Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Excursiereis

Oostenrijk - 8 dagen - Westendorf - Tirol

691,00 p.p.

Oostenrijk  - Westendorf - Tirol - 8 dagen 

Vertrekdatum:

- Zondag 26 juni 2022

Westendorf met ca. 3500 inwoners maakt deel uit van het district Kitzbühel. Voor de toeristen is Westendorf zowel in de winter als in de zomer een gezellige en mooie bestemming. Westendorf ligt op een zonnig plateau midden in het Brixental, ver weg van het verkeerslawaai. De mooie dorpskern met zijn uitstekende infrastructuur is omgeven door een imposante bergwereld en geldt als verbindingsstuk tussen de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, een van de grootste en modernste skigebieden ter wereld, en het beroemde skigebied Kitzbühel/Kirchberg. Niet alleen in de winter komen onze gasten hier genieten, ook in de zomer verveelt niemand zich in Westendorf. Het natuurjuweel Windautal en de sprookjesachtige bergwereld met bergtoppen tot 2.400 meter bieden je een vrijwel onuitputtelijk wandel- en recreatiegebied aan. In deze plaats vindt men de nodige restaurants, winkels en supermarkten. Westendorf is centraal gelegen voor het maken van mooie excursies. 

Hotel Jacobwirt 

We vinden ons gezellige familiehotel in het centrum van Westendorf. De eigenaar Toni met zijn uit Nederland afkomstige vrouw Ilse is er alles aan gelegen het u tot een fijn verblijf te maken. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, föhn, wc, safe, telefoon en tv. Verschillende kamers beschikken over een balkon. Het hotel is van alle comfort voorzien en beschikt over een lift, een overdekt zwembad, sauna, stube, bar, een receptie met lounge en een gezellige terras. In het sfeervolle restaurant staat ‘s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet klaar en ‘s avonds wordt er een 5-gangen keuzemenu geserveerd. Eenmaal in de week kunt u genieten van een gezellige muziekavond. 

Boek deze reis

Reisprogramma:

Dag 1: Heenreis

Vertrek vanaf ’s-Hertogenbosch/ Tilburg/ Eindhoven/ Valkenswaard/Sevenum. Westendorf is gemakkelijk in één reisdag te bereiken. We arriveren omstreeks 19.00 uur in ons hotel. 

Dag 2: Westendorf

’s Morgens na het ontbijt maken we o.l.v. Toni,  Ilse, of een personeelslid een gemoedelijk wandeling door ons mooie vakantiedorp Westendorf. Na de wandeling kunt u even bijkomen op het mooie terras van ons hotel of u gaat zelf verder op ontdekking in Westendorf. Vanmiddag maken we met onze touringcar een mooie verkenningstocht.

Dag 3: Sankt Johann en Ebbs

Vertrek omstreeks 10.30 uur. Vandaag maken we een mooie rondrit. We bezoeken het mooie plaatsje Sankt Johann in Tirol. Sankt Johann is bekend vanwege de prachtige beschilderde Tiroler huizen en de barokke parochiekerk met stucwerk en plafondschildering van S.B. Faistenberger. Vanmiddag rijden we naar Ebbs, in dit mooie plaatsje en omgeving maken we een tocht met de paardenkoets. Via een mooie route keren we terug naar Westendorf. 

Dag 4: Ontroerende schoonheid tussen prestigieuze bergen

Vandaag maken we een prachtige tocht rondom het 20 kilometer lange en 14 kilometer brede Kaisergebergte. Het gebergte bestaat uit twee markante bergketens, de imposante tot 2344 meter hoge Wilden Kaiser, en de met bergdennen begroeide Zahmen Kaiser met een hoogte die net de 2000 meter overschrijdt. De bergketens worden in het westen door het Kaisertal, in het oosten door het Kaiserbachtal van elkaar gescheiden. Vanaf Westendorf rijden we langs Söll, Ellmau en Going am Wilden Kaiser naar Griesenau, hier nemen we de mautstrasse door het prachtige Kaiserbachtal totdat we uitkomen op een hoogte van 1024 meter bij Alpengasthaus Griesner Alm. Bij het Alpengasthaus maken we een ruime stop zodat u hier de inwendige mens kunt versterken en wellicht een mooie wandeling kunt maken. U bevindt zich hier in een eenmalige bergomgeving met uitzicht op de ruwe Wilden Kaiser. Na de stop rijden we via de Zahmen Kaiser, het plaatsje Walchsee aan het gelijknamige meer en Kufstein terug naar Westendorf.

Dag 5: Kruidenlucht op de alm

Omstreeks 11.00 uur vertrek. Met onze touringcar rijden we naar het Wildschönauer Hochtal. Hier maken een interessante tocht met een boemeltrein door het Wildschönauer Hochtal. Langs de Wildschönauer Ache rijden we naar de Schönanger Alm, gelegen aan de voet der hoogste bergen van het hochtal. Deze alm is de trots van 24 boerenbedrijven op een 680 hectare groot Almgebied, ca. 300 stuks vee brengen hier van eind mei tot eind september hun “zomervakantie” door. Op de alm worden dagelijks rond 2500 liter melk verwerkt tot kostelijke kazen en boter. Met de boemeltrein komen we na een mooie tocht aan bij Alpengasthof Schönanger op 1.180 meter hoogte. Hier kunt u op eigen gelegenheid een wandeling maken, de kaasmakerij bekijken of gewoon lekker in het gasthuis of op het terras genieten van de omvangrijke natuur. Na het bezoek rijden we met onze touringcar terug naar Westendorf.

Dag 6: De hoofdstad en mooie omgeving

Vandaag gaan we naar Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Onder leiding van onze Nederlands sprekende gids Mary bezoeken we de stad en omgeving. Allereerst maken we met onze touringcar een mooie rondrit door Innsbruck en de omgeving. Aansluitend brengen we een bezoek aan de Altstad, hier kunt u verschillende interessante bouwwerken bezichtigen waaronder de Hofburg, de Hofkirche, de Hofgarten en natuurlijk niet te vergeten het beroemde Goldenes Dach. U kunt natuurlijk ook de winkels bezoeken in de Maria Theresienstrasse. Via een mooie route rijden we terug naar ons hotel.

Dag 7: Vrije dag

Vandaag genieten we van een vrije dag. U heeft de mogelijkheid met de Kitzbüheler Alpen Card een uitstap te maken met het openbaar vervoer naar een leuke plaats in de buurt. Of maak een leuke trip met korting met een van de Bergbahnen in de buurt. Uiteraard kunt u ook gewoon gezellig in Westendorf genieten van het mooie dorp, of relaxen aan het zwembad.

Dag 8: Terugreis

Na het ontbijt nemen we afscheid van directie en personeel van ons hotel. Via de Oostenrijkse en Duitse autobanen keren we huiswaarts. We besluiten de reis met een afscheidsdiner, en delen we samen de mooie herinneringen.

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van halfpension, uitgebreid ontbijtbuffet, 5-gangen keuzediner met saladebuffet
 • alle kamers met bad/douche, föhn, wc, safe, telefoon, tv en deels balkon
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • welkomstdrankje
 • gratis Wi-Fi
 • Kitzbüheler Alpen Card voor gratis openbaar vervoer en diverse kortingen
 • begeleide wandeling door Westendorf
 • ca. 1 uur durende paardenkoetsentocht
 • maut Kaiserbachtal
 • met de boemeltrein naar de Schönanger Alm
 • Nederlands sprekende gids op dag 6
 • 1 x gezellige muziekavond in het hotel
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • SGR consumentenbijdrage
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs
Sluit