Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Met vertrekgarantie, Excursiereis

MD20-002 Oostenrijk - Oberperfuss - Tirol

653,00 p.p.

Oostenrijk-Oberperfuss-Tirol - 8 dagen 

Vertrekdatum:

- Zondag 16 augustus 2020  

Oberperfus is een gemeente in het district Innsbruckerland van de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Oberperfuss ligt in het Inndal, ongeveer 15 kilometer ten westen van Innsbruck op een middelgebergteplateau tegenover Grinzens, aan het begin van het Sellraintal. Door zijn gunstige ligging kent de plaats ontelbare zonne-uren, waardoor het een ideale zomerbestemming is. In de zomer bestaat de mogelijkheid tot het maken van wandelingen naar de Rosskogel, de Kögele en de Rangger Köpfl. Vondsten uit het Neolithicum wijzen op een vroege bewoning van het gebied. Oberperfuss werd in 1083 voor het eerst vermeld. Tot en met de 19e eeuw was het gebied een agrarische gemeente, maar sindsdien zijn er ook enkele bedrijven gevestigd en is het toerisme op gang gekomen. In deze plaats vindt men enkele winkels en een supermarkt. Oberperfuss is centraal gelegen voor het maken van mooie excursies.

Boek deze reis

Hotel Krone

Het gezellige familie hotel Krone ligt in het centrum van het mooie plaatsje Oberperfuss. Alle kamers in Alpine stijl bieden uitzicht op de bergen en zijn voorzien van douche/bad, wc, föhn, telefoon en tv. Verschillende kamers beschikken over een balkon. Het hotel is van alle comfort voorzien en beschikt over een lift, een receptie, sauna, stube en een gezellige bar met terras dat gedeeltelijk overdekt is. In het sfeervolle restaurant staat ‘s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet klaar en ‘s avonds wordt er een 3-gangen keuzemenu geserveerd. Eenmaal in de week kunt u genieten van een uitgebreid Tiroler buffet. Verder organiseren we een kegelavond op de eigen kegelbaan van het hotel, een gezellige muziekavond en een Tiroleravond.

Dag 1  Heenreis

Vertrek vanaf ’s-Hertogenbosch / Tilburg /  Eindhoven / Valkenswaard / Sevenum. Oberperfuss is gemakkelijk in één reisdag te bereiken. We arriveren omstreeks 19.00 uur in ons hotel.

Dag 2  Wakker worden tussen de bergen 

Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om de omgeving van het hotel en het mooie plaatsje Oberperfuss te ontdekken. Vanmiddag maken we een mooie tocht naar het Mühlendorf in het Gschnitztal. Hier bezoeken we het nog volledig in werking zijnde historische molendorp, we ervaren hoe de lokale bevolking zo’n 100 jaar geleden door middel van het benutten van waterkracht afkomstig van de nabij gelegen waterval van de Sandebeek de molens aandreef. In het molendorp vinden we o.a.: een graanmolen, een smederij en verschillende ambachtelijke werkplaatsen. Na het bezoek keren we, “met de vlam in de pijp”, over de Brennerpass terug naar Oberperfuss!

Dag 3  Alpenlucht en melk is goed voor elk 

Na het ontbijt rijden we naar het authentieke dorp Mittenwald. Een dorp met circa 7500 inwoners dat is ontstaan langs een Romeinse weg. Bezienswaardig in dit dorp zijn de lüftlmalereien ofwel de muurschilderingen op huizen en torens. Sinds de 17e eeuw geniet het dorp ook bekendheid vanwege de vioolbouw. We maken hier een ruime stop. Vanmiddag bezoeken we de grootste melk alm van Oostenrijk. Hiervoor moeten we via Duitsland omrijden om de zogenaamde Eng Alm te bereiken, we genieten hier van mooie authentieke boerderijen en van de overweldigende natuur. Op de Eng Alm grazen een groot aantal koeien. Ook vinden we er een kaasmakerij en een melkboerderij en natuurlijk een Almhut waar u iets kunt gebruiken en vanaf het terras genieten van een prachtig uitzicht. Vanavond is er een gezellige kegelavond met enkele kleine prijsjes

Dag 4  Kop of munt 

Na het ontbijt rijden we naar het Middeleeuwse stadje Hall, nabij Innsbruck. Onder leiding van onze Nederlands sprekende gids bekijken we het schitterende stadje. We zien de mooie kerken van het stadje, de Magdalenakapel en we bezoeken in het raadhuis de trouwzaal, aansluitend bent u vrij om Hall op eigen gelegenheid te bekijken. Vanmiddag brengen we een bezoek aan het symbool van de stad, de burcht Hasegg met de Münzerturm. Hier werden in 1976 nog de medailles geslagen voor de Olympische winterspelen van dat jaar. Doormiddel van een audioguide (Nederlands) wordt u rondgeleid. Aan het einde van de rondleiding is het mogelijk om hier zelf een munt te slaan. Na de rondleiding rijden we via een mooie route terug naar het hotel waar we op het terras genieten van een heerlijk kopje koffie/thee met gebak. Vanavond plezier met een Tiroler avond.

Dag 5  Hoog(s)tepunt

Na het ontbijt verwelkomen we opnieuw onze Nederlands sprekende gids Mary. Vandaag maken we een schitterende panoramatocht met verschillende stops. We rijden door het grootste natuurpark van Oostenrijk met een totale oppervlakte van 727 km2  In het natuurpark zijn maar liefst 125 bergtoppen boven de 2000 meter, via de mautstrasse rijden we naar de Gramaialm. De Graimaialm ligt midden in het natuurgebied Karwendel op 1.263 meter. Hier treft u een fascinerend natuurlandschap met bloeiende almweides en romantische wandelroutes die door de lariksbossen naar de waterval of de kapel voeren. Daarnaast is de alm een uitgangspunt voor tal van bergtoeren in het Karwendel gebied. In Alpengasthof Gramai kunt u de inwendige mens versterken in een van de gezellige Stubes of op het grote zonneterras met prachtig uitzicht op het Karwendel massief voordat we onze tour voortzetten. We maken verder nog een stop bij een uitzichtpunt en aan de idyllisch gelegen Achensee. Tijdens de mooie panoramatocht genieten we van de prachtige natuur en krijgen interessante informatie. 

Dag 6  Typisch Oostenrijk 

Deze morgen hoeven we niet ver te rijden, na enkele kilometers stappen we van de touringcar over op paardenkoetsen. Tijdens een ca. 2 uur durende paardenkoetsentocht  genieten we op een aangenaam tempo van de mooie omgeving, onderweg stoppen we voor een drankje met een heerlijke Apfelstrudel. Vanmiddag heeft u vrije tijd in onze vakantieplaats Oberperfuss. Vanavond organiseren we een gezellige muziekavond.

Dag 7  Panoramatocht

Na een rustige ochtend brengen we vanmiddag een bezoek aan Kühtai. De Kühtaisattel is een 2017 meter hoge bergpas in de Stubaier Alpen die een verbinding vormt tussen Oetz in het Ötztal en Innsbruck in het Oberinntal. De pashoogte ligt bij Kühtai, een bekend wintersportoord in de gemeente Silz. De pasweg kent enkele sterke stijgingen van 16 tot 18% met haarspeldbochten. De pashoogte wordt gekenmerkt door een hooggebergtelandschap, kortom weer een adembenemend tocht.

Dag 8  Terugreis

Na het ontbijt nemen we afscheid van directie en personeel van ons hotel. Via de Fernpass en de Duitse autobanen keren we huiswaarts. We besluiten de reis met een afscheidsdiner.

 Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco

 • de verzorging op basis van halfpension, uitgebreid ontbijtbuffet,
 • 3-gangen keuzediner, 1 x Tiroler buffet
 • alle kamers met douche/bad, wc, föhn, telefoon, tv en deels balkon
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • gratis Wi-Fi
 • entree van het Mühlendorf
 • maut Eng Alm
 • Nederlands sprekende gids in Hall
 • bezoek Munt Hall met audioguide
 • koffie/thee met gebak op dag 4
 • Nederlands sprekende gids tijdens panoramatocht
 • maut Gramaialm
 • ca. 2 uur durende paardenkoetsentocht met koffie/thee en Apfelstrudel
 • gezellige kegelavond met enkele kleine prijsjes
 • 1 x gezellige muziekavond in het hotel
 • 1 x Tiroler avond in het hotel
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider           

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs

Beste reizigers,

Er is goed nieuws! Wij mogen én kunnen weer reizen en we zijn er klaar voor. Wij hebben voor u een nieuwe folder met dagtochten en meerdaagse reizen samengesteld, maar wel met de nodige maatregelen voor uw en onze veiligheid. Ook wij volgen de richtlijnen en adviezen op van het RIVM, KNV, SGR en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.  

Richtlijnen in onze touringcars vanaf 1 juli:
Wij hanteren de regels die zijn opgelegd door de overheid:
*  In de touringcars hanteren wij strikt de maatregelen
*  Het dragen van mondkapjes is verplicht
*  Voor vertrek dient u een gezondheidsverklaring te ondertekenen (deze ontvangt u van ons bij de laatste reisbescheiden die wij u toesturen)
U krijgt een vaste zitplaats toegewezen
*  Het toilet in de bus blijft gesloten. Wij zorgen er tijdens de reis voor dat u voldoende de mogelijkheid heeft om naar het toilet te gaan
*  Wij zorgen ervoor dat na iedere rit (en tijdens de reis) de touringcar goed wordt schoongemaakt en geventileerd. Uiteraard hanteren wij ook de maatregelen zoals die zijn opgelegd in de landen die wij bezoeken tijdens onze reizen. Dit communiceren wij naar onze reizigers met de laatste reisbescheiden die wij toesturen voor vertrek van de reis.

In principe gaat de reis gewoon door zolang u door ons niet wordt aangeschreven en dient u uw verplichtingen na te komen met betrekking tot de geboekte reis/ dagtocht.  

Ik wil mijn dagtocht/ reis annuleren, kan dat?
Indien u zelf uw reis of dagtocht op eigen initiatief wenst te annuleren kan u dit doen tegen de huidige annuleringskosten die vermeld staan in onze brochure en op onze site. Indien wij dan alsnog besluiten om de reis of dagtocht te annuleren heeft u geen recht op een corona voucher of restitutie. U kan ook afwachten, als wij vanuit overheidsoverwegingen de reis dienen te annuleren, dan ontvangt u van ons een voucher en bent u uw geld niet kwijt.

Kan ik mijn reis kosteloos annuleren?
Voor dagtochten/ reizen  is het NIET mogelijk om de reis kosteloos te annuleren. Wij houden de maatregelen nauwlettend in de gaten en houden contact met de partners waar wij mee samenwerken om te bekijken wat  mogelijk en verantwoord is. Mocht u dit niet willen afwachten en toch u reis/ dagtocht wensen te annuleren dan gelden onze annuleringsvoorwaarden zoals vermeld op onze site. Indien u een annuleringsverzekering heeft afgesloten kunt u deze kosten declareren bij de verzekering, mits de reden van annulering aansluit bij de voorwaarden van uw verzekeraar.  

Voorwaarden Corona-voucher:
* Het Corona-voucher is 1 jaar geldig na uitgiftedatum. De datum van boeking van uw nieuwe reis dient dus binnen dit jaar te vallen, de reisdatum mag later zijn.
* Het Corona-voucher ontvangen van EMA Reizen is alleen in te wisselen voor een nieuwe reis bij EMA Reizen.
* Op de Corona-voucher is de garantieregeling van SGR van toepassing conform bestuursbesluit van 16 maart 2020.
* Indien uw nieuwe reis goedkoper is, ontvangt u het verschil terug in een Corona-voucher.
* Indien uw nieuwe reis een hogere prijs heeft, moet het verschil worden bijbetaald.
* Het Corona-voucher komt op naam te staan van de hoofdboeker, is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.

Bereikbaarheid:
Voor het beantwoorden van uw vragen zetten wij alles op alles om goed bereikbaar te blijven. Gezien de huidige situatie gaan de dingen nu nèt even anders. Vanaf heden is ons kantoor weer open voor bezoek op afspraak, verder zijn wij dagelijks van maandag tot en met vrijdag beperkt telefonisch bereikbaar. Indien het niet strikt noodzakelijk is verzoeken wij u om vriendelijk te wachten op berichtgeving vanuit EMA Reizen over de door u geboekte reis. En willen wij u verzoeken om uw vragen zoveel mogelijk te stellen per mail via info@ema-reizen.nl

Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons heeft, blijf gezond en goed zorgen voor elkaar, samen komen we door deze bijzondere tijd heen!

EMA Reizen

 

Sluit