Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Excursiereis

Slovenië - Sloveense Rivièra - Portorož - 10 dagen

1.097,00 p.p.

Slovenië - Sloveense Rivièra - Portorož - 10 dagen

Vertrekdatum:

 • Zaterdag 15 juni 2024

Slovenië heeft een enorme variatie aan landschappen, in de winter sneeuw met bedekte bergtoppen in het Sloveense Alpengebied, heuvelachtige wijngebieden, het Karstgebied met haar grotten en de kuststreek langs de Adriatische Zee met een mediterraan klimaat. Van 1283-1918 viel Slovenië onder Habsburgse heerschappij, na WO I tot het koninkrijk Joegoslavië. In 1945 werd Slovenië een deelrepubliek van Joegoslavië. Na een referendum werd Slovenië in 1990 tot onafhankelijke staat uitgeroepen. Slovenië is sinds 2004 lid van de EU en de NAVO, heeft ca. 2.000.000 inwoners en is maar 20.000 km² groot. De kuststrook is 46 kilometer lang en grenst in het noorden aan Italië en in het zuiden aan Kroatië. Langs de Adriatische kust liggen drie oude havenplaatsjes, Piran, Izola en Koper. Vooral Piran is de moeite waard om te bezoeken. De hele Adriatische kust, van het schiereiland Istrië tot ver in Dalmatië is eeuwenlang in Venetiaans bezit geweest. Vooral Koper en Piran, dit zijn juweeltjes van gotische bouwkunst met smalle straatjes, Italiaans ogende kerken en koopmanshuizen. Deze plaatsen zullen we zeker bezoeken. Daarnaast blijft er voldoende tijd over om te relaxen bij het zwembad of aan zee.

Portorož betekent "de haven van rozen" en is de grootste toeristische badplaats aan de Sloveense Rivièra.  Het ligt slechts 18 kilometer van de Italiaanse grens. De stranden zijn door de mens gemaakt en bezetten zo’n 5 km van de kustlijn. Het meest uitgebreide wellness-aanbod in Europa gaat hand in hand met diverse evenementen, goed onderhouden stranden, uitstekende hotels met restaurants en bars aan de zee. De kerk Marie delle Rose is gewijd aan de beschermheilige van de stad Portorož  en is als kuuroord al sinds de 13e eeuw bekend. De Benedictijner uit het Sint Laurentius klooster verzorgde hun gasten indertijd met zeewater, zoutoplossing, algen en modder wat een helende werking bezat voor tuberculose- en reumapatiënten. Op de heuveltop vinden we de ruïnes van het in de 15e eeuw gebouwde klooster, de ruïnes van de klokkentoren zijn het beste intact gebleven. In het mooie centrum vinden we leuke winkels en restaurant met gezellige terrassen. 

Boek deze reis

Hotel Histrion 

Ons totaal in 2020 gerenoveerde hotel ligt in het St. Bernardin Resort dat zijn naam dankt aan het voormalige klooster St. Bernardin. Het resort bestaat uit een aantal hotels, verschillende restaurants, tavernes, ijssalons en barretjes met terrassen, winkels en een jachthaven. Alles is zeer fraai aangelegd met mooie wandel- en fietspaden. Ook is er een schitterende wandelpromenade tussen Piran en Portorož, deze mooie plaatsen liggen op korte afstand van ons hotel. Het hotel ligt direct aan zee en de jachthaven. Alle gerenoveerde kamers zijn voorzien van bad of douche, wc, föhn, telefoon, TV, radio, minibar, safe, airconditioning en beschikken over een balkon. Het hotel beschikt verder over een receptie met lounge, winkeltje, liften, bar met leuke zitjes, binnenzwembaden, zonnegedeelte direct aan zee en een wellness- center. Verder heeft u vrije toegang tot het gerenoveerde zwembad Termaris met verwarmd zeewater. In één van de restaurants worden de uitstekende maaltijden verzorgd met zowel 's morgens als ’s avonds zeer uitgebreide buffetten.  

Reisprogramma:

Dag 1:  Heenreis

Vertrek uit ’s-Hertogenbosch / Tilburg /Eindhoven / Westerhoven (EMA). Via de Duitse autobanen, met onderweg regelmatig een stop, rijden we naar ons overnachtingshotel in de buurt van Nürnberg (Duitsland) voor overnachting en diner. 

Dag 2:  Via Majestueuze bergen naar Slovenië

Na het ontbijt zetten we de reis voort naar Slovenië. Met regelmatig een stop komen we aan het einde van de middag aan bij ons hotel in Portorož.

Dag 3:  Kuststad Koper 

Deze morgen bent u vrij om de prachtige omgeving van het hotel te verkennen. Vanmiddag gaan we naar Koper. Deze stad met 46.000 inwoners is één van de drie havensteden van Slovenië en is in het bezit van de enige zeehaven in Slovenië. De haven is aangelegd in 1957 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de grotere zeehavens van Midden- en Oost-Europa, de haven wordt tevens gebruikt als cruiseterminal. De interessante binnenstad bezit vele prachtige monumentale bouwwerken waaronder het stadhuis, het Pretorenpaleis en de St. Nazarius kathedraal. Kortom, het oude stadscentrum toont een mozaïek aan architectuur uit verschillende periodes. De gerenoveerde gebouwen, straten en pleinen laten de kostbare artistieke sfeer van vroegere tijden herleven.

Dag 4:  Tussen kunst en kust 

Vandaag maken wederom olv een Nederlandssprekende gids een mooie tour door een gedeelte van het Kroatische Istrië. Langs de Salinen van Sečovlje, rijden we naar de grens, hier wordt al meer dan 700 jaar zout gewonnen, in een 6,5 km2 groot gebied. Via een mooie route rijden we naar het kunstenaarsdorp Groznjan, dit is prachtig gelegen op een heuvel met een fantastisch uitzicht over Istrië. Groznjan is een oude middeleeuwse plaats, en is in 1103 voor het eerst in geschriften vermeld. In de jaren zestig werd Groznjan ontdekt door beeldende kunstenaars en musici, die hier panden opkochten en restaureerden. Daardoor is het nu een echt kunstenaarsdorp geworden. Er zijn dikwijls kunstenaars aan het werk op het plein, in de middeleeuwse straatjes en de talrijke galerieën. Na dit bezoek gaan we naar Rovinj. Rovinj met ca. 14.500 inwoners is in de oudheid gekenmerkt door de Romeinen en Venetianen. De oude stad Rovinj is gesticht op een eiland met een heuvel als ondergrond. In 1763 is het eiland met het vasteland verbonden, waardoor het stadscentrum sindsdien op een schiereiland ligt. Met de middeleeuwse bebouwing, die tot direct aan zee doorloopt, zonder boulevard die eromheen ligt, maakt van deze plaats een aangename aanblik. Bezienswaardig zijn de Sint-Eufemiakerk en de Grisia, een pittoresk straatje dat naar de kerk loopt. In de nabijheid van Rovinj liggen 22 eilanden en eilandjes voor de kust waaronder de Brioni eilanden.

Dag 5:  Sloveense méditerranée

's Morgens bent u vrij. 's Middags brengen we een bezoek aan Piran. Uw chauffeur vergezelt u naar de shuttlebusjes die u naar het centrum van Piran brengt. Piran vaak beschreven als de parel aan de Adriatische Zee ligt op een smal schiereiland en is de bekendste trekpleister aan de Sloveense kust. Typische kenmerken van deze stad zijn de smalle middeleeuwse straatjes, romantische pleintjes en gebouwen in Venetiaans gotische en Classicistische bouwstijl. Het prachtigste bouwwerk is ongetwijfeld de klokkentoren van de Gregoriuskathedraal, in deze kathedraal vind je marmeren altaren en schilderijen van Venetië.

Dag 6:  Met de Ladja Svetko naar Izola 

Vandaag maken we een panoramische boottocht naar het prachtige Izola. We vertrekken vanaf de aanlegsteiger die voor het hotel ligt, en gaan aan boord van het schip Ladja Svetko. Onder het genot van een glas wijn of frisdrank beginnen we de reis. Het schip kent een lange geschiedenis, het is in 1864 gebouwd in Rovinj als vrachtschip, in 1964 werd het gerenoveerd in Pula. Vervolgens in 1983 omgebouwd tot passagiersschip en in 2001 is het schip nogmaals geheel gerenoveerd en heeft zijn huidige verschijning in de stijl van een piratenschip gekregen. In Izola maken we een ca. 2-uur durende pauzestop. Izola is de kleinste van de drie kustplaatsen en is gelegen op een kalkstenen schiereiland tussen Koper en Piran. Het oude gedeelte van Izola is een typische mediterrane stad met smalle straatjes en typische middeleeuwse bouwstijl. Na deze stop varen we terug.

Dag 7:  Hoofdstad van Slovenië

Vandaag brengen we een bezoek aan de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana. De kleine, lieflijke hoofdstad, met een geschiedenis van de Romeinen tot de Habsburgers, en met mooie architectuur waar barok, jugendstil en het werk van architect Plečnik hand in hand gaan. De stad is gelegen tussen de rivier Ljubljanica en de burchtheuvel met op de heuvel het kasteel Ljubljanica. Bezienswaardigheden zijn verder de vele mooie bruggen waaronder de drie-bruggen, de vele pleinen met monumentale bouwwerken, het Franciscanenklooster, de Drakenbrug, de verschillende fonteinen. Natuurlijk ontbreekt het er niet aan gezellige winkels en leuke restaurantjes. Onze Nederlandssprekende gids laat u kennismaken met de geschiedenis van de stad. Aansluitend is er nog voldoende vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Dag 8:  Golf van Triëst

Vandaag gaan we met onze Nederlandssprekende gids een dagje naar het nabij gelegen Italië. We bezoeken de schitterende havenstad Triëst. Na een korte rondleiding hebben we ruim de tijd om deze mooie stad op eigen gelegenheid te bezoeken. Triëst is een veelzijdige stad met ca. 210.000 inwoners, het is een universiteitsstad, maar je vindt er ook één van de belangrijkste havens van Italië. Het middelpunt van de stad is Piazza Unita d`Italië, dit is een groot plein met aan de ene kant de zee, en aan de andere kant vele terrasjes en mooie architectonische gebouwen. U kunt in Triëst ook prima winkelen, u vindt er niet alleen Italiaanse merkboetiekjes, maar ook leuke betaalbare boetiekjes waar u voor schoenen, tassen, souvenirs en kleding terecht kunt. De stad kent vele bezienswaardigheden o.a. de Kathedraal van San Giusto, het Romeins theater, de barokke kerk San Maria Maggiore en een aantal interessante musea

Dag 9:  Afscheid van mooie herinneringen 

We verlaten Portoroz en rijden via Oostenrijk naar ons overnachtingshotel in de buurt van Nürnberg voor overnachting en diner. 

Dag 10:  Huiswaarts 

Via de Duitse autobanen met regelmatig een stop keren we huiswaarts. Na het afscheidsdiner wordt u weer naar uw opstapplaats gebracht.

Bij de reissom inbegrepen: 

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van halfpension, uitgebreide buffetten met nationale en internationale gerechten
 • gerenoveerde kamers met bad/douche, wc, föhn, telefoon, TV, radio, minibar, safe, airco en een balkon
 • gratis gebruik van zwembad en strandbad
 • gratis Wi-Fi in hotel
 • de excursies (inclusief alle genoemde entrees)
 • welkomstdrankje
 • Nederlands sprekende gids op dag 4, 7 en 8
 • gratis vervoer met shuttlebusjes op dag 5 (mits nog gratis in 2024)
 • boottocht met wijn of fris op dag 6
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • reserveringskosten
 • SGR consumentenbijdrage
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider        

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees                       
Totaalprijs
Sluit