garanderen dat uw dieetwensen altijd volledig correct worden uitgevoerd.

9. Medicijnen (meerdaagse reizen)

Als u afhankelijk bent van bepaalde medicatie is het raadzaam deze goed verpakt en in de originele verpakking in uw bagage mee te nemen. Neem voor de zekerheid uw medicijnen ook mee in uw handbagage met eventueel een medisch paspoort in het Latijns en Engels. Een medisch paspoort kunt u verkrijgen bij uw huisarts of apotheek.

10. 1-PERSOONSKAMER (meerdaagse reizen)

Houdt u er rekening mee dat een 1-persoonskamer soms kwalitatief iets minder kan zijn dan een 2-persoonskamer. Ondanks dat u voor een 1-persoonskamer een toeslag dient te betalen. De 1–persoonskamers bieden af en toe minder faciliteiten of zijn minder gunstig gelegen. Dit is helaas een bekend gegeven, waarop EMA Reizen geen invloed heeft.

11. 3-/4-PERSOONSKAMERS (meerdaagse reizen)

Met drie of vier personen een kamer delen kan bij een aantal van onze hotels. In sommige gevallen wordt een 2-persoonskamer aangeboden met een extra bed(den), het kan dan een bedbank of bijzet bed betreffen van mindere kwaliteit dan de reguliere bedden. Verder is de beschikbare leefruimte beperkter. Sommige hotels bieden prima ingerichte familiekamers aan.

12. (NIET) Roken! (dagtochten en meerdaagse reizen)

EMA houdt zich aan het wettelijke verbod op roken in de bus. Tijdens alle reizen wordt onderweg regelmatig gepauzeerd en is er voldoende gelegenheid om een rokertje op te steken. Het spreekt voor zich dat het rookverbod ook van toepassing is op uw chauffeur.

13. Opstapplaatsen (dagtochten en meerdaagse reizen)

Wij behouden ons het recht voor om opstap/uitstapplaatsen te wijzigen en/of te laten vervallen bij b.v. onvoldoende deelname of als de opstapplaats niet in de route past. Wij verzoeken u dan een andere opstapplaats te nemen, graag begrip hiervoor. Bij boeking kan u uw voorkeur van de opstapplaats aan ons doorgeven, uiteraard proberen wij met iedereen zijn voorkeuren/ wensen rekening te houden.

14. Voorbehoud

Programmawijzigingen door omstandigheden en drukfouten voorbehouden. Prijswijzigingen door drukfouten, onverwachte verhogingen van samenwerkende partners en BTW.
EMA Reizen – Westerhoven

 

Sluit