Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Dagtocht

050 Varen naar Luik

93,75 p.p.

Maastricht ligt aan de voet van de Sint-Pietersberg, tussen het Plateau van Margraten, het Plateau van Caestert en de Haspengouw. Bij het punt waar de rivier de Jeker in de Maas uitmondt. Het centrum van de stad ligt op een hoogte van ca. 50 meter boven NAP. De buitenwijken liggen over het algemeen hoger. Het laagstgelegen deel van de gemeente is de rivier de Maas bij Itteren, het hoogste punt is de Sint-Pietersberg met 109 meter. D'n Observant is met ruim 170 meter weliswaar hoger, maar dit betreft een kunstmatige heuvel. De stad Luik is gelegen aan de Maas, ongeveer 30 kilometer stroomopwaarts van Maastricht. Halverwege de 20e eeuw was Luik het centrum van de mijnbouw en staalindustrie, die Wallonië tot welvaart brachten. De economische problemen, die later in de eeuw, het gevolg waren van de vermindering van het belang van de mijnbouw en de staalindustrie, hebben hun effect op de omgeving van Luik niet gemist.

De bijnaam van de stad is La Cité Ardente of de Vurige Stede. Deze komt uit de gelijknamige historische roman van Henri Carton de Wiart uit 1904. Voordien werd deze benaming nooit gebruikt.

Vraag offerte aan

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Maastricht hier gaan we aan boord van de rondvaartboot, we worden ontvangen met 2 x koffie of thee en Limburgse vlaai. Nadat iedereen een plaatsje heeft vertrekt de boot richting Luik. Tijdens de vaart passeert u o.a. de bekende ‘stop van Ternaaien’. In deze sluis wordt de boot in ca. 5 minuten 15 meter omhoog geschut van de Maas naar het Albertkanaal. Tijdens de boottocht word er nog een Limburgse koffietafel geserveerd.

Als we in Luik zijn aangekomen heeft u ruim de tijd om deze prachtige en veelzijdige stad op eigen gelegenheid te verkennen. Op een afgesproken tijdstip wordt u weer bij de touringcar verwacht waarna we richting ons diner adres rijden. Hier krijgt u een uitstekend drie gangen diner aangeboden om deze mooie dag mee af te sluiten.

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. 2X KOFFIE MET VLAAI
  3. BOOTTOCHT MAASTRICHT - LUIK
  4. KOFFIETAFEL AAN BOORD
  5. HET DINER
PRIJZEN:

40 t/m 60 Personen €   93,75
35 t/m 39 Personen €   98,75
30 t/m 34 Personen € 104,75

Optie:  kroket bij de lunch € 2,00 p.p.

Totaalprijs
Sluit