Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw

MD20-008 Duitsland - Thüringen - Schmalkalden

569,00 p.p.

6-daagse reis Duitsland  - Thüringen - Schmalkalden

- Dinsdag 22 december 2020

Hotel Jägerklause 

Thüringer Wald (Thuringer Woud) is een gebied in het oostelijk deel van Duitsland en is het grootste aaneengesloten woud van het land, met een lengte van 60 kilometer en een breedte tot 35 kilometer. Oude steden en romantische dorpen met eeuwenoude vakwerkhuizen, sprookjesachtige burchten en kastelen nodigen ons uit. We vinden er bekende steden als Eisenach, de woonplaats van de hervormer Luther, en de geboorteplaats van Bach. Weimar, dat herinneringen herbergt aan dichters als Schiller en Goethe. Erfurt, de meer dan 1200 jaar oude bloemenstad, en onze vakantieplaats Schmalkalden, een goed uitgangspunt voor het maken van mooie excursies. 

Onze vakantiebestemming Schmalkalden is gelegen op de zuidwestelijke helling van het Thüringer Wald, aan het riviertje de Schmalkalden, met ca. 20.000 inwoners. De stadje is ongeveer 1200 jaar oud en bezit een vrijwel intact gebleven omwalling en fraaie huizen in vakwerkbouw. Verder de gotische kerk St.-Georg en het 16e eeuwse slot Wilhelmsburg. In het fraaie centrum vinden we de nodige winkels en talrijke leuke restaurantjes met leuke terrassen.  

We vinden ons fijne familiehotel Jägerklause aan de rand van Schmalkalden, idyllisch gelegen te midden van het Thüringer Wald, op ca. 15 minuten lopen van het prachtige centrum. Alle comfortabele kamers zijn voorzien van douche, wc, (deels) telefoon en tv. Verschillende kamers beschikken over een balkon. Met uitzondering van een aantal éénpersoons kamers, die zich op de 1ste etage bevinden, zijn alle kamers met de lift bereikbaar. Verder is het hotel van alle gemakken voorzien en beschikt over een lift, een huisbar, gaststube en een gezellig terras. In de ontbijtzaal vindt u ‘s morgens een extra uitgebreid ontbijtbuffet met producten uit eigen keuken. In het restaurant, dat tot ver in de omgeving bekend staat vanwege de goede kwaliteit, wacht ons ‘s avonds een 3-gangen keuzemenu. Verder wordt er éénmaal tijdens ons verblijf een grillavond georganiseerd in het speciale grillrestaurant van het hotel.

Boek deze reis

Reisprogramma:

Dag 1  

Vertrek uit ‘s-Hertogenbosch / Tilburg / Eindhoven / Valkenswaard / Sevenum. Middagstop Kerstmarkt Soest.

 Dag 2  

Na het ontbijt bezoek Schmalkalden. In de middag rondrit Thüringer Wald met bezoek aan glasblazerij.

Dag 3  

Bezoek aan de mooie stad Erfurt geheel in kerstsfeer.

Dag 4    

In de middag verkenningstocht door een ander gedeelte van het betoverende Thüringer Wald.

Dag 5  

Kerstmarkt in de hoofdstad van Thüringen, Weimar.

Dag 6  

Huiswaarts, we besluiten de reis met een heerlijk 3-gangen diner.

 

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van halfpension, uitgebreid ontbijtbuffet, 3-gangen keuzenmenu, 1x kerstmenu (25-12) en 1x grillavond in het grillrestaurant (26-12)
 • alle kamers met douche, wc, (deels) telefoon en tv
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • gratis Wi-Fi
 • kofferservice
 • welkomsdrankje
 • gezellige middag met koffie/thee en gebak en voor iedereen een klein geschenk van de kerstman (24-12)
 • bezoek glasblazer
 • fakkelwandeling met glühwein
 • het afscheidsdiner 
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider
 

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees    
Totaalprijs

Beste reizigers,

Er is goed nieuws! Wij mogen én kunnen weer reizen en we zijn er klaar voor. Wij hebben voor u een nieuwe folder met dagtochten en meerdaagse reizen samengesteld, maar wel met de nodige maatregelen voor uw en onze veiligheid. Ook wij volgen de richtlijnen en adviezen op van het RIVM, KNV, SGR en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.  

Richtlijnen in onze touringcars vanaf 1 juli:
Wij hanteren de regels die zijn opgelegd door de overheid:
*  In de touringcars hanteren wij strikt de maatregelen
*  Het dragen van mondkapjes is verplicht
*  Voor vertrek dient u een gezondheidsverklaring te ondertekenen (deze ontvangt u van ons bij de laatste reisbescheiden die wij u toesturen)
U krijgt een vaste zitplaats toegewezen
*  Het toilet in de bus blijft gesloten. Wij zorgen er tijdens de reis voor dat u voldoende de mogelijkheid heeft om naar het toilet te gaan
*  Wij zorgen ervoor dat na iedere rit (en tijdens de reis) de touringcar goed wordt schoongemaakt en geventileerd. Uiteraard hanteren wij ook de maatregelen zoals die zijn opgelegd in de landen die wij bezoeken tijdens onze reizen. Dit communiceren wij naar onze reizigers met de laatste reisbescheiden die wij toesturen voor vertrek van de reis.

In principe gaat de reis gewoon door zolang u door ons niet wordt aangeschreven en dient u uw verplichtingen na te komen met betrekking tot de geboekte reis/ dagtocht.  

Ik wil mijn dagtocht/ reis annuleren, kan dat?
Indien u zelf uw reis of dagtocht op eigen initiatief wenst te annuleren kan u dit doen tegen de huidige annuleringskosten die vermeld staan in onze brochure en op onze site. Indien wij dan alsnog besluiten om de reis of dagtocht te annuleren heeft u geen recht op een corona voucher of restitutie. U kan ook afwachten, als wij vanuit overheidsoverwegingen de reis dienen te annuleren, dan ontvangt u van ons een voucher en bent u uw geld niet kwijt.

Kan ik mijn reis kosteloos annuleren?
Voor dagtochten/ reizen  is het NIET mogelijk om de reis kosteloos te annuleren. Wij houden de maatregelen nauwlettend in de gaten en houden contact met de partners waar wij mee samenwerken om te bekijken wat  mogelijk en verantwoord is. Mocht u dit niet willen afwachten en toch u reis/ dagtocht wensen te annuleren dan gelden onze annuleringsvoorwaarden zoals vermeld op onze site. Indien u een annuleringsverzekering heeft afgesloten kunt u deze kosten declareren bij de verzekering, mits de reden van annulering aansluit bij de voorwaarden van uw verzekeraar.  

Voorwaarden Corona-voucher:
* Het Corona-voucher is 1 jaar geldig na uitgiftedatum. De datum van boeking van uw nieuwe reis dient dus binnen dit jaar te vallen, de reisdatum mag later zijn.
* Het Corona-voucher ontvangen van EMA Reizen is alleen in te wisselen voor een nieuwe reis bij EMA Reizen.
* Op de Corona-voucher is de garantieregeling van SGR van toepassing conform bestuursbesluit van 16 maart 2020.
* Indien uw nieuwe reis goedkoper is, ontvangt u het verschil terug in een Corona-voucher.
* Indien uw nieuwe reis een hogere prijs heeft, moet het verschil worden bijbetaald.
* Het Corona-voucher komt op naam te staan van de hoofdboeker, is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.

Bereikbaarheid:
Voor het beantwoorden van uw vragen zetten wij alles op alles om goed bereikbaar te blijven. Gezien de huidige situatie gaan de dingen nu nèt even anders. Vanaf heden is ons kantoor weer open voor bezoek op afspraak, verder zijn wij dagelijks van maandag tot en met vrijdag beperkt telefonisch bereikbaar. Indien het niet strikt noodzakelijk is verzoeken wij u om vriendelijk te wachten op berichtgeving vanuit EMA Reizen over de door u geboekte reis. En willen wij u verzoeken om uw vragen zoveel mogelijk te stellen per mail via info@ema-reizen.nl

Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons heeft, blijf gezond en goed zorgen voor elkaar, samen komen we door deze bijzondere tijd heen!

EMA Reizen

 

Sluit