Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Aanbieding

MD20-007 Duitsland - Sauerland - Speciale aanbieding - All Inclusive - Grafschaft - 5 dagen

335,00 p.p.

Speciale aanbieding!

Herfst- en Adventreis Sauerland

5-daagse reis Duitsland-Grafschaft-All Inclusive  

Vertrekdatum:

- Maandag 23 november 2020

Alpin Hotel 

Het Sauerland: Net achter het zwaar geïndustrialiseerde Ruhrgebied ligt het heuvelachtige natuurlandschap van Sauerland. De steden en dorpjes in Sauerland getuigen zowel van een traditioneel leven als van een rijk verleden. Het zijn de hoger gelegen dorpjes welke minder van de rijkdom hebben kunnen profiteren waardoor het lijkt alsof de tijd daar heeft stil gestaan. Het landschap in het Sauerland is ook zeer afwisselend en biedt diverse mogelijkheden voor cultuur en ontspanning. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de wintersport in de omgeving van Winterberg en Willingen. De bekende stuwmeren waaronder de Biggesee en de Möhnesee. Deze kunstmatig aangelegde meren zorgden voor de watervoorziening , maar ook de energiebehoefte van de opkomende industrie in het Ruhrgebied speelde een grote rol.

Grafschaft is gelegen in een bosrijke omgeving van het bekende vakantiegebied Sauerland. Grafschaft is gelegen in de gemeente Schmallenberg en dankt zijn bekendheid aan de vele vakwerkhuizen. Geografisch gezien ligt Grafschaft in de driehoek Schmallenberg, Winterberg en Bilstein.

Boek deze reis

Reisprogramma:

Dag 1  Sauerland verwelkomt u

Vertrek uit ‘s-Hertogenbosch / Tilburg / Eindhoven / Valkenswaard / Sevenum. Vanuit Nederland rijden we via het Ruhrgebied naar het hotel in Schmallenberg/ Grafschaft. Na het inchecken gaan we aan tafel voor de lunch. Hierna vertrekken we naar Winterberg. Via een mooie route rijden we naar deze bekende plaats in het Sauerland. In het autovrije centrum met volop gezellige winkeltjes en konditoreien maken we een ruime stop. Na de stop gaan we terug naar het hotel.

 

Dag 2  Historische schoonheid

Deze dag beginnen we rustig aan. U kunt wat later naar het ontbijt komen, na het ontbijt gaan we met de touringcar naar het plaatsje Schmallenberg. Het centrum van Schmallenberg is historisch interessant. Er zijn tal van bezienswaardigheden zoals statige herenhuizen en boerenwoonhuizen alle in vakwerkstijl. In het straatbeeld zijn tevens veel sculpturen opgenomen. Na de lunch in het hotel rijden we via een mooie route naar Korbach. In Korbach heeft u vrije tijd. Deze stad is van oudsher een Hanzestad met een rijk verleden. Het stadje, wat gelegen is op een hoogvlakte, is goed bewaard gebleven. Tijdens beide wereldoorlogen werd vreemd genoeg geen schade aangericht. Zo kunt u volop genieten in dit leuke stadje tussen de middeleeuwse bouwwerken, en waant u zich even in het verleden. Na het bezoek aan Korbach rijden we weer richting het hotel voor het diner.

Dag 3  Steden met aanzien 

Na het ontbijt rijden we via een mooie route naar de stad van de Duitse middeleeuwen, Soest. In deze stad begint vandaag de kerstmarkt. Soest was een van de eerste plaatsen in Duitsland met stadsrechten. Het was dan ook een belangrijke Hanzestad in de middeleeuwen. In het mooi behouden centrum met veel vakwerkhuizen komt de middeleeuwen weer bijna tot leven. Er zijn diverse steegjes met verrassende doorkijkjes die de stad vormen. U heeft er voldoende vrije tijd om deze prachtige stad en de kerstmarkt te bezoeken. Vanmiddag rijden we via een mooie route naar Brilon. Brilon is een stad met ca. 14.000 inwoners, de stad ligt op de zuidelijk rand van de Brilonse hoogvlakte. De stad werd al vroeg bewoond, dit blijkt uit de vele vondsten uit de midden- en late steentijd. De Keulse aartsbisschop Engelbert legde rond 1220 een stadmuur aan en verleende Brilon stadsrechten. De gemeente Brilon herbergt twee musea. Een van de bezienswaardige gebouwen in de stad is het stadhuis, een van de oudsten van Duitsland. Van de voormalige stadspoorten is alleen nog de Derker poort over. Verder zijn de Proosdijkerk (gereformeerde kerk) uit de 13e eeuw en de Nicolaaskerk een bezoek meer dan waard. De stadpomp op de markt stamt uit 1726, verder zijn er vele oude en bezienswaardige woonhuizen, waarvan meerdere in de aansprekende vakwerkstijl. Omdat Brilon een kuuroord is heeft het ook een kuurpark. Na ons bezoek keren we weer terug naar ons hotel. Voor vandaag mag u weer een lunchpakket meenemen.

Dag 4  Het verleden wordt niet vergeten 

Na het uitgebreide ontbijt vertrekken we weer voor een interessante dag. We rijden naar de plaats Bad Wildungen gelegen in het Waldecker land. Dit kuuroord is gelegen in een bosrijk zijdal van rivier de Eder. Naast bekendheid als kuuroord heeft Bad Wildungen ook een prachtige Altstadt met nauwe straatjes en talrijke vakwerkhuizen die het straatbeeld mede bepalen. Ook zijn er veel statige 19e eeuwse villa’s waaronder het imposante Fürstenhof. Noordelijk van de stad staat het kasteel Friederichstein, wat in het verleden de zomerresidentie was van de vorsten van Waldeck. In deze mooie stad maken we een ruime stop. Na de stop rijden we via een mooie route naar het rariteitenkabinet het Curioseum, hier is van alles te zien. Oldtimers worden omringd door opvallende beelden of schilderijen. We zien zowel kitsch als kunst, je raakt er niet snel uitgekeken. Voor deze dag nemen we een lunchpakket mee.

Dag 5  Nog 2 dagen tot de Advent  

Na het ontbijt nemen we afscheid van het hotel. Voor vandaag mag u weer een lunchpakket meenemen. Voordat we terug rijden naar Nederland bezoeken we het overdekte winkelcentrum CentrO in Oberhausen, het winkelcentrum is geheel in kerstsfeer. Hier kunt u genieten van de vele mooi gedecoreerde kersthuisjes en mooi versierde winkels. Na de stop rijden we verder naar Nederland waar we de reis afsluiten met een afscheidsdiner waarna u weer wordt teruggebracht naar uw opstapplaats.

 Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van volpension/all-inclusive
 • alle kamers met bad/douche, föhn, wc, zithoekje en balkon 
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • iedere avond entertainment in de vorm van muziek, bingo, shows of wandeling 
 • gratis drankjes van 17.00 tot 24.00 uur (bieren, wijnen, fris, vruchtensappen en jenevers)
 • gehele dag koffie/thee in de koffiecorner gratis, zelfservice
 • gratis gebruik van Wi-Fi, kegelbaan en zwembad
 • entree Curioseum 
 • bezoek kerstmarkt Soest en CentrO in Oberhausen 
 • het afscheidsdiner 
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider
 

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees    
Totaalprijs

Beste reizigers,

Er is goed nieuws! Wij mogen én kunnen weer reizen en we zijn er klaar voor. Wij hebben voor u een nieuwe folder met dagtochten en meerdaagse reizen samengesteld, maar wel met de nodige maatregelen voor uw en onze veiligheid. Ook wij volgen de richtlijnen en adviezen op van het RIVM, KNV, SGR en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.  

Richtlijnen in onze touringcars vanaf 1 juli:
Wij hanteren de regels die zijn opgelegd door de overheid:
*  In de touringcars hanteren wij strikt de maatregelen
*  Het dragen van mondkapjes is verplicht
*  Voor vertrek dient u een gezondheidsverklaring te ondertekenen (deze ontvangt u van ons bij de laatste reisbescheiden die wij u toesturen)
U krijgt een vaste zitplaats toegewezen
*  Het toilet in de bus blijft gesloten. Wij zorgen er tijdens de reis voor dat u voldoende de mogelijkheid heeft om naar het toilet te gaan
*  Wij zorgen ervoor dat na iedere rit (en tijdens de reis) de touringcar goed wordt schoongemaakt en geventileerd. Uiteraard hanteren wij ook de maatregelen zoals die zijn opgelegd in de landen die wij bezoeken tijdens onze reizen. Dit communiceren wij naar onze reizigers met de laatste reisbescheiden die wij toesturen voor vertrek van de reis.

In principe gaat de reis gewoon door zolang u door ons niet wordt aangeschreven en dient u uw verplichtingen na te komen met betrekking tot de geboekte reis/ dagtocht.  

Ik wil mijn dagtocht/ reis annuleren, kan dat?
Indien u zelf uw reis of dagtocht op eigen initiatief wenst te annuleren kan u dit doen tegen de huidige annuleringskosten die vermeld staan in onze brochure en op onze site. Indien wij dan alsnog besluiten om de reis of dagtocht te annuleren heeft u geen recht op een corona voucher of restitutie. U kan ook afwachten, als wij vanuit overheidsoverwegingen de reis dienen te annuleren, dan ontvangt u van ons een voucher en bent u uw geld niet kwijt.

Kan ik mijn reis kosteloos annuleren?
Voor dagtochten/ reizen  is het NIET mogelijk om de reis kosteloos te annuleren. Wij houden de maatregelen nauwlettend in de gaten en houden contact met de partners waar wij mee samenwerken om te bekijken wat  mogelijk en verantwoord is. Mocht u dit niet willen afwachten en toch u reis/ dagtocht wensen te annuleren dan gelden onze annuleringsvoorwaarden zoals vermeld op onze site. Indien u een annuleringsverzekering heeft afgesloten kunt u deze kosten declareren bij de verzekering, mits de reden van annulering aansluit bij de voorwaarden van uw verzekeraar.  

Voorwaarden Corona-voucher:
* Het Corona-voucher is 1 jaar geldig na uitgiftedatum. De datum van boeking van uw nieuwe reis dient dus binnen dit jaar te vallen, de reisdatum mag later zijn.
* Het Corona-voucher ontvangen van EMA Reizen is alleen in te wisselen voor een nieuwe reis bij EMA Reizen.
* Op de Corona-voucher is de garantieregeling van SGR van toepassing conform bestuursbesluit van 16 maart 2020.
* Indien uw nieuwe reis goedkoper is, ontvangt u het verschil terug in een Corona-voucher.
* Indien uw nieuwe reis een hogere prijs heeft, moet het verschil worden bijbetaald.
* Het Corona-voucher komt op naam te staan van de hoofdboeker, is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.

Bereikbaarheid:
Voor het beantwoorden van uw vragen zetten wij alles op alles om goed bereikbaar te blijven. Gezien de huidige situatie gaan de dingen nu nèt even anders. Vanaf heden is ons kantoor weer open voor bezoek op afspraak, verder zijn wij dagelijks van maandag tot en met vrijdag beperkt telefonisch bereikbaar. Indien het niet strikt noodzakelijk is verzoeken wij u om vriendelijk te wachten op berichtgeving vanuit EMA Reizen over de door u geboekte reis. En willen wij u verzoeken om uw vragen zoveel mogelijk te stellen per mail via info@ema-reizen.nl

Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons heeft, blijf gezond en goed zorgen voor elkaar, samen komen we door deze bijzondere tijd heen!

EMA Reizen

 

Sluit