Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Excursiereis

Italië - Cattolica - Adriatische Rivièra

879,00 p.p.

Italië - regio Emilia-Romagna - Cattolica  -       10 dagen  

Vertrekdatum:

 

 • Zondag 15 september 2019 

Welk gedeelte van Italië dan ook, het is en blijft Bella Italia. Dit maal verblijven we in de regio Emilia-Romagna. Ruwweg heeft dit gebied een rechthoekige vorm. De regio wordt in het oosten begrensd door de Adriatische zee, in het noorden door rivier de Po en in het zuiden door de Apennijnen. Bijna de helft van de regio behoort tot de Povlakte en is daarmee één van de vlakste Italiaanse regio’s. Emilia-Romagna is één van de rijkste en tevens één van de dichtstbevolkte regio’s, en wordt ook beschouwd als de beste regio van het land om in te wonen. De keuken is één van de meest karakteristieke van Italië. Uit economisch oogpunt is landbouw het belangrijkste, met graan, aardappels, tomaten en de druiven voor de Lambruscowijnen. Het toerisme uit zich voornamelijk in de prachtige badplaatsen als Rimini, Cattolica en Riccione aan de Adriatische kust. Kort samengevat is het een prachtige regio.

Cattolica – Adriatische Rivièra

Onze vakantiebestemming ligt in de provincie Rimini. Cattolica is een badplaats met een lange historie. Gelegen aan de Adriatische kust ten zuiden van het mondaine Riccione. Sinds begin 19e eeuw is er gewerkt aan de infrastructuur van de internationaal bekende badplaats. U ziet er mooie plantsoenen, de beroemde dansende fonteinen en een prachtig voetgangersgebied met talrijke mooie winkels, boetiekjes, restaurants met gezellige terrassen, marktpleinen en de goed verzorgde boulevard. Natuurlijk vindt u er tal van fijne zandstranden. Het hoeft dus geen betoog dat u hier ook perfect kunt genieten van een dagje of middagje strand. Er vinden regelmatig enkele markten in Cattolica plaats. Maar het is vanzelfsprekend dat we er ook op uit trekken om de mooie omgeving te bekijken.

Boek deze reis

Hotel San Marco 

U logeert in een uitstekend 3-sterren hotel, gelegen in het centrum van de mooie en gezellige stad Cattolica, direct tegenover de mooie zandstranden met voorzieningen en de wandelboulevard. Het hotel ligt tevens aan de bekende dansende fonteinen van Cattolica. Aan de achterzijde van het hotel loopt de autovrije voetgangerszone met gezellige winkels, restaurants en terrassen. Onze Brabantse gastvrouw Yvonne zal er alles aan doen om samen met haar team uw verblijf tot een onvergetelijke vakantie te maken. Alle kamers zijn voorzien van badkamer met douche, wc, föhn, kluisje, airconditioning, tv (met Nederlandse zenders) en balkon. Het hotel beschikt verder over een receptie met lounge, liften, een gezellige bar met aangrenzend terras en een sfeervol ingericht restaurant. Op het dak vinden we een zwembad met ligstoelen. Zowel ‘s morgens als ’s avonds kunt u genieten van uitgebreide buffetten. Tijdens het diner is water, wijn en frisdrank inclusief. Bij de receptie kunt u voor een bezoek aan het strand parasols en handdoeken tegen betaling verkrijgen.

Dag 1 Heenreis:

Vanaf ’s-Hertogenbosch / Tilburg / Eindhoven/ Valkenswaard/Sevenum rijden we via de Duitse en Oostenrijkse autobanen naar ons overnachtingshotel voor een welverdiende nachtrust en een heerlijk diner.

Dag 2 Via de Brenner naar Italië:

We hebben de Alpen achter ons gelaten en rijden via de Dolomieten, Verona en Bologna naar Cattolica. Mits de verkeersdrukte het toelaat maken we vandaag een korte stop in een leuke plaats. Aan het einde van de middag arriveren we bij hotel San Marco in Cattolica.

Dag 3 Rivièra Romagnola:

Nadat we ‘s morgens de omgeving van ons hotel verkend hebben, trekken we er ‘s middags op uit om met de bus een verkenningstocht te maken in de omgeving.

Dag 4 Een dag om in te lijsten:

Vandaag bezoeken we o.l.v. een Nederlands sprekende gids Rimini en Cervia. Als we Rimini horen dan denken we aan een gezellige badplaats, ofwel het “Oostende van Italië” of het “Miami van Europa”. Minder bekend is dat de stad ook meesterwerken van de Romeinse architectuur koestert,  zoals de boog van Augustus, de brug van Tiberius, de Malatesta tempel en fresco’s van plaatselijke schilders die in de Sant’Agostino schilderden nadat ze Giotto in hun stad aan het werk hadden gezien. Na de middag rijden we naar Cervia, de stad waar reeds in de oudheid zout gewonnen werd. In de 18e eeuw had de zee zich teruggetrokken waardoor het klimaat ongezond was geworden. Door een drastische maatregel werd de stad steen voor steen afgebroken en dichter bij de kust weer opgebouwd. De huizen van de zoutwerkers omheinen deze nieuwe stad terwijl men in het centrum de kathedraal en de huizen van de notabelen aantreft. Met de gids bezoeken we de Sint Michielstoren waar een interessant museum met oude werktuigen van de zoutwerken in is gevestigd. De zoutpannen produceren nog steeds kwaliteitszout en zijn een deel van het natuurreservaat Podelta.

Dag 5 Via Panoramica:

Vandaag wordt het weer een mooie dag. Omstreeks 10.30 uur beginnen we aan onze tocht door de prachtige natuur en genieten van het uitzicht in Gabicce-Monte. Hier is tevens de lunchpauze. Via de panoramaweg “Panoramica San Bartolo” rijden we naar Pesaro. Pesaro is gesticht door de Romeinen in het jaar 184 voor Christus onder de naam Pisaurum. De stad was ook de geboortestad van de componist Rossini naar wie het conservatorium is vernoemd. De belangrijkste monumenten van de stad zijn het Palazzo Ducale, het 14e eeuwse kasteel Rocca Costanza en het bolvormige kunstwerk van Arnaldo Pomodoro op de Piazzale della Libertà aan zee. Hier maken we een ruime stop. Later in de middag bezoeken we Urbino. Deze belangrijke renaissance- en kunststad is door de Unesco in 1998 uitgeroepen tot wereld cultuur erfgoed. De ommuurde stad ligt op een heuvel op 485 meter hoogte. De grootste bouwwerken van de stad zijn te danken aan de Hertog van Urbino die hier leefde tot 1482. Het belangrijkste monument, het 15e eeuwse Palazzo Ducale met zijn markante torens aan de voorzijde, is in opdracht van de Hertog gebouwd. Om het hoogteverschil te overbruggen tussen de parkeerplaats en de stad wordt u per lift naar boven gebracht.

Dag 6 Wonderbaarlijke pracht:

Dit wordt een heel bijzondere dag. Wederom gaan we op stap met een Nederlands sprekende gids en wel naar Ravenna, de stad van de mozaïeken. We maken een rustige wandeling door het mooie en verkeersvrije centrum waarbij we een bezoek brengen aan de Basiliek San Vitale, de Tombe van Galla Placidia en de Basiliek Sant’Apollinare Nuovo. Aansluitend heeft u nog voldoende vrije tijd om uit te blazen op het piazza del Popolo voor een gezellig terras of te winkelen.

Dag 7 Cattolica:

Vandaag heeft u een vrije dag in Cattolica.

Dag 8 Ministaatje:

Al meer dan 1700 jaar ligt één van de oudsten republieken van de wereld in hartje Italië. Pausen, generaals, en zelfs Napoleon respecteerden het soevereine staatje San Marino. Het is één van de kleinste landen ter wereld. Het gezellige oude centrum van San Marino, met smalle authentieke straatjes en leuke winkeltjes bieden vele mogelijkheden waarbij u belastingvrij inkopen kunt doen.

Dag 9 Naar huis met een voldaan gevoel:

Na het ontbijt nemen we afscheid van directie en personeel van hotel San Marco. We rijden via de Brennerautobaan en de Europabrug naar Oostenrijk voor diner en overnachting. Mits de verkeersdrukte het toelaat maken we ook vandaag een korte stop in een leuke plaats.

Dag 10 Huiswaarts:

Via de Oostenrijkse en Duitse autobanen keren we huiswaarts. We besluiten de reis met een heerlijk afscheidsdiner, waarna u weer wordt teruggebracht naar uw opstapplaats.

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van halfpension, uitgebreid ontbijt- en dinerbuffet
 • alle kamers met douche, wc, föhn, kluisje, airconditioning, tv (met Nederlandse zenders) en balkonde
 • excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • gratis Wi-Fi
 • water, wijn en frisdrank tijdens het diner in Italië inbegrepen
 • lift Urbino
 • entree zoutmuseum Cervia
 • Nederlands sprekende gids Rimini en Cervia
 • Nederlands sprekende gids Ravenna
 • entrees Basiliek San Vitale
 • entree Tombe van Galla Placidiaentree Basiliek Sant’Apollinare Nuovo
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw chauffeur/reisleider        

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs
Sluit