Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Excursiereis

MD20-006 België - Blankenberge - West Vlaanderen

329,00 p.p.

België - Blankenberge - West Vlaanderen 

Vertrekdata: 

- Maandag 5 oktober 2020

Belgische Kust: De Belgische kust is circa 67 kilometer lang en ligt in de provincie West Vlaanderen. De kust behoort tot een van de topattracties van België. Naast heerlijke stranden en boulevards vinden we hier ook veel cultuur en geschiedenis. Eind 19e eeuw, in de periode die bekend stond als de Belle époque, begon door de economische welvaart het toerisme op te komen aan de Belgische kust. De stranden van soms 500 meter breed en een duingordel van circa 2,5 km breed in combinatie met de mooie plaatsen en het polderlandschap zorgen deze reis voor veel afwisseling.

Blankenberge: De West Vlaamse plaats Blankenberge behoort tot een van de belangrijkste badplaatsen van België. De van oorsprong oude vissersplaats verkreeg in de 13e eeuw stadsrechten. De vroegere vissers konden tot vlak voor de 2e W.O. actief blijven. Tijdens de oorlog werd de haven vernield. In de 19e eeuw bouwde men het bekende Kursaal, het casino van Blankenberge. Verder heeft de stad nog diverse monumentale bouwwerken ter bezichtiging zoals het oude stadhuis.

 

Boek deze reis

Hotel Alfa Inn
Hotel Alfa Inn, gelegen in hartje Blankenberge en vlakbij de zeedijk, het strand en het station, garandeert een toffe vakantie aan zee! In de gezellige kustplaats Blankenberge vinden we rust en comfort in familiehotel Alfa Inn. De mooie kamers zijn voorzien douche/bad, föhn, wc, telefoon, safe en tv. Het hotel is verder voorzien van een lift, receptie, bar, lounge, een tuin met een heerlijk zonneterras, fitness, wellnessruimte en een biljartzaal. Voorts een gezellig restaurant met ’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet, 1 x ontbijt met pianist. ’s Avonds genieten we van een vers gekookt 3-gangen diner. 1 x tijdens ons verblijf een gezellige muziekavond.    

Reisprogramma:

Dag 1 

Vertrek uit ’s-Hertogenbosch/Tilburg/Eindhoven/Valkenswaard/Sevenum, we rijden rechtstreeks naar Sint-Niklaas de stad is bekend vanwege het grootste marktplein van België. In Sint-Niklaas brengen we een bezoek aan Shopping Center Waasland. Dit overdekte winkelcentrum heeft tal van winkels en is het grootste gelijkvloerse shopping center van de Benelux. Na dit bezoek rijden we via een mooie route naar Blankenberge. Na het inchecken volgt het diner in het hotel.

Dag 2 

Na het ontbijt rijden we naar Oostende. Hier brengen we een bezoek aan de Amandine 0.129’ dit was de laatste IJslandvaarder en herinnert aan de meest beruchte periode uit de Vlaamse visserijgeschiedenis toen de vissers wekenlang de mooiste en lekkerste vis achterna gingen naar het ijskoude maar zuivere water rond IJsland. De IJslandvaarder werd door de stad Oostende aangekocht en volledig gerenoveerd. De modernste audiovisuele technieken werden aangewend om het leven aan boord van een IJslandvaarder zo authentiek en realistisch mogelijk weer te geven. Die aanpak wordt ook aangehouden voor de inrichting van het dek, het visruim, de kajuiten en de machinekamer. Met levensgrote poppen, geluiden en zelfs geuren wordt de indruk gewekt dat men echt aan het varen is. Rond de achterzijde van het schip een tweede blikvanger: de reconstructie van een straatje uit het Oostendse Visserskwartier anno 1960 met winkeltjes, een café en zelfs een bordeel. Aansluitend bent u vrij in het centrum. Oostende is een gezellige badplaats met een brede boulevard, visstalletjes langs de kade, een grote jachthaven en een gezellig oud centrum met veel terrasjes en winkeltjes. Door de veerdienst met Engeland straalt Oostende een internationaal karakter uit. Wie het drukke stads- en strandleven graag eens ontvlucht, kan kiezen voor een wandeling in een van de vele prachtige parken. Vanmiddag brengen we een bezoek aan het Centrum voor Blindengeleidehonden. Onvoorstelbaar wat deze dieren presteren, en wat er bij hun opleiding komt kijken, het hoe en waarom is fascinerend. U krijgt er algemene uitleg en een demonstratie op de oefenpiste. U heeft de gelegenheid om geblinddoekt een eindje te lopen met een geleidehond. Verder kunt u de kennels en de overige structuur bezoeken. Daarna krijgt u een drankje aangeboden en heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen.

Dag 3

In de voormiddag bent u vrij om op eigen gelegenheid onze vakantieplaats Blankenberge te bekijken. Vanmiddag rijden we naar Zeebrugge, hier  maken we een interessante rondrit met gids door de haven van Zeebrugge. Met een goede uitleg aan gaan we voorbij aan de zeeschepen en zien we de diverse havenactiviteiten. De haven bekleedt sinds 1989 de tweede plaats onder de Belgische zeehavens (na Antwerpen) en één van de belangrijkste en modernste in Europa. Hier bevindt zich tevens de belangrijkste marinebasis van België. Belangrijke infrastructuurwerken van medio de jaren negentig zijn o.a. de bouw van twee nieuwe aanlegplaatsen voor roro-schepen in het Wielingendok, de nieuwe Herdersbrug over het Boudewijnkanaal en de zuidelijke havenrandweg. Per jaar doen meer dan 11 000 schepen de haven aan. Zeebrugge is de belangrijkste Europese haven voor aardgas. Dit wordt per schip aangevoerd vanuit o.a. Algerije. Via de 830 km lange Zeepipe wordt Noors gas aangevoerd.

Dag 4  

Na het ontbijt gaan we uitchecken. We rijden naar Hasselt voor een bezoek aan het mooie centrum. Hasselt, de hoofdstad van de smaak! Een modestad, jeneverstad, shoppingparadijs en allereerste stad van het geluk. Hasselt voornamelijk gelegen in de Kempen, ten zuiden van de stad begint de Haspengouw. De stad heeft een traditionele indeling met een compact centrum. In de stad zijn verschillende beelden en monumenten te vinden. Bezienswaardig zijn het stadhuis in classicistische stijl uit midden 17e eeuw, de Sint-Quintinuskathedraal gelegen in het centrum. We besluiten de reis met een goed verzorgd 3-gangen diner.

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van halfpension, uitgebreid      ontbijtbuffet en 3-gangen diner
 • alle kamers met douche/bad, wc, telefoon, föhn, safe en tv
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • gratis Wi-Fi
 • bezoek IJslandvaarder Amandine
 • bezoek centrum voor Blindengeleidehonden met drankje
 • rondrit met gids haven Zeebrugge
 • gezellige muziekavond met live-muziek
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen - calamiteitenfonds -reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider


Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven      
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs

Beste reizigers,

Er is goed nieuws! Wij mogen én kunnen weer reizen en we zijn er klaar voor. Wij hebben voor u een nieuwe folder met dagtochten en meerdaagse reizen samengesteld, maar wel met de nodige maatregelen voor uw en onze veiligheid. Ook wij volgen de richtlijnen en adviezen op van het RIVM, KNV, SGR en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.  

Richtlijnen in onze touringcars vanaf 1 juli:
Wij hanteren de regels die zijn opgelegd door de overheid:
*  In de touringcars hanteren wij strikt de maatregelen
*  Het dragen van mondkapjes is verplicht
*  Voor vertrek dient u een gezondheidsverklaring te ondertekenen (deze ontvangt u van ons bij de laatste reisbescheiden die wij u toesturen)
U krijgt een vaste zitplaats toegewezen
*  Het toilet in de bus blijft gesloten. Wij zorgen er tijdens de reis voor dat u voldoende de mogelijkheid heeft om naar het toilet te gaan
*  Wij zorgen ervoor dat na iedere rit (en tijdens de reis) de touringcar goed wordt schoongemaakt en geventileerd. Uiteraard hanteren wij ook de maatregelen zoals die zijn opgelegd in de landen die wij bezoeken tijdens onze reizen. Dit communiceren wij naar onze reizigers met de laatste reisbescheiden die wij toesturen voor vertrek van de reis.

In principe gaat de reis gewoon door zolang u door ons niet wordt aangeschreven en dient u uw verplichtingen na te komen met betrekking tot de geboekte reis/ dagtocht.  

Ik wil mijn dagtocht/ reis annuleren, kan dat?
Indien u zelf uw reis of dagtocht op eigen initiatief wenst te annuleren kan u dit doen tegen de huidige annuleringskosten die vermeld staan in onze brochure en op onze site. Indien wij dan alsnog besluiten om de reis of dagtocht te annuleren heeft u geen recht op een corona voucher of restitutie. U kan ook afwachten, als wij vanuit overheidsoverwegingen de reis dienen te annuleren, dan ontvangt u van ons een voucher en bent u uw geld niet kwijt.

Kan ik mijn reis kosteloos annuleren?
Voor dagtochten/ reizen  is het NIET mogelijk om de reis kosteloos te annuleren. Wij houden de maatregelen nauwlettend in de gaten en houden contact met de partners waar wij mee samenwerken om te bekijken wat  mogelijk en verantwoord is. Mocht u dit niet willen afwachten en toch u reis/ dagtocht wensen te annuleren dan gelden onze annuleringsvoorwaarden zoals vermeld op onze site. Indien u een annuleringsverzekering heeft afgesloten kunt u deze kosten declareren bij de verzekering, mits de reden van annulering aansluit bij de voorwaarden van uw verzekeraar.  

Voorwaarden Corona-voucher:
* Het Corona-voucher is 1 jaar geldig na uitgiftedatum. De datum van boeking van uw nieuwe reis dient dus binnen dit jaar te vallen, de reisdatum mag later zijn.
* Het Corona-voucher ontvangen van EMA Reizen is alleen in te wisselen voor een nieuwe reis bij EMA Reizen.
* Op de Corona-voucher is de garantieregeling van SGR van toepassing conform bestuursbesluit van 16 maart 2020.
* Indien uw nieuwe reis goedkoper is, ontvangt u het verschil terug in een Corona-voucher.
* Indien uw nieuwe reis een hogere prijs heeft, moet het verschil worden bijbetaald.
* Het Corona-voucher komt op naam te staan van de hoofdboeker, is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.

Bereikbaarheid:
Voor het beantwoorden van uw vragen zetten wij alles op alles om goed bereikbaar te blijven. Gezien de huidige situatie gaan de dingen nu nèt even anders. Vanaf heden is ons kantoor weer open voor bezoek op afspraak, verder zijn wij dagelijks van maandag tot en met vrijdag beperkt telefonisch bereikbaar. Indien het niet strikt noodzakelijk is verzoeken wij u om vriendelijk te wachten op berichtgeving vanuit EMA Reizen over de door u geboekte reis. En willen wij u verzoeken om uw vragen zoveel mogelijk te stellen per mail via info@ema-reizen.nl

Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons heeft, blijf gezond en goed zorgen voor elkaar, samen komen we door deze bijzondere tijd heen!

EMA Reizen

 

Sluit