Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

052 Lierke Plezierke, De meest plezante stad van de Kempen

83,00 p.p.

Lier heeft niet alleen de bijnaam “Schoon Lier”, maar ook “Lierke Plezierke”. De stad is met andere woorden gekend als een plek van vrolijke ontspanning. Door de ligging in de Noorder Kempen wordt de stad verder “de poort der Kempen” genoemd.

 De oorsprong van Lier gaat terug tot St.-Gummarus, patroon van de stad, die in ca. 760 een kluis stichtte, waaruit spoedig een dorp met kapittel groeide. Onder hertog Hendrik I van Brabant werd Lier een stad. In het jaar 1212 kreeg de stad haar eerste omwalling. Lier had in de middeleeuwen een bloeiende lakennijverheid. Eind 15e eeuw verviel de Lierse lakennijverheid, in de 16e eeuw schakelde men over naar de nieuwe draperie. Dit zijn goedkopere lakens en linnenweverijen. De Lierse borduurwerkers kregen wereldfaam. De stad nam deel aan de economische en industriële expansie van Antwerpen in de eerste helft van de 16e eeuw. In de 17e en 18e eeuw kwam een langzaam economisch herstel tot stand, dankzij de opkomst van de veemarkt en de bierbrouwerijen. Tegenwoordig is Lier een belangrijke toeristenstad. De stad is gelegen in de noordelijke groentestreek, aan de samenvloeiing van Grote en Kleine Nete en het Netekanaal. Het heeft een mooi oud en gezellig centrum met vele winkeltjes en de nodige plezierige terrassen waar het aangenaam toeven is.

Vraag offerte aan

Na vertrek vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons koffieadres voor de koffie met gebak. We vervolgen onze weg naar het restaurant voor een goed verzorgde Belgische lunch. Nadat u heeft genoten van de lunch rijden we naar Lier, de historische stad aan de Nete. Hier aangekomen heeft u voldoende vrije tijd om al het moois wat Lier te bieden heeft te ontdekken. In Lier vindt u o.a. de St. Gummaruskerk, het begijnenhof en mooie Gildehuizen aan de Grote Markt. Van de oude omwalling van de stad resteert nog de 14e eeuwse Zimmertoren met het astronomisch uurwerk. Ontdek, beleef en geniet van Lierke Plezierke! Op afgesproken tijd rijden we naar ons restaurant en we besluiten deze heerlijke dagtocht met een goed verzorgd diner.

Tip: Voor de geïnteresseerde; Onder leiding van een uitstekende gids kunnen we een boeiende streekrondrit Lier en Pallieterland voor u regelen. Vanuit het pittoreske Lier verkennen we het groene Pallieterland en rijden via Emblem, de Kesselse heide en Nijlen naar het schilderachtige Gestel, één van de mooiste dorpsgezichten van de provincie met o.a. het historisch kasteel Rameyenhof en de gerestaureerde pastorie. We rijden verder langs de Nete-vallei, langs landhuizen en de rest van het Kempens landschap via Berlaar terug naar “Schoon Lier”, ook wel “Lierke Plezierke” genoemd. Terug in Lier bent u nog even vrij om op eigen gelegenheid te genieten van deze mooie stad. Alle mooie plekjes liggen op wandelafstand van elkaar. Het spreekt voor zich dat de vrije tijd dan beperkt is i.v.m. de rondrit. (Meerprijs).

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOPJE KOFFIE MET GEBAK
  3. DE LUNCH
  4. DE RONDRIT MET GIDS (OPTIE, ZIE TIP)
  5. HET DINER
PRIJZEN:
40 t/m 60 Personen € 83,00
35 t/m 39 Personen € 88,00
30 t/m 34 Personen € 94,00
Totaalprijs
Sluit