Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw

MD20-001 Duitsland - Sauerland - Grafschaft - All Inclusive - 5 dagen

475,00 p.p.

5-daagse reis Duitsland  - Sauerland  -  Grafschaft All Inclusive  

Vertrekdata:

- Zondag 16 augustus 2020

 

Alpin Hotel 

Het Sauerland: Net achter het zwaar geïndustrialiseerde Ruhrgebied ligt het heuvelachtige natuurlandschap van Sauerland. De steden en dorpjes in Sauerland getuigen zowel van een traditioneel leven als van een rijk verleden. Het zijn de hoger gelegen dorpjes welke minder van de rijkdom hebben kunnen profiteren waardoor het lijkt alsof de tijd daar heeft stil gestaan. Het landschap in het Sauerland is ook zeer afwisselend en biedt diverse mogelijkheden voor cultuur en ontspanning. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de wintersport in de omgeving van Winterberg en Willingen. De bekende stuwmeren waaronder de Biggesee en de Möhnesee. Deze kunstmatig aangelegde meren zorgden voor de watervoorziening , maar ook de energiebehoefte van de opkomende industrie in het Ruhrgebied speelde een grote rol.

Grafschaft is gelegen in een bosrijke omgeving van het bekende vakantiegebied Sauerland. Grafschaft is gelegen in de gemeente Schmallenberg en heeft bekendheid door de vele vakwerkhuizen. Geografisch gezien ligt Grafschaft in de driehoek Schmallenberg, Winterberg en Bilstein.

Boek deze reis

Reisprogramma:

Dag 1  Onaangetast Sauerland

Vertrek uit ‘s-Hertogenbosch / Tilburg / Eindhoven / Valkenswaard / Sevenum. Vanuit Nederland rijden we via het Ruhrgebied naar het hotel in Schmallenberg Grafschaft. Na het inchecken gaan we aan tafel voor de lunch. Hierna gaan we op verkenning in de omgeving en maken we een mooie tocht  door het berglandschap. Vanuit de touringcar kunt u ontspannend genieten van de mooie natuur en de pittoreske dorpen welke we zullen passeren.
Het hoogtepunt van deze rondrit is een stop op de hoogste berg van het Sauerland, de Kahler Asten met 841meter. Op de Kahler Asten maken we een consumptie stop (eigen rekening). Daarna vervolgen we onze tocht weer in de richting van hotel Alpin in Schmallenberg/Grafschaft.

 

Dag 2  Nederlandse Roots  

Na het uitgebreide ontbijt vertrekken we weer voor een interessante dag. We beginnen deze dag met een bezoek aan Korbach. In Korbach heeft u vrije tijd. Deze stad is van oudsher een Hanzestad met een rijk verleden. Het stadje, wat gelegen is op een hoogvlakte, is goed bewaard gebleven. Tijdens beide wereldoorlogen werd vreemd genoeg geen schade aangericht. Zo kunt u volop genieten in dit leuke stadje tussen de middeleeuwse bouwwerken, en waant u zich even in het verleden. Na het bezoek aan Korbach rijden we naar Bad Arolsen waar we het residentieschloss Arolsen bezoeken. Dit 18e eeuwse barokke kasteel was een koninklijke residentie van de familie Waldeck/Pyrmont. In 1858 werd in dit kasteel koningin Emma, de moeder van de latere koningin Wilhelmina geboren. We bekijken het kasteel onder leiding van een Nederlands sprekende gids. Voor deze dag nemen we een lunchpakket mee. Na het bezoek keren we weer terug naar het hotel.

Dag 3  Heerlijk verpozen     

Deze dag beginnen we rustig aan. U kunt wat later naar het ontbijt komen of voor de liefhebber is er een mogelijkheid om met de touringcar naar het plaatsje Schmallenberg te gaan. Het centrum van Schmallenberg is historisch interessant. Er zijn tal van bezienswaardigheden zoals statige herenhuizen en boerenwoonhuizen alle in vakwerkstijl. In het straatbeeld zijn tevens veel sculpturen opgenomen. Na de lunch in het hotel maken we een gezellige boottocht op de Hennesee. De Hennesee is een stuwmeer wat ligt ingebed in het landschap van het natuurpark Sauerland-Rothaargebergte. Het meer ligt op een hoogte van 323 meter en is in zijn huidige vorm ontstaan door voltooiing van de stuwdam die in de periode 1952 – 1955 werd gebouwd. Zowel het meer als de omgeving kent een rijke geschiedenis mede dankzij de vroegere ertsmijnen. Na de boottocht begeven we ons weer terug naar ons hotel.

Dag 4  De smaken van de streek  

In het Sauerland kent men vanuit het verleden ook enkele oude ambachten en tradities. In het kleine plaatsje Düdinghausen brengen we een bezoek aan de Drechselstube. We worden verwelkomd met koffie en wafel. Het kleine museum in het historische dorpje geeft u een indruk hoe het leven was rond 1900. Zo wordt in een oude schuur een demonstratie houtbewerking gegeven. In het gebouw zijn kamers ingericht uit de periode van begin vorige eeuw en de kerkgeschiedenis van het dorp wordt hier weergegeven. Na dit interessante bezoek rijden we richting Warstein, bij vele bekend van het beroemde biermerk Warstein. Uiteraard brengen we een bezoek aan deze beroemde brouwerij. Allereerst zien we in een zeer moderne bioscoop een fascinerende film over de geschiedenis van de brouwerij. Vervolgens gaan we met een modern treintje, waarin Nederlandse uitleg gegeven wordt, middels het geluidssysteem, door de fabriek en zien we de laatste ontwikkelingen in en om de brouwerij. Na de rondrit komen we bij de gaststube, hier krijgt u een lekkere Sauerlander maaltijdsoep aangeboden en kunt u proeven van een heerlijk vers glas Warsteiner, proost! Ook vandaag mag u een lunchpakket meenemen. Na het bezoek aan de Warsteiner bierbrouwerij keren we terug naar ons hotel.

Dag 5  Stad met een rijk verleden   

Na vier verwendagen is het alweer tijd om afscheid te nemen van directie en personeel van het hotel. Na het ontbijtbuffet zullen we uitchecken en zetten we koers huiswaarts. U mag wederom een lunchpakket meenemen. Via een mooie route rijden we naar de stad van de Duitse middeleeuwen, Soest. Soest was een van de eerste plaatsen in Duitsland met stadsrechten. Het was dan ook een belangrijke Hanzestad in de middeleeuwen. In het mooi behouden centrum met veel vakwerkhuizen komt de middeleeuwen weer bijna tot leven. Er zijn diverse steegjes met verrassende doorkijkjes die de stad vormen. U heeft er voldoende vrije tijd om deze prachtige stad te verkennen. In Nederland bieden wij u nog een heerlijk afscheidsdiner aan, waarna u wordt teruggebracht naar uw opstapplaats.

 

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van volpension/all-inclusive
 • alle kamers met bad/douche, föhn, wc, zithoekje en balkon 
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • iedere avond entertainment in vorm van muziek, bingo, shows of wandeling 
 • gratis drankjes van 17.00 tot 24.00 uur (bieren, wijnen, fris, vruchtensappen en jenevers)
 • gehele dag koffie/thee in de koffiecorner gratis, zelfservice
 • gratis gebruik van Wi-Fi, kegelbaan en zwembad
 • entree schloss Arolsen met rondleiding o.l.v. Nederlands sprekende gids
 • boottocht over de Hennesee
 • entree Drechselstube met koffie en wafel en demonstratie
 • entree met rondleiding en proeverij van de Warsteiner bierbrouwerij met heerlijke Sauerlander maaltijdsoep
 • het afscheidsdiner 
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider
 

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees    
Totaalprijs
Sluit