Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Excursiereis, Fietsreis

Fietsreis - Duitsland - 5 dagen - Sauerland - All Inclusive

649,00 p.p.

Fietsreis - Duitsland  - 5 dagen - Sauerland  -
All Inclusive  

Vertrekdatum:

- Dinsdag 16 juli 2024

Het Sauerland: Net achter het zwaar geïndustrialiseerde Ruhrgebied ligt het heuvelachtige natuurlandschap van Sauerland. De steden en dorpjes in Sauerland getuigen zowel van een traditioneel leven als van een rijk verleden. Het zijn de hoger gelegen dorpjes welke minder van de rijkdom hebben kunnen profiteren waardoor het lijkt alsof de tijd daar heeft stil gestaan. Het landschap in het Sauerland is ook zeer afwisselend en biedt diverse mogelijkheden voor cultuur en ontspanning. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de wintersport in de omgeving van Winterberg en Willingen. Verder de bekende stuwmeren waaronder de Biggesee en de Möhnesee. Deze kunstmatig aangelegde meren zorgden voor de watervoorziening, maar ook de energiebehoefte van de opkomende industrie in het Ruhrgebied speelde een grote rol.

 All- Inclusive hotel 

Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, föhn, tv en de meeste kamers beschikken over een balkon of terras. Als gast kunt u gebruik maken van het overdekt zwembad, sauna’s met rustruimte en de kegelbaan. Het hotel beschikt verder over een lift, receptie met lounge, een tuin met terras en een schitterende panorama skybar. In het sfeervolle restaurant staat ’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar, ’s middags gebruiken we de lunch in het hotel, (tenzij we een hele dag weggaan, dan mogen we een lunchpakket maken), ’s avonds wordt er een uitgebreid dinerbuffet geserveerd. Tijdens deze reis genieten we van een all-inclusive arrangement in het hotel. Dagelijks zijn alle drankjes; bier, wijnen, frisdranken, jenevers en Apfelkorn van 17.00 uur tot 24.00 uur inclusief. De gehele dag kunt u thee en koffie in de koffiecorner gebruiken. ’s Avonds wordt er regelmatig een bittergarnituur en andere snacks geserveerd tijdens het entertainment. Verder kunt u een wandeling maken in het naastgelegen kuurpark.

Boek deze reis

Reisprogramma:

Dag 1:  Heenreis & Brilon

Vertrek vanaf ’s Hertogenbosch /Tilburg /Eindhoven /Westerhoven (EMA).  Vanuit Nederland rijden we via het Ruhrgebied naar het hotel in Brilon. Hier worden we omstreeks 13.00 uur ontvangen met een heerlijke lunch. Na de lunch brengen we een bezoek aan de mooie stad Brilon. Brilon is een stad met ca. 14.000 inwoners. De stad werd al vroeg bewoond, dit blijkt uit de vele vondsten uit de midden- en late steentijd. De Keulse aartsbisschop Engelbert legde rond 1220 een stadmuur aan en verleende Brilon stadsrechten. Een van de bezienswaardige gebouwen in de stad is het stadhuis, een van de oudsten van Duitsland. Van de voormalige stadspoorten is alleen nog de Derker poort over. Verder zijn de proosdijkerk uit de 13e eeuw en de Nicolaaskerk een bezoek meer dan waard. Verder zijn er vele monumentale gebouwen waarvan meerdere in vakwerkstijl. Omdat Brilon een kuuroord is heeft het ook een kuurpark.

Dag 2 t/m Dag 4:  Keuze uit de diverse fietsroutes die u op dag 1 van de chauffeur ontvangt 

Dit jaar heeft u als fietser een keuze uit verschillende fietsroutes met verschillende lengtes, direct vanuit het hotel. Uiteraard kunt u op eigen gelegenheid ook zelf een route samenstellen. Jullie kunnen met de hele fietsclub op pad gaan of met kleinere groepjes.

Dag 5:  CentrO

Na het ontbijt nemen we afscheid van het hotel. Voor vandaag mag u weer een lunchpakket meenemen. Voordat we terugrijden naar Nederland bezoeken we het overdekte winkelcentrum CentrO in Oberhausen. Hier kunt u genieten van de vele mooie winkels. Na de stop rijden we verder naar Nederland waar we de reis afsluiten met een afscheidsdiner waarna u weer wordt teruggebracht naar uw opstapplaats.

 Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem, panoramacamera, toilet en airco
 • de verzorging op basis van volpension / all-inclusive arrangement in het hotel zoals is omschreven 
 • alle kamers met douche, wc, föhn, tv en de meeste kamers beschikken over een balkon of terras
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • iedere avond entertainment in de panorama skybar in de vorm van muziek, bingo, of wandeling. Hierbij wordt regelmatig een bittergarnituur geserveerd
 • drankjes inclusief (bier, wijnen, fris, vruchtensappen, jenevers en Apfelkorn) tussen 17.00 u en 24.00 uur
 • gehele dag koffie/thee in de koffiecorner gratis, zelfservice
 • gratis gebruik van WiFi in hotel, kegelbaan, zwembad en sauna
 • vervoer van uw eigen (elektrische) fiets
 • stalling met laadmogelijkheid bij het hotel
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen, inclusief lokale heffingen stad Brilon
 • calamiteitenfonds
 • reserveringskosten
 • SGR consumentenbijdrage
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider
Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs
Sluit