Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Excursiereis

België - Ardennen - Moezel - 5 dagen

464,00 p.p.

Drie landen reis
België - Ardennen en de Moezel - 5 dagen 

Vertrekdata:

 • Maandag 11 september 2023

We verblijven in de triangel Ardennen, Eifel en Ösling. Deze streken staan bekend om hun gastvrijheid en kwalitatief hoogstaand toeristisch aanbod. Ondanks dat in het verleden de Belgische Ardennen het toneel waren van belangwekkende gebeurtenissen, is het vandaag de dag een streek waar je kan genieten van de rust en de natuur. De Duitse Eifel kenmerkt zich door mooie panorama’s veel beekjes en rivieren, kloosters en ruïnes. Het kleine groothertogdom Luxemburg kunnen we verdelen in twee gebieden. Het zuidelijke Gutland en de Noordelijke Ösling wat tot de Ardennen wordt gerekend.

Rodt is een dorp wat bij de gemeente Sankt Vith hoort. Sankt Vith geldt als de enige stad in de Belgische Eifel. De streek en stad vielen in het verleden vaak in andere handen. Zowel Luxemburg als Pruisen hadden de streek vóór België in het bezit.

Hotel zum Buchenberg

Dit sfeervolle familiehotel is een ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Het hotel is gelegen in de prachtige natuur van de Belgische Eifel. Het hotel biedt ruime comfortabele kamers, alle voorzien van douche, toilet, föhn, tv, telefoon, wifi en zithoekje. Het hotel beschikt verder over een receptie, lift, bar, en een tuin met terras. Tijdens ons verblijf staat er iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. Iedere avond wordt er een heerlijk 3-gangen diner uitgeserveerd in het sfeervolle in 2021 gerenoveerde restaurant.

Boek deze reis

Reisprogramma:

Dag 1:  Heenreis met Spa

Vertrek vanuit ’s Hertogenbosch / Tilburg/ Eindhoven/ Valkenswaard/ Sevenum rijden we naar ons restaurant voor koffie/thee met Limburgse vlaai. Na de stop gaat de reis verder naar het gezellige en karakteristieke stadje Spa. Lange tijd gold Spa als belangrijkste toeristencentrum in de Ardennen. In de 18e eeuw werd er de eerste badinrichting gebouwd, vandaaruit werd Spa bekend als kuuroord. Een van de voornaamste overblijfselen uit de periode dat Spa bekend werd als kuuroord is de Waux-Hall, een casino uit de 18e eeuw. Overige noemenswaardige bouwwerken zijn de Sint-Remacluskerk en de Peter de Grote-bron, een brongebouw met binnenin de fontein van de dolfijnen. Het water in de bron is koolzuur- en ijzerhoudend. Op het afgesproken tijdstip vervolgen we onze weg richting het hotel. Nadat iedereen is ingecheckt kunnen we aan tafel voor het diner. 

Dag 2:  Clervaux  & Bastogne

Na het ontbijt rijden we naar Luxemburg waar we het stadje Clervaux bezoeken. De stad is gelegen in het dal van rivier de Clerve. Het centrum wordt gedomineerd door het 12e eeuws kasteel. Het kasteel is gebouwd op een hoge rots. Een 2e bekend bouwwerk is de abdij van Clervaux. De abdij ligt buiten het stadje. In de 20e eeuw werd de abdij gesticht als onderkomen voor de Benedictijner monniken die elders werden verbannen. WO II was voor Clervaux een bloedige slag. Tijdens het Ardennenoffensief werd het stadje ingenomen en ging de burcht deels in vlammen op. Vanmiddag brengen we een bezoek aan het Bastogne War Museum. Het Bastogne War Museum is het belangrijkste museum over de Slag om de Ardennen. Het is gelegen bij het Mémorial du Mardasson, even buiten het centrum van Bastenaken, destijds het middelpunt van de strijd. In de multimediaruimte zijn uniformen, uitrusting, voertuigen en materieel in 3-D te zien. De authenticiteit van de inrichting van het museum is uniek. In een aparte zaal draait een film van 30 minuten over de strijd, met commentaar in het Nederlands. Gaande door het museum krijgt u uitleg via een audioguide.

Dag 3: In het hart van de Ardennen 

Na het ontbijt vertrekken we weer voor een interessante dag. We maken een mooie verkenningstocht door de Ardennen. In een van de kleinste stadjes ter wereld, Durbuy, gelegen in het dal van de Ourthe maken we een ruime stop. Het opvallendste bouwwerk is ongetwijfeld het kasteel dat in de 12e - 13e eeuw toebehoorde aan de graven van Luxemburg. In dit prachtige stadje kunt u in een van de vele brasserieën op eigen gelegenheid lunchen. Na de stop vervolgen we onze tocht.

Dag 4:  de Moezel

Vandaag maken we een prachtige tocht naar de Moezel. Via Prüm, Gerolstein en Landkern rijden we naar Cochem. In het mooie toeristische stadje Cochem, waar u de vele bezienswaardigheden kunt aanschouwen maken we een ruime stop. Cochem heeft ca. 6000 inwoners en is een gekend wijnbouwcentrum. De oorspronkelijke 11e eeuwse burcht die, samen met de rest van het stadje, in 1689 door de Fransen werd verwoest, is in de 19e eeuw herbouwd. Delen van de 14e eeuwse stadsversterking zijn bewaard gebleven. Na een ruime stop gaat de reis weer terug naar Rodt.

Dag 5:  Een vrome terugreis

Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van de familie Rauschen en het personeel van het hotel. Via een mooie route rijden we naar Banneux. Banneux is een bekend Mariabedevaartsoord. Onze-Lieve-Vrouw zou er tussen 5 januari en 2 maart 1933 achtmaal verschenen zijn aan het meisje Mariette Béco, waarbij ze zich de Maagd der Armen zou hebben genoemd. In 1947 werd de werkelijkheid van de verschijningen door de kerkelijke overheid van het bisdom Luik onvoorwaardelijk erkend. Op de plaats van de verschijningen werd een bedevaartkerk gebouwd (1948). We maken een ruime stop voor een bezoek aan Banneux en het heiligdom. Na ons bezoek rijden we naar richting Nederland. We besluiten deze drie landen reis met een goed verzorgd diner. Na het diner wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

Bij de reissom is inbegrepen:                                   

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van halfpension met uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangendiner
 • alle kamers met douche, toilet, telefoon, wifi en zithoekje
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • gratis Wi-Fi in hotel 
 • koffie/thee met Limburgse vlaai op dag 1
 • entree Bastogne War Museum
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • SGR consumentenbijdrage
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs
Sluit