Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Excursiereis

Kroatië - Istrië - Lovran - 10 dagen

924,00 p.p.

10-daagse reis Kroatië - Istrië - Lovran - De Opatija Rivièra

Vertrekdatum:

 • Zaterdag 5 juni 2021

Lovran ligt aan de kust van het schiereiland Istrië aan de voet van het Učka-gebergte, langs de kustroute tussen Pula en Rijeka, en was een voormalige zomerresidentie van Romeinse patriciërs. Een schitterende wandelweg langs de zee, de Lungomare, verbindt Lovran met Opatija, het centrum van de 43 kilometer lange Opatija rivièra. De tempera­tuur in deze streek is te vergelijken met de Franse Rivièra. Het bergmassief beschermt Lovran zowel in het noorden als in het westen tegen de eventuele koude luchtstroom. Het milde klimaat heeft uiteraard zijn uitwerking op de natuur. Vooral de laurierboom neemt een belangrijke plaats in, hij kan hier wel 10 meter hoog worden. In de tuinen treft men ook cipressen, palmbomen en vele andere subtropische planten aan. Verder vinden we in Lovran een mooie haven, chique hotels en fantastische villa’s. Vanzelfsprekend staan er diverse excursies op het programma maar er blijft voldoende tijd over om te relaxen bij het zwembad of aan het privé-strand van uw hotel.  

Boek deze reis

 Hotel Excelsior 

U logeert in Lovran in een schitterend 4-sterren hotel. Het prachtig gelegen hotel Excelsior combineert een spectaculair architecturaal design met een uitstekend comfort en service en dat maakt het tot één van de beste hotels van de Opatija Rivièra. Het hotel is direct aan zee gelegen. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, föhn, wc, telefoon, kleurentelevisie, minibar, airco en beschikken over een balkon met uitzicht op zee of de omringende bergen. Het hotel beschikt verder over een binnenzwembad met sauna, massage afdeling en solarium. Ook is er een buitenzwembad met ligstoelen en parasols. Bovendien is er voor de gasten van het hotel een klein privé-strand aan zee . In één van de restaurants, voorzien van airconditioning, worden de uitstekende maaltijden verzorgd met zowel 's morgens als ’s avonds zeer uitgebreide buffetten. Voorts beschikt het hotel over een gezellige bar en een koffiebar met zeezicht. Het stadje Lovran heeft voldoende te bieden zoals gezellige restaurants met mooie terrassen, een wandeling door de haven of langs de zee.

Reisprogramma:

Dag 1:  Heenreis

Vertrek vanaf ‘s-Hertogenbosch/Tilburg/Eindhoven/ Valkenswaard/Sevenum. Via de Duitse autobanen, met onderweg een stop in een leuke plaats, rijden we naar ons overnachtingshotel in de buurt van Nürnberg (Duitsland) voor overnachting en diner.

Dag 2:  Op weg naar een mooie bestemming

Na het ontbijt zetten we de reis voort naar Kroatië. Mits de verkeersdrukte het toelaat maken we ook vandaag een korte stop in een leuke plaats. Aan het einde van de middag bereiken we ons hotel in Lovran.

Dag 3:  Acclimatiseren   

's Morgens bent u vrij. 's Middags brengen we een bezoek aan het roversnest Mošcenice, een mooi oud plaatsje, fraai gelegen boven op een berg. Onder leiding van een zéér bijzondere gids bezoeken we het plaatsje en nemen we een kijkje in het kleine museum en de olijfoliemolen. Vanaf deze plaats heeft u een schitterend uitzicht over de rivièra van Opatija.

Dag 4:  Het beste van Istrië  

Vandaag maken we o.l.v. een Nederlands sprekende gids een mooie tour over het schiereiland Istrië. We bezoeken de plaatsen Rovinj en Porec. Rovinj met ca. 14.500 inwoners is in de oudheid gekenmerkt door de Romeinen en Venetianen. De oude stad Rovinj is gesticht op een eiland met een heuvel als ondergrond. In 1763 is het eiland met het vasteland verbonden, waardoor het stadscentrum sindsdien op een schiereiland ligt. Met de middeleeuwse bebouwing, die tot direct aan zee doorloopt, zonder boulevard die eromheen ligt, maakt van deze plaats een aangename aanblik. Bezienswaardig zijn de Sint-Eufemiakerk en de Grisia, een pittoresk straatje dat naar de kerk loopt. In de nabijheid van Rovinj liggen 22 eilanden en eilandjes voor de kust waaronder de Brioni eilanden. Na dit bezoek rijden we naar Porec, misschien wel de belangrijkste toeristenplaats aan de Istrische kust. Het bekendste bouwwerk is de Euphrasius basiliek. Deze basiliek is in de 6e eeuw na Christus gebouwd en is vernoemd naar de Byzantijnse bisschop Euphrasius. In 1997 is dit bouwwerk door UNESCO op de Werelderfgoed Lijst geplaatst. Hiermee wordt de historische waarde van het gebouw onderstreept. 

 Dag 5:  Vakantie genoegens 

’s Morgens bent u vrij. Vanmiddag beginnen we met een lunch in een restaurant in Lovran. Waarna we een mooie 3-uur durende boottocht op zee gaan maken, inclusief koffie, cake, diverse drankjes en muziek.

Dag 6:  Parels aan de Adria  

Vandaag bezoeken we de plaatsen Rijeka en Opatija. ’s Morgens rijden we naar Rijeka, de belangrijkste haven en marinebasis van Kroatië, met 128.000 inwoners. De stad bestaat uit een oud gedeelte met nauwe straten en een nieuw gedeelte langs de kust. Bezienswaardig zijn de Dom en de St.-Vituskerk. In het centrum vinden we ook verschillende leuke winkels en restaurants. Vervolgens gaan we naar Opatija, misschien wel de belangrijkste toeristenplaats aan deze schitterende bloemenrivièra. 150 jaar geleden was Opatija nog een simpel vissersdorpje maar is nu uitgegroeid tot een bekende badplaats en een kuuroord van wereldfaam.

Dag 7:  Stad van de groene laurier  

Vandaag bent u vrij om in alle rust Lovran te gaan verkennen of om lekker te luieren aan het privé-strand of bij het zwembad van het hotel.

Dag 8:  Gouden eiland  

Vandaag maken we wederom o.l.v. een Nederlands sprekende gids een mooie tour naar het eiland KrK. Via Rijeka rijden we over de voormalige Titobrug naar het 38 kilometer lange eiland Krk. Op dit heuvelachtige en zeer vruchtbare eiland bezoeken we Krk, de hoofdstad van het gelijknamige eiland. Bezienswaardig zijn de oude stadsmuren met toren, de Domkerk, oude patriciërshuizen en de Frankopaniburcht. Vanaf Krk rijden we naar Punat, gelegen aan een mooie baai. Tevens is vandaag een lunch en wijnproeverij inclusief.

Dag 9:  Begroeting aan mooie herinneringen   

We verlaten Lovran en rijden via Slovenië en Oostenrijk naar ons overnachtingshotel in de buurt van Nürnberg voor overnachting en diner. Mits de verkeersdrukte het toelaat maken we ook vandaag een korte stop in een leuke plaats.

Dag 10:  Terugreis 

Via de Duitse autobanen,  met een stop in een leuke plaats, keren we huiswaarts. Na het afscheidsdiner wordt u weer naar uw opstapplaats gebracht.

Bij de reissom inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van halfpension, uitgebreide buffetten met nationale en internationale gerechten
 • alle kamers met bad/douche, föhn, wc, telefoon, TV, minibar, airco en balkon
 • gratis Wi-Fi
 • de excursies (inclusief alle genoemde entrees)
 • rondleiding Mošcenice met museum en olijfoliemolen
 • Nederlands sprekende gids op dag 4 en 8
 • entree Euphrasius basiliek
 • lunch en 3-uur durende boottocht op dag 7
 • wijnproeverij met lunch op Krk
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • SGR consumentenbijdrage
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider                            

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees                      
Totaalprijs
Sluit