Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Excursiereis

Slovenië - Sloveense Rivièra - Portorož

897,00 p.p.

Slovenië - Portorož - 10 dagen

Vertrekdatum:

 • Maandag 10 juni 2019  (UITVERKOCHT)

Slovenië heeft een enorme variatie aan landschappen, in de winter sneeuw met bedekte bergtoppen in het Sloveense Alpengebied, heuvelachtige wijngebieden, het Karstgebied met haar grotten en de kuststreek langs de Adriatische Zee met een mediterraan klimaat. Van 1283-1918 viel Slovenië onder Habsburgse heerschappij, na WO I tot het koninkrijk Joegoslavië. In 1945 werd Slovenië een deelrepubliek van Joegoslavië. Na een referendum werd Slovenië in 1990 tot onafhankelijke staat uitgeroepen. Slovenië is sinds 2004 lid van de EU en de NAVO, heeft ca. 2.000.000 inwoners en is maar 20.000 km² groot. De kuststrook is 46 kilometer lang en grenst in het noorden aan Italië en in het zuiden aan Kroatië. Langs de Adriatische kust liggen drie oude havenplaatsjes, Piran, Izola en Koper. Vooral Piran is de moeite waard om te bezoeken. De hele Adriatische kust, van het schiereiland Istrië tot ver in Dalmatië is eeuwenlang in Venetiaans bezit geweest. De havensteden hebben een duidelijk Venetiaans karakter. Vooral Koper en Piran, dit zijn juweeltjes van gotische bouwkunst met smalle straatjes, Italiaans ogende kerken en koopmanshuizen. Deze plaatsen zullen we zeker bezoeken. Daarnaast blijft er voldoende tijd over om te relaxen bij het zwembad of aan zee.

Portorož betekent de haven van rozen en is de grootste toeristische badplaats aan de Sloveense Rivièra.  Het ligt slechts 18 kilometer van de Italiaanse grens. De stranden zijn door de mens gemaakt en bezetten zo’n 5 km van de kustlijn. Het meest uitgebreide wellness-aanbod in Europa gaat hand in hand met diverse evenementen, goed onderhouden stranden, uitstekende hotels met restaurants en bars aan de zee. De kerk Marie delle Rose is gewijd aan de beschermheilige van de stad Portorož  en is als kuuroord al sinds de 13e eeuw bekend. De Benedictijner uit het Sint Laurentius klooster verzorgde hun gasten indertijd met zeewater, zoutoplossing, algen en modder wat een helende werking bezat voor tuberculose- en reumapatiënten. Op de heuveltop vinden we de ruïnes van het in de 15e eeuw gebouwde klooster, de ruïnes van de klokkentoren zijn het beste intact gebleven. In het mooie centrum vinden we leuke winkels en restaurant met gezellige terrassen.  

Boek deze reis

Hotel Histrion 

Ons hotel ligt in het St. Bernardin Resort dat zijn naam dankt aan het voormalige klooster St. Bernardin. Het resort bestaat uit een aantal hotels, verschillende restaurants, tavernes, ijssalons en barretjes met terrassen, winkels en een jachthaven. Alles is zeer fraai aangelegd met mooie wandel- en fietspaden. Ook is er een schitterende wandelpromenade tussen Piran en Portorož, deze mooie plaatsen liggen op korte afstand van ons hotel. Het hotel ligt direct aan zee en de jachthaven. Alle kamers zijn voorzien van bad of douche, wc, föhn, telefoon, TV, minibar, safe, airconditioning en beschikken over een balkon met prachtig uitzicht op zee of de jachthaven. Het hotel beschikt verder over een receptie met lounge, computercorner, winkeltje, liften, bar met leuke zitjes, binnenzwembaden, zonnegedeelte direct aan zee en een wellness- center. Verder heeft u vrije toegang tot het zwemparadijs Lagune Bernardin met grote zwembaden met verwarmd zeewater. In één van de restaurants worden de uitstekende maaltijden verzorgd met zowel 's morgens als ’s avonds zeer uitgebreide buffetten. Minimaal 1 keer tijdens ons bezoek wordt er een muziekavond georganiseerd.  

Reisprogramma:

Dag 1  Heenreis

Vertrek uit ’s-Hertogenbosch / Tilburg /Eindhoven  / Valkenswaard /Sevenum. Via de Duitse autobanen, met onderweg een stop in Aschaffenburg, rijden we naar ons overnachtingshotel in de buurt van Nürnberg (Duitsland) voor overnachting en diner. 

Dag 2  Via Majestueuze bergen naar Slovenië

Na het ontbijt zetten we de reis voort naar Slovenië. Mits de verkeersdrukte het toelaat maken we ook vandaag een korte stop in een leuke plaats. Aan het einde van de middag bereiken we ons hotel in Portorož.

Dag 3  Kuststad Koper 

Deze morgen bent u vrij. Vanmiddag gaan we onder leiding van een Nederlands sprekende gids naar Koper. Deze stad met 46.000 inwoners is één van de drie havensteden van Slovenië en is in het bezit van de enige zeehaven in Slovenië. De haven is aangelegd in 1957 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de grotere zeehavens van Midden- en Oost-Europa, de haven wordt tevens gebruikt als cruiseterminal. De interessante binnenstad bezit vele prachtige monumentale bouwwerken waaronder het stadhuis, het Pretorenpaleis en de St. Nazarius kathedraal. Kortom, het oude stadscentrum toont een mozaïek aan architectuur uit verschillende periodes. De gerenoveerde gebouwen, straten en pleinen laten de kostbare artistieke sfeer van vroegere tijden herleven.

Dag 4  Tussen kunst en kust 

Vandaag maken we een mooie tour door een gedeelte van het Kroatische Istrië. Langs de Salinen van Sečovlje, rijden we naar de grens, hier wordt al meer dan 700 jaar zout gewonnen, in een 6,5 km2 groot gebied. Via een mooie route rijden we naar het kunstenaarsdorp Groznjan, dit is prachtig gelegen op een heuvel met een fantastisch uitzicht over Istrië. Groznjan is een oude middeleeuwse plaats, en is in 1103 voor het eerst in geschriften vermeld. In de jaren zestig werd Groznjan ontdekt door beeldende kunstenaars en musici, die hier panden opkochten en restaureerden. Daardoor is het nu een echt kunstenaarsdorp geworden. Er zijn dikwijls kunstenaars aan het werk op het plein, in de middeleeuwse straatjes en de talrijke galerieën. Na dit bezoek gaan we naar Umag, deze stad met ca. 13.000 inwoners is mooi gelegen aan zee met een mooie jachthaven die deel uitmaakt van de grote haven van Umag. De stad ligt om de haven heen en bestaat uit smalle straatjes, langs het water liggen enkele visrestaurants, barokke en renaissancistische gebouwen en de Venetiaanse klokkentoren.

 Dag 5 Sloveense méditerranée

's Morgens bent u vrij. 's Middags brengen we een bezoek aan Piran. Uw chauffeur vergezelt u naar de shuttlebusjes die u naar het centrum van Piran brengt. Piran vaak beschreven als de parel aan de Adriatische Zee ligt op een smal schiereiland en is de bekendste trekpleister aan de Sloveense kust. Typische kenmerken van deze stad zijn de smalle middeleeuwse straatjes, romantische pleintjes en gebouwen in Venetiaans gotische en Classicistische bouwstijl. Het prachtigste bouwwerk is ongetwijfeld de klokkentoren van de Gregoriuskathedraal, in deze kathedraal vind je marmeren altaren en schilderijen van Venetië.

Dag 6  Met de Ladja Svetko naar Izola 

Vandaag maken we een panoramische boottocht naar het prachtige Izola. We vertrekken vanaf de aanlegsteiger die voor het hotel ligt, en gaan aan boord van het schip Ladja Svetko. onder het genot van een glas wijn of frisdrank beginnen we de reis. Het schip kent een lange geschiedenis, het is in 1864 gebouwd in Rovinj als vrachtschip, in 1964 werd het gerenoveerd in Pula. Vervolgens in 1983 omgebouwd tot passagiersschip en in 2001 is het schip nogmaals geheel gerenoveerd en heeft zijn huidige verschijning in de stijl van een piratenschip gekregen. In Izola maken we een 2-uur durende pauzestop. Izola is de kleinste van de drie kustplaatsen en is gelegen op een kalkstenen schiereiland tussen Koper en Piran. Het oude gedeelte van Izola is een typische mediterrane stad met smalle straatjes en typische middeleeuwse bouwstijl. Na deze stop varen we terug.

Dag 7  Karstgrotten en Hof stoeterij 

Eén van de hoogtepunten van deze week is een bezoek aan de grotten van Postojna. In de 24 kilometer lange grotten bevinden zich indrukwekkende hangende en staande druipsteenformaties. Met een treintje dalen we af. Onderweg wordt er een rondleiding gegeven om lopend de mooiste druipsteenformaties te bekijken. Na dit bezoek gaan we verder, vanmiddag zijn we te gast in Lipica, hier bezoeken we de in 1580 opgerichte paardenstoeterij van de wereldberoemde Lipizzaner paarden. Tijdens een wervelende show ziet u de paarden de aangeleerde kunsten vertonen. Verder zien we tijdens een rondgang de stoeterij, het museum en de Lipizzaner paarden die in kudde vrij rondlopen.

Dag 8  Golf van Triëst

Vandaag gaan we een dagje naar het nabij gelegen Italië, o.l.v. Nederlands sprekende gids. We bezoeken de schitterende havenstad Triëst. Na een korte rondleiding hebben we ruim de tijd om deze mooie stad op eigen gelegenheid te bezoeken. Triëst is een veelzijdige stad met ca. 210.000 inwoners, het is een universiteitsstad, maar je vindt er ook één van de belangrijkste havens van Italië. Het middelpunt van de stad is Piazza Unita d`Italië, dit is een groot plein met aan de ene kant de zee, en aan de andere kant vele terrasjes en mooie architectonische gebouwen. U kunt in Triëst ook prima winkelen, u vindt er niet alleen Italiaanse merkboetiekjes, maar ook leuke betaalbare boetiekjes waar u voor schoenen, tassen, souvenirs en kleding terecht kunt. De stad kent vele bezienswaardigheden o.a. de Kathedraal van San Giusto, het Romeins theater, de barokke kerk San Maria Maggiore en een aantal interessante musea.

Dag 9  Afscheid van mooie herinneringen 

We verlaten Portoroz en rijden via Oostenrijk naar ons overnachtingshotel in de buurt van Nürnberg voor overnachting en diner. Mits de verkeersdrukte het toelaat maken we ook vandaag een korte stop in een leuke plaats.

Dag 10  Huiswaarts 

Via de Duitse autobanen met een stop in Limburg an der Lahn keren we huiswaarts. Na het afscheidsdiner wordt u weer naar uw opstapplaats gebracht.

Bij de reissom inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van halfpension, uitgebreide buffetten met nationale en internationale gerechten
 • alle kamers met bad of douche, wc, föhn, telefoon, TV, minibar, safe, airconditioning en een balkon  gratis gebruik van binnen- en buitenzwembad en strandbad
 • gratis Wi-Fi
 • de excursies (inclusief alle genoemde entrees)
 • welkomstdrankje
 • Nederlands sprekende gids op dag 3 en 8
 • entree grotten van Postojna
 • entree en paardenshow Lipizzanerstoeterij
 • gratis vervoer met shuttlebusjes op dag 5
 • boottocht met glas wijn of fris op dag 6
 • muziekavond
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider                             

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees                       
Totaalprijs
Sluit