Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Excursiereis

Oostenrijk-Westendorf- Tirol-7 dagen

632,00 p.p.

Oostenrijk  -  Westendorf - Tirol -  7 dagen  

Vertrekdatum:

 • Dinsdag 28 september 2021

 

Westendorf met ca. 3500 inwoners maakt deel uit van het district Kitzbühel. Voor de toeristen is Westendorf zowel in de winter als in de zomer een gezellige en mooie bestemming. Westendorf ligt op een zonnig plateau midden in het Brixental, ver weg van het verkeerslawaai. De mooie dorpskern met zijn uitstekende infrastructuur is omgeven door een imposante bergwereld en geldt als verbindingsstuk tussen de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, een van de grootste en modernste skigebieden ter wereld, en het beroemde skigebied Kitzbühel/Kirchberg. Niet alleen in de winter komen onze gasten hier aan hun trekken, ook in de zomer verveelt niemand zich in Westendorf. Het natuurjuweel Windautal en de sprookjesachtige bergwereld met bergtoppen tot 2.400 meter bieden je een vrijwel onuitputtelijk wandel- en recreatiegebied aan. In deze plaats vindt men de nodige restaurants, winkels en supermarkten. Westendorf is centraal gelegen voor het maken van mooie excursies. 

Boek deze reis

Hotel Jacobwirt 

We vinden ons gezellige familiehotel in het centrum van Westendorf. De eigenaar Toni met zijn uit Nederland afkomstige vrouw Ilse is er alles aan gelegen het u tot een fijn verblijf te maken. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, föhn, wc, safe, telefoon en tv. Verschillende kamers beschikken over een balkon. Het hotel is van alle comfort voorzien en beschikt over een lift, een overdekt zwembad, sauna, stube, bar, een receptie met lounge en een gezellige terras. In het sfeervolle restaurant staat ‘s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet klaar en ‘s avonds wordt er een 5-gangen keuzemenu geserveerd. Eenmaal in de week kunt u genieten van een gezellige muziekavond.

Reisprogramma:

Dag 1 : Heenreis

Vanaf 's Hertogenbosch /Tilburg/ Eindhoven/ Valkenswaard / Sevenum. Westendorf is gemakkelijk in één reisdag te bereiken. We arriveren omstreeks 19.00 uur in ons hotel.

Dag 2: Sankt Johann en Reit im Winkl

Vertrek omstreeks 10.30 uur. Vandaag maken we een mooie rondrit. We bezoeken het mooie plaatsje Sankt Johann in Tirol. Sankt Johann is bekend vanwege de prachtig beschilderde Tiroler huizen en de barokke parochiekerk met stucwerk en plafondschildering van S.B. Faistenberger. Vanmiddag bezoeken we in het Duitse Kaiserwinkl het plaatsje Reit im Winkl, in dit mooie plaatsje en omgeving maken we een tocht met de paardenkoets. Via een mooie route keren we terug naar Westendorf.

Dag 3: Vier merentocht

Vandaag gaan we de “vier-merentocht” rijden. Het 1ste meer is de Achensee, het mooiste en grootste meer van Tirol, het is 9 kilometer lang en ca. 1 kilometer breed. Over de Achenpas, een 941 meter hoge grenspas tussen Duitsland en Oostenrijk met een maximale stijging van 16% komen we in het mooie Beierse landschap. De pas maakt deel uit van de Deutsche Alpenstraße en ligt op de scheiding tussen het Karwendelgebergte en de Brandenberger Alpen. Al snel zijn we bij het 2e meer, de Tegernsee. In het gelijknamige plaatsje Tegernsee, aan het meer maken we een stop voor de vrije lunch en aansluitend een ca. 1.5 uur durende boottocht. Na de boottocht gaat de tour verder en komen we terecht in een Beiers landschap als uit een prentenboek, en we zien de door mooie bergen omgeven Schliersee. We vervolgen de route die zich door de bossen omhoog slingert totdat de Thiersee aan onze voeten ligt. 

Dag 4: De hoofdstad en mooie omgeving

Vandaag gaan we naar Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. O.l.v. onze Nederlands sprekende gids Mary bezoeken we de stad en omgeving. Allereerst maken we met onze touringcar een mooie rondrit door Innsbruck en de omgeving. Aansluitend brengen we een bezoek aan de Altstad, hier kunt u verschillende interessante bouwwerken bezichtigen waaronder de Hofburg, de Hofkirche, de Hofgarten en natuurlijk niet te vergeten het beroemde Goldenes Dach. U kunt natuurlijk ook de winkels bezoeken in de Maria Theresienstrasse. Via een mooie route rijden we terug naar ons hotel.

Dag 5: Kruidenlucht op de alm

Met onze touringcar rijden we naar het Wildschönauer Hochtal. Hier maken we een interessante tocht met een boemeltrein door het Wildschönauer Hochtal. Langs de Wildschönauer Ache rijden we naar de Schönanger Alm, gelegen aan de voet der hoogste bergen van het hochtal. Deze alm is de trots van 24 boerenbedrijven op een 680 hectare groot Almgebied, ca. 300 stuks vee brengen hier van eind mei tot eind september hun “zomervakantie” door. Op de alm worden dagelijks rond 2500 liter melk verwerkt tot kostelijke kazen en boter. Met de boemeltrein komen we na een mooie tocht aan bij Alpengasthof Schönanger op 1.180 meter hoogte. Hier kunt u op eigen gelegenheid een wandeling maken, de kaasmakerij bekijken of gewoon lekker in het gasthuis of op het terras genieten van de omvangrijke natuur. Na het bezoek rijden we naar Wörgl. Wörgl is een plaats in het Inntal op ongeveer 20 kilometer van de grens met Beieren. De plaats behoort tot het district Kufstein en telt ca. 13.000 inwoners. In het gezellige centrum is het goed toeven, de Bahnhofstrasse is de op één na langste winkelstraat van Tirol met gezellige betaalbare winkels.

Dag 6: Vrije dag

Vandaag genieten we van een vrije dag. U heeft de mogelijkheid met de Kitzbüheler Alpen Card een uitstap te maken met het openbaar vervoer naar een leuke plaats in de buurt. Of maak een leuke trip met korting met een van de Bergbahnen in de buurt. Uiteraard kunt u ook gewoon gezellig in Westendorf genieten van het mooie dorp, of relaxen aan het zwembad

Dag 7: Huiswaarts

Na het ontbijt nemen we afscheid van directie en personeel van ons hotel. Via de Oostenrijkse en Duitse autobanen keren we huiswaarts. We besluiten de reis met een afscheidsdiner.

Bij de reissom is inbegrepen:

  • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco
  • de verzorging op basis van halfpension, uitgebreid ontbijtbuffet en een 5-gangen keuzediner met saladebuffet 
  • alle kamers met bad/douche, föhn, wc, safe, telefoon, tv en deels balkon  
  • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
  • welkomstdrankje
  • gratis Wi-Fi
  • rondrit met de paardenkoets
  • 1,5 uur durende boottocht op de Tegernsee
  • maut Kaiserbachtal
  • Nederlands sprekende gids in Innsbruck en omgeving
  • met de boemeltrein naar de Schönanger Alm
  • 1 x gezellige muziekavond in het hotel
  • Kitzbüheler Alpen Card voor diverse kortingen
  • het afscheidsdiner
  • alle taxen
  • calamiteitenfonds
  • SGR consumentenbijdrage
  • reserveringskosten
  • de diensten van uw chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs
Sluit