Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Excursiereis

Oostenrijk - Westendorf - Tirol - 8 dagen

696,00 p.p.

8-daagse reis Oostenrijk  - Westendorf -  Tirol

Vertrekdatum:

- Vrijdag 11 juni 2021

Westendorf met ca. 3500 inwoners maakt deel uit van het district Kitzbühel. Voor de toeristen is Westendorf zowel in de winter als in de zomer een gezellige en mooie bestemming. Westendorf ligt op een zonnig plateau midden in het Brixental, ver weg van het verkeerslawaai. De mooie dorpskern met zijn uitstekende infrastructuur is omgeven door een imposante bergwereld en geldt als verbindingsstuk tussen de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, een van de grootste en modernste skigebieden ter wereld, en het beroemde skigebied Kitzbühel/Kirchberg. Niet alleen in de winter komen onze gasten hier genieten, ook in de zomer verveelt niemand zich in Westendorf. Het natuurjuweel Windautal en de sprookjesachtige bergwereld met bergtoppen tot 2.400 meter bieden je een vrijwel onuitputtelijk wandel- en recreatiegebied aan. In deze plaats vindt men de nodige restaurants, winkels en supermarkten. Westendorf is centraal gelegen voor het maken van mooie excursies. 

Hotel Jacobwirt 
We vinden ons gezellige familiehotel in het centrum van Westendorf. De eigenaar Toni met zijn uit Nederland afkomstige vrouw Ilse is er alles aan gelegen het u tot een fijn verblijf te maken. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, föhn, wc, safe, telefoon en tv. Verschillende kamers beschikken over een balkon. Het hotel is van alle comfort voorzien en beschikt over een lift, een overdekt zwembad, sauna, stube, bar, een receptie met lounge en een gezellige terras. In het sfeervolle restaurant staat ‘s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet klaar en ‘s avonds wordt er een 5-gangen keuzemenu geserveerd. Eenmaal in de week kunt u genieten van een gezellige muziekavond. 

Boek deze reis

Reisprogramma:

Dag 1: Heenreis

Vertrek vanaf ’s-Hertogenbosch/ Tilburg/ Eindhoven/ Valkenswaard/Sevenum. Westendorf is gemakkelijk in één reisdag te bereiken. We arriveren omstreeks 19.00 uur in ons hotel. 

Dag 2: Westendorf

’s Morgens na het ontbijt maken we o.l.v. Toni, Ilse of een personeelslid een gemoedelijk wandeling door ons mooie vakantiedorp Westendorf. Na de wandeling kunt u even bijkomen op het mooie terras van ons hotel of u gaat zelf verder op ontdekking in Westendorf. Vanmiddag maken we met onze touringcar een mooie verkenningstocht.

Dag 3: Vier merentocht

Vandaag gaan we de “vier-merentocht” rijden. Het 1ste meer is de Achensee, het mooiste en grootste meer van Tirol, het is 9 kilometer lang en ca. 1 kilometer breed. Over de Achenpas, een 941 meter hoge grenspas tussen Duitsland en Oostenrijk met een maximale stijging van 16% komen we in het mooie Beierse landschap. De pas maakt deel uit van de Deutsche Alpenstraße en ligt op de scheiding tussen het Karwendelgebergte en de Brandenberger Alpen. Al snel zijn we bij het 2e meer, de Tegernsee. In het gelijknamige plaatsje Tegernsee, aan het meer maken we een stop voor de vrije lunch en aansluitend een ca. 1.5 uur durende boottocht. Na de boottocht gaat de tour verder en komen we terecht in een Beiers landschap als uit een prentenboek, en we zien de door mooie bergen omgeven Schliersee. We vervolgen de route die zich door de bossen omhoog slingert totdat de Thiersee aan onze voeten ligt. 

Dag 4: Ontroerende schoonheid tussen prestigieuze bergen

Vandaag maken we een prachtige tocht rondom het 20 kilometer lange en 14 kilometer brede Kaisergebergte. Het gebergte bestaat uit twee markante bergketens, de imposante tot 2344 meter hoge Wilden Kaiser, en de met bergdennen begroeide Zahmen Kaiser met een hoogte die net de 2000 meter overschrijdt. De bergketens worden in het westen door het Kaisertal, in het oosten door het Kaiserbachtal van elkaar gescheiden. Vanaf Westendorf rijden we langs Söll, Ellmau en Going am Wilden Kaiser naar Griesenau, hier nemen we de mautstrasse door het prachtige Kaiserbachtal totdat we uitkomen op een hoogte van 1024 meter bij Alpengasthaus Griesner Alm. Bij het Alpengasthaus maken we een ruime stop zodat u hier de inwendige mens kunt versterken en wellicht een mooie wandeling kunt maken. U bevindt zich hier in een eenmalige bergomgeving met uitzicht op de ruwe Wilden Kaiser. Na de stop rijden we via de Zahmen Kaiser, het plaatsje Walchsee aan het gelijknamige meer en Kufstein terug naar Westendorf.

Dag 5: Kruidenlucht op de alm

Omstreeks 11.00 uur vertrek. Met onze touringcar rijden we naar het Wildschönauer Hochtal. Hier maken een interessante tocht met een boemeltrein door het Wildschönauer Hochtal. Langs de Wildschönauer Ache rijden we naar de Schönanger Alm, gelegen aan de voet der hoogste bergen van het hochtal. Deze alm is de trots van 24 boerenbedrijven op een 680 hectare groot Almgebied, ca. 300 stuks vee brengen hier van eind mei tot eind september hun “zomervakantie” door. Op de alm worden dagelijks rond 2500 liter melk verwerkt tot kostelijke kazen en boter. Met de boemeltrein komen we na een mooie tocht aan bij Alpengasthof Schönanger op 1.180 meter hoogte. Hier kunt u op eigen gelegenheid een wandeling maken, de kaasmakerij bekijken of gewoon lekker in het gasthuis of op het terras genieten van de omvangrijke natuur. Na het bezoek rijden we met onze touringcar terug naar Westendorf.

Dag 6: Tirools berggenot

Voor vandaag staat er een leuke belevenis op het programma met een heerlijke lunch. Via de snelste weg rijden we naar Axams, bekend van de olympische spelen in 1964 en 1976. Hier aangekomen maken we een ca. 1 uur durende paardenkoetsentocht in de omgeving van Axams en de prachtige bergomgeving. Het eindpunt van de tocht is één van de meest traditionele paardenkoetsenboerderijen van Oostenrijk, de Postkutscherhof Axams. Na een korte wandeling door de stal komen we in het geheel in stijl ingerichte restaurant waar we genieten van een heerlijke 3-gangen lunch. Na de lunch kunt u nog even rondkijken voordat we via een mooie route terugkeren naar Westendorf.

Dag 7: Vrije dag

Vandaag genieten we van een vrije dag. U heeft de mogelijkheid met de Kitzbüheler Alpen Card een uitstap te maken met het openbaar vervoer naar een leuke plaats in de buurt. Of maak een leuke trip met korting met een van de Bergbahnen in de buurt. Uiteraard kunt u ook gewoon gezellig in Westendorf genieten van het mooie dorp, of relaxen aan het zwembad.

Dag 8: Terugreis

Na het ontbijt nemen we afscheid van directie en personeel van ons hotel. Via de Oostenrijkse en Duitse autobanen keren we huiswaarts. We besluiten de reis met een afscheidsdiner.

Totaalprijs
Sluit