Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Met vertrekgarantie, Excursiereis

Oostenrijk Westendorf Alpenländischer Musikherbst

645,00 p.p.

7-daagse reis Oostenrijk - Westendorf -  Alpenländischer Musikherbst

Vertrekdatum:

 • Dinsdag 25 september 2018 

Westendorf met ca. 3500 inwoners maakt deel uit van het district Kitzbühel. Voor de toeristen is Westendorf zowel in de winter als in de zomer een gezellige en mooie bestemming. Westendorf ligt op een zonnig plateau midden in het Brixental, ver weg van het verkeerslawaai. De mooie dorpskern met zijn uitstekende infrastructuur is omgeven door een imposante bergwereld en geldt als verbindingsstuk tussen de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, een van de grootste en modernste skigebieden ter wereld, en het beroemde skigebied Kitzbühel/Kirchberg.
Niet alleen in de winter komen onze gasten hier aan hun trekken, ook in de zomer verveelt niemand zich in Westendorf. Het natuurjuweel Windautal en de sprookjesachtige bergwereld met bergtoppen tot 2.400 meter bieden een vrijwel onuitputtelijk wandel- en recreatiegebied. In deze plaats vindt men de nodige restaurants, winkels en supermarkten. Westendorf is centraal gelegen voor het maken van mooie excursies.

Boek deze reis

Alpenländischer Musikherbst
Het beroemde feest der Volks- und Schlagermusik in Ellmau Am Wilder Kaiser.
Met supersterren zoals: Hansi Hinterseer, Die Kastelruther Spatzen, Andy Borg, Die Amigos, Howard Carpendale, Nik P,  Marc Pircher, Oesch's die Dritten, en Sigrid und Marina.
Al meer dan 25 jaar is de Alpenländische Musikherbst in Ellmau am Wilder Kaiser. Eén der mooiste Tiroler dorpen voor de imposante coulisse aan de Wilder Kaiser, een must voor diegene die van volks- en schlager muziek houden. Het bekende Volksmuziekfeest met de absolute sterren der volksmuziek kent een afwisselend programma dat door de perfecte organisatie geroemd wordt. Dit alles vindt plaats in een exclusieve feesttent met schitterende decoratie. In de mooie feesttent zijn gereserveerde plaatsen voorzien. Bij aankomst wordt de groep door de organisatie begeleid naar hun zitplaatsen.

Hotel Fleidingerhof ***

We vinden ons gezellige hotel in het centrum van Westendorf. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, wc, telefoon en tv. Verschillende kamers beschikken over een balkon. Het hotel is van alle comfort voorzien en beschikt over een lift, en een gezellige bar (Fliedinger Stadl), een receptie en een terras. In het sfeervolle restaurant staat ‘s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet klaar en ‘s avonds wordt er een 3-gangen keuzemenu geserveerd met saladebuffet. Verder organiseert het hotel tijdens ons verblijf een muziekavond.

Dag 1:

Vertrek vanaf ’s-Hertogenbosch/Tilburg/Eindhoven/
Valkenswaard/Sevenum. Westendorf is gemakkelijk in één reisdag te bereiken. We arriveren omstreeks 19.00 uur in ons hotel.

Dag 2:

’s Morgens bent u vrij om de mooie omgeving van ons hotel te verkennen. Vanmiddag brengen we een bezoek aan Kufstein. Kufstein met 15.000 inwoners is gelegen aan de Inn op 510 meter boven de zeespiegel. Bekend als grensplaats en als districtshoofdstad. De plaats wordt beheerst door de vesting Gerldseck. In de toren van deze vesting is het Heldenorgel gebouwd, ter nagedachtenis aan de gevallenen tijdens de eerste Wereldoorlog. ‘s Middags om 12 uur schallen de tonen van dit Heldenorgel door het Inndal, ter ere van de gevallenen. Het Heldenorgel is gebouwd in 1931 en is het grootste openluchtorgel ter wereld met 4300 pijpen en 46 registers. Verder vinden we in Kufstein vele monumenten. Het Kaisergebergte begrenst de stad aan de oostelijke zijde. Vanavond wordt het startsein gegeven voor de Alpenländischer Musikherbst. We worden welkom geheten door presentator Peter Moser en de burgemeester van Ellmau. Deze avond genieten we van een echte Tiroleravond. Een optreden van de Bundesmusikkapelle Ellmau en diverse plaatselijk bekende artiesten. Het wordt een avond met dans, kleurrijke folklore en gezellige muziek.

Dag 3:

Omstreeks 11.00 uur vertrek. Vandaag brengen we een bezoek aan het stadje Wörgl. Wörgl is een plaats in het Inntal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol, ongeveer 20 kilometer van de grens met Beieren. De plaats behoort tot het district Kufstein en telt ca. 13.000 inwoners. In het gezellige centrum is het goed toeven, de Bahnhofstrasse is de op één na langste winkelstraat van Tirol met gezellige betaalbare winkels en leuke gelegenheden om de inwendige mens te versterken. Na het diner gaan we wederom naar Ellmau voor een fantastisch optreden van Marc Pircher, Die Kastelruther Spatzen en Oesch's die Dritten.

Dag 4:

Vandaag genieten we van de immense natuur, spectaculaire vergezichten en niet te vergeten het traditionele Frühshoppen in de regio van der Wilder Kaiser. Met een gondelbaan stijgen we comfortabel naar het panoramarestaurant. Boven wacht u een muzikaal ontvangst. Vanaf het terras of vanuit het gemoedelijke restaurant kunt u genieten van een adembenemend panorama. Vanavond muzikantenplezier tijdens de Slagerabend met Andy Borg,  Die Amigos en Howard Carpendale.

Dag 5:

Om bij te komen van alle indrukken van de afgelopen dagen zijn we deze morgen vrij om te relaxen. sMiddags bezoeken we de “Muzikalischer Bauernmarkt” (muzikale boerenmarkt) in het centrum van Ellmau. Bij de muzikale omlijsting met Tiroler muziek kunt u traditionele Tiroler ambachten aanschouwen, voorts zijn er diverse stands met typische Tiroler boerenspecialiteiten. Na het diner gaan we weer naar de feesttent. We bezoeken het Wilder Kaiser Starabend met Sigrid und Marina, Nik P, en als klapper van dit wervelende muziekspektakel het onvergetelijke optreden van topartiest Hansi Hinterseer.

Dag 6:

Omstreeks 11.00 uur vertrek. We brengen een bezoek aan het kleinste en oudste stadje van Tirol, Rattenberg. In het stadje vinden we verschillende glasslijpers en de nodige winkels met glas en kristal. Vanmiddag bezoeken we de in 2015 compleet vernieuwde "Swarovski Kristallwelten" in Wattens. U komt ogen en oren tekort voor deze geweldige belevenis. In een omvangrijk labyrint vol vertrekken en open ruimten wordt het kristal op indrukwekkende manier gepresenteerd. Na het diner verzorgt het hotel een gezellige muziekavond.

Dag 7:

Na het ontbijt nemen we afscheid van directie en personeel van ons hotel. Via de Oostenrijkse en Duitse autobanen keren we huiswaarts. We besluiten de reis met een afscheidsdiner.

 

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van halfpension, uitgebreid ontbijtbuffet, 3-gangen keuzediner met saladebuffet 
 • alle kamers met bad/douche, wc, telefoon, tv en deels balkon 
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • welkomstdrankje
 • gratis Wi-Fi
 • 4 x entree Alpenländischer Musikherbst met diverse supersterren
 • 1 x gezellige muziekavond in het hotel
 • Boerenmarkt in Ellmau
 • Frühschoppen op de Hartkaiser
 • Hartkaiser gondelbaan
 • entree Swarovski Kristallwelten
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs
Sluit