Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Dagtocht

058 Prachtig Eifel & Wildpark Hellenthal

90,75 p.p.

De Eifel maakt, evenals de Ardennen en het Limburgse heuvelland, deel uit van het Rijnlandse Leisteenplateau. Onderweg gaat u zeker genieten van de mooie panorama’s. Onze reis voert ons naar Hellenthal, een plaats gelegen in de prachtige Eifel. Het gelijknamige Wildpark Hellenthal, met een oppervlakte van 64 hectare waar het wild in een natuurlijke omgeving kan leven. Midden in deze

“Wildfreigehege” ligt het Greifvogelstation. Het gedeelte van wildpark met de roofvogels is één van de grootste en oudste van Europa. In het Greifvogelstation zijn diverse soorten roofvogels te vinden, van klein tot groot, van de Condor tot de Adelaar en diverse soorten uilen.

Vraag offerte aan

Zodra iedereen heeft plaatsgenomen in de touringcar, rijden we naar Midden-Limburg voor een kopje koffie met vlaai. Na de koffie rijden we via Aken naar Einruhr voor de lunch. Einruhr is een toeristische plaats in de Noordeifel aan de monding van de Erkensruhr in de Obersee. In de jaren vijftig van de 20ste eeuw werd het stuwmeer dat ontstaan is door de aanleg van de Roerdaldam uitgebreid, waardoor Einruhr land moest prijsgeven aan het meer. Het gehucht Pleushütte werd ontruimd, de bewoners moesten verhuizen en de huizen kwamen onder het wateroppervlak te staan. Het meer draagt in belangrijke mate bij aan de toeristische betekenis van Einruhr. Na de lunch vervolgen we onze weg door de Eifel naar Hellenthal. Aangekomen in Hellenthal, brengen wij een bezoek aan het schitterende Wildpark. Tijdens uw bezoek in het park hoort u misschien onverwachts “HEY, HEY” roepen. Dan roept de valkenier de adelaar. Deze vliegt er vrij rond. Als de valkenier roept keert de adelaar als een pijl uit de boog richting de hand van de valkenier terug. In deze mooie bosrijke omgeving kunt u genieten van vele andere dieren zoals herten, moeflons, gemzen, steenbokken en beren. In het park hebben wij voor u ook een rondrit met de Adler-Express gereserveerd. Dit treintje voert u door het park, tijdens de rit wordt er vakkundig uitleg gegeven bij alle soorten wild en bezienswaardigheden. U heeft voldoende tijd om door het park te struinen, na dit bezoek rijden we via Monschau en de “Himmelsleiter” terug naar Nederland. Uiteraard besluiten we deze mooie dagtocht met een goed verzorgd drie gangen diner.

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOPJE KOFFIE MET VLAAI 
  3. DE LUNCH
  4. ENTREE WILDPARK
  5. RIT MET ADLER- EXPRESS
  6. HET DINER
PRIJZEN:

40 t/m 60 Personen €   90,75
35 t/m 39 Personen €   95,75
30 t/m 34 Personen € 101,75

Totaalprijs
Sluit