Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

Dagtocht 007A: Katwijk, veelzijdig & verrassend...

85,00 p.p.

Inclusief:  busreis - rondvaart met lunch zoals omschreven- vrij bezoek aan Katwijk- goodybag met kortingsbonnen- diner 

dinsdag 20 augustus

Katwijk aan Zee , sinds de 20e eeuw een bekende badplaats. Eind jaren zestig had Katwijk  de grootste vissersvloot van Nederland met 180 schepen. Later, toen er modernere schepen kwamen, weken de Katwijkse schepen uit naar de havens van IJmuiden en Scheveningen en werd de vloot kleiner. Katwijk is ontstaan in de Romeinse tijd, in de middeleeuwen zo rond 1230 niet meer dan een kern van een aantal hutten. Na 1300 begon het te groeien en werd het al snel bekend om de visserij. Het zeedorp bleef maar groeien en door de hechte gemeenschap, zorgde het kerkelijke leven, de voetbal en de vele familiebedrijven voor een groot netwerk aan sociale contacten binnen hun eigen kring, hierdoor wilde men graag hier blijven wonen.  De Katwijkse klederdracht is inmiddels zowat helemaal uit het straatbeeld verdwenen. Kenmerkend was het witte kanten kapje met een oorijzer, dit oorijzer werdt in het begin als functioneel gezien maar later kon men daar de “rijkdom” vanaf lezen.  Er werd veel zwart gedragen. Katwijkse vrouwen verloren vaker hun man of zoon op zee en waren regelmatig in de rouw. Later werd zwart de mode bij traditiegetrouwe in Katwijk aan Zee.

Boek deze reis

Vanaf uw opstapplaats rijden wij rechtstreeks naar Katwijk aan Zee, hier gaan we aan boord van een rondvaartboot. We maken een 2- uur durende rondvaart over de Oude Rijn, en varen we een stukje de Limes route, de oude erfgrens in de Romeinse tijd. Tijdens de boottocht wordt er u een eenvoudige broodjeslunch aangeboden bestaande uit een broodje ham, broodje kaas, kroket en 1x kopje koffie of thee. Nadat  we weer aanmeren in Katwijk heeft u alle tijd om op ontdekking te gaan. U kan een bezoek gaan brengen aan de toeristenmarkt, de gezellige winkels maar ook lekker op het terras zitten. En uiteraard even uitwaaien aan het strand en een blik op de zee werpen behoort ook tot de mogelijkheden. En om het winkelen nog leuker te maken ontvangt u een kleine goodybag met kortingcoupons die u bij de lokale winkeliers in Katwijk kan inwisselen. Op een afgesproken tijd wordt u bij de touringcar verwacht en beginnen we aan de terugreis, onderweg naar huis maken we nog een stop voor een diner. Dan is het echt tijd om naar huis te gaan, moe en voldaan brengen wij u retour naar uw opstapplaats.

Door de vele stijgende kosten zijn wij vanaf heden genoodzaakt om per boeking € 3,00 reserverings/ boekingskosten in rekening te brengen.

Totaalprijs
Sluit