Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Dagtocht

051 Historisch Mechelen, stad der Maneblussers

80,50 p.p.

Mechelen ligt in het zuiden van de provincie Antwerpen, centraal tussen Antwerpen en Brussel, aan de rivier de Dijle. De Sint-Romboutstoren is dé trots van de stad en Sint-Rombout geldt als de Mechelse beschermheilige. Er wordt een dialect gesproken dat ‘Mechels’ genoemd wordt. In de Middeleeuwen was Mechelen de hoofdplaats van de Zuidelijke-Nederlanden en de residentie van de toenmalige landvoogdes Margaretha van Oostenrijk, tante van Keizer Karel V. Maneblussers: De inwoners van Mechelen danken hun bijnaam “maneblussers” aan een grappig voorval. In 1687 zag een Mechelaar de gloed van de maan aan voor een brand in de toren van de kathedraal. In een mum van tijd was de stad in rep en roer.Mechelen ligt in het zuiden van de provincie Antwerpen, centraal tussen Antwerpen en Brussel, aan de rivier de Dijle. De Sint-Romboutstoren is dé trots van de stad en Sint-Rombout geldt als de Mechelse beschermheilige. Er wordt een dialect gesproken dat ‘Mechels’ genoemd wordt. In de Middeleeuwen was Mechelen de hoofdplaats van de Zuidelijke-Nederlanden en de residentie van de toenmalige landvoogdes Margaretha van Oostenrijk, tante van Keizer Karel V. Maneblussers: De inwoners van Mechelen danken hun bijnaam “maneblussers” aan een grappig voorval. In 1687 zag een Mechelaar de gloed van de maan aan voor een brand in de toren van de kathedraal. In een mum van tijd was de stad in rep en roer.

Vraag offerte aan

Na vertrek vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons koffieadres voor de koffie met gebak. We vervolgen onze weg via de ring van Antwerpen en de Kennedytunnel. Uiteraard ontbreekt er bij deze dagtocht geen lunch, rond de middag maken wij een stop voor een goed verzorgde Belgische lunch. Nadat u heeft genoten van de lunch kunt u op eigen gelegenheid de mooie stad Mechelen verkennen, direct vanaf ons restaurant dat is gelegen in het centrum van deze adembenemende stad. We besluiten deze heerlijke dagtocht met een goed verzorgd diner.

Tip: Voor de geïnteresseerde; Onder leiding van een uitstekende gids kunnen we een boeiende tocht maken door Mechelen en via enkele kleinere gemeenten rijden we naar Willebroek. We passeren de beruchte ‘Vredesbrug’ (brug der zuchten) en gaan verder richting Fort van Breendonk. Terug in Mechelen bent u nog even vrij om op eigen gelegenheid te genieten van deze mooie stad. Het spreekt voor zich dat de vrije tijd dan beperkt is i.v.m. de rondrit. (Meerprijs).

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOPJE KOFFIE MET GEBAK
  3. DE LUNCH
  4. DE RONDRIT MET GIDS (OPTIE, ZIE TIP)
  5. HET DINER
PRIJZEN:
40 t/m 60 Personen €  80,50
35 t/m 39 Personen €  85,50
30 t/m 34 Personen €  91,50
Totaalprijs
Sluit