Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Excursiereis

Oostenrijk - 7 dagen - Musikherbst am Wilden Kaiser - Westendorf

819,00 p.p.

Oostenrijk  - Westendorf - Tirol - 7 dagen 

Vertrekdatum:

- Dinsdag 27 september 2022

Musikherbst am Wilden Kaiser
Het beroemde feest der Volks- und Schlagermusik in Ellmau Am Wilden Kaiser.

Met supersterren zoals: Hansi Hinterseer, Nik P, Howard Carpendale, Oesch’s die Dritten. Francine Jordi, Fantasy, Marc Pircher, Melissa Naschenweng, Jürgen Drews en Kerstin Ott. Al meer dan 25 jaar is de (Alpenländische) Musikherbst in Ellmau am Wilden Kaiser, één der mooiste Tiroler dorpen voor de imposante coulisse aan de Wilden Kaiser. Een must voor diegene die van volks- en schlager muziek houdt. Het bekende Volksmuziekfeest met de absolute sterren der volksmuziek kent een afwisselend programma dat door de perfecte organisatie geroemd wordt. Dit alles vindt plaats in een exclusieve feesttent met schitterende decoratie. In de mooie feesttent zijn gereserveerde plaatsen voorzien. Bij aankomst wordt de groep door de organisatie begeleid naar hun zitplaatsen.

Westendorf met ca. 3500 inwoners maakt deel uit van het district Kitzbühel. Voor de toeristen is Westendorf zowel in de winter als in de zomer een gezellige en mooie bestemming. Westendorf ligt op een zonnig plateau midden in het Brixental, ver weg van het verkeerslawaai. De mooie dorpskern met zijn uitstekende infrastructuur is omgeven door een imposante bergwereld en geldt als verbindingsstuk tussen de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, een van de grootste en modernste skigebieden ter wereld, en het beroemde skigebied Kitzbühel/Kirchberg. Niet alleen in de winter komen onze gasten hier aan hun trekken, ook in de zomer verveelt niemand zich in Westendorf. Het natuurjuweel Windautal en de sprookjesachtige bergwereld met bergtoppen tot 2.400 meter bieden je een vrijwel onuitputtelijk wandel- en recreatiegebied aan. In deze plaats vindt men de nodige restaurants, winkels en supermarkten. Westendorf is centraal gelegen voor het maken van mooie excursies.

Hotel Jacobwirt 

We vinden ons gezellige familiehotel in het centrum van Westendorf. De eigenaar Toni met zijn uit Nederland afkomstige vrouw Ilse is er alles aan gelegen het u tot een fijn verblijf te maken. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, föhn, wc, safe, telefoon en tv. Verschillende kamers beschikken over een balkon. Het hotel is van alle comfort voorzien en beschikt over een lift, een overdekt zwembad, sauna, stube, bar, een receptie met lounge en een gezellige terras. In het sfeervolle restaurant staat ‘s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet klaar en ‘s avonds wordt er een 5-gangen keuzemenu geserveerd. Eenmaal in de week kunt u genieten van een gezellige muziekavond.

Boek deze reis

Reisprogramma:

Dag 1: Heenreis

Vertrek vanaf ’s-Hertogenbosch/ Tilburg/ Eindhoven/ Valkenswaard/Sevenum. Westendorf is gemakkelijk in één reisdag te bereiken. We arriveren omstreeks 19.00 uur in ons hotel. 

Dag 2: Op verkenning

’s Morgens bent u vrij om de mooie omgeving van ons hotel te verkennen. Vanmiddag maken we een mooie verkenningstocht met een bezoek aan het stadje Wörgl. Wörgl is een plaats in het Inntal op ongeveer 20 kilometer van de grens met Beieren. De plaats behoort tot het district Kufstein en telt ca. 13.000 inwoners. In het gezellige centrum is het goed toeven, de Bahnhofstrasse is de op één na langste winkelstraat van Tirol met gezellige betaalbare winkels en leuke gelegenheden om de inwendige mens te versterken. Vanavond wordt het startsein gegeven voor de Musikherbst am Wilden Kaiser. We worden welkom geheten door presentator Peter Moser en de burgemeester van Ellmau. Deze avond genieten we van Oesch’s die Dritten, Marc Pircher en een optreden van de Bundesmusikkapelle Ellmau. Het wordt een avond met kleurrijke folklore en gezellige muziek.

Dag 3: Ongerepte vallei

Omstreeks 11.00 uur vertrek, vandaag maken we een prachtige tocht door het Kaiserbachtal. Vanaf Westendorf rijden we naar Griesenau, hier nemen we de mautstrasse door het prachtige Kaiserbachtal totdat we uitkomen op een hoogte van 1024 meter bij Alpengasthaus Griesner Alm. Bij het Alpengasthaus maken we een ruime stop zodat u hier de inwendige mens kunt versterken en wellicht een mooie wandeling kunt maken. U bevindt zich hier in een eenmalige bergomgeving met uitzicht op de ruwe Wilden Kaiser. Na de stop rijden we via de Zahmen Kaiser en de Walchsee naar Kufstein. Kufstein met 15.000 inwoners is gelegen aan de Inn op 510 meter boven de zeespiegel. Bekend als grensplaats en als districtshoofdstad. De plaats wordt beheerst door de vesting Gerldseck. In de toren van deze vesting is het Heldenorgel gebouwd, ter nagedachtenis aan de gevallenen tijdens de eerste Wereldoorlog. Het Heldenorgel is gebouwd in 1931 en is het grootste openluchtorgel ter wereld met 4300 pijpen en 46 registers. Verder vinden we in Kufstein vele monumenten. Na het diner gaan we wederom naar Ellmau voor een fantastische Stimmungsabend met Melissa Naschenweng, Fantasy en Jürgen Drews.

Dag 4: Genieten op hoog niveau

Vandaag genieten we van de immense natuur, spectaculaire vergezichten en niet te vergeten het traditionele Frühshoppen. Met een gondelbaan stijgen we comfortabel naar het panoramarestaurant. Boven wacht u een muzikaal ontvangst. Vanaf het terras of vanuit het gemoedelijke restaurant kunt u genieten van een adembenemend panorama. Vanavond genieten we in Ellmau van een spectaculaire Schlagerabend met Howard Carpendale en Kerstinn Ott.

Dag 5: Traditie & cultuur

Om bij te komen van alle indrukken van de afgelopen dagen zijn we deze morgen vrij om te relaxen.
’s Middags bezoeken we de “Muzikalischer Bauernmarkt” (muzikale boerenmarkt) in het centrum van Ellmau. Bij de muzikale omlijsting met Tiroler muziek kunt u traditionele Tiroler ambachten aanschouwen, voorts zijn er diverse stands met typische Tiroler boerenspecialiteiten. Na het diner gaan we weer naar de feesttent. We bezoeken de Wilden Kaiser Starabend met Nik P. en Francine Jordy en als de absolute klapper van dit wervelende muziekspektakel het onvergetelijke optreden van topartiest Hansi Hinterseer.

Dag 6: Een bekoorlijke dag

Omstreeks 11.00 uur vertrek. We brengen een bezoek aan het kleinste en oudste stadje van Tirol, Rattenberg. In het stadje vinden we verschillende glasslijpers en de nodige winkels met glas en kristal. Vanmiddag bezoeken we Schloss Tratzberg, een romantisch en tevens sprookjesachtig kasteel gelegen in het Tiroler Inntal, het behoort tot een van de mooiste gotische kastelen van Europa. Van ver weg valt het grote historische kasteel op. De huidige Graaf Goess-Enzenberg heeft het kasteel Tratzberg in familiebezit. Tijdens ons bezoek geniet u van een verrassende en interessante rondleiding. Vanaf de parking wordt u met een boemeltreintje naar de ingang van het kasteel gebracht. Na het diner hebben wij voor u nog een gezellige muziekavond georganiseerd in het hotel.

Dag 7: Huiswaarts 

Na het ontbijt nemen we afscheid van directie en personeel van ons hotel. Via de Oostenrijkse en Duitse autobanen keren we huiswaarts. We besluiten de reis met een afscheidsdiner.
 

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van halfpension, uitgebreid ontbijtbuffet, 5-gangen keuzediner met saladebuffet
 • alle kamers met bad/douche, föhn, wc, safe, telefoon, tv en deels balkon
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • welkomstdrankje
 • gratis Wi-Fi
 • 4x entree Alpenländischer Musikherbst met diverse supersterren
 • 1 x gezellige muziekavond in het hotel
 • maut Kaiserbachtal
 • Boerenmarkt in Ellmau
 • rit met de gondelbaan en Frühschoppen
 • entree Schloss Tratzberg inclusief vervoer met
 • een boemeltreintje naar de ingang van het kasteel
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • SGR consumentenbijdrage
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

 

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering

 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs
Sluit