Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Excursiereis

Italië - 8 dagen - Premeno en de bergen aan het Lago Maggiore

884,00 p.p.

Italië - Premeno - Piemonte - 8 dagen 

Vertrekdata:

 • Zondag 24 juli 2022

De naam Piemonte betekent letterlijk aan de voet van de bergen. Piemonte heeft een oppervlakte van 25.399 km² en ongeveer 4,3 miljoen inwoners. In het noorden grenst Piemonte aan Zwitserland, in het westen aan Frankrijk, in het zuiden aan de Italiaanse regio Ligurië, in het zuidoosten aan Emilia-Romagna en in het oosten aan Lombardije. Qua landschap kan men in de regio drie delen onderscheiden: het Alpengebied in het oosten en noorden met de hoogste berg van Piemonte de Gran Paradiso met 4061 meter, de Po-vlakte met de grote steden en het heuvelland in het zuidoosten. De geschiedenis van Piemonte begint met de val van het Romeinse Rijk toen de Romeinen zich uit het gebied terugtrokken. Bij de grote volksverhuizing werd het vruchtbare gebied meermaals door rondtrekkende volken geplunderd. Piemonte is één van de rijkste gebieden van Italië. Een aantal van de belangrijkste Italiaanse ondernemingen zijn er gevestigd, zoals autofabrikant Fiat, levensmiddelenfabrikant Ferrero en het elektronicabedrijf Olivetti. Naast deze moderne industrie is ook de plaatselijke landbouw van grote betekenis. Op de Po-vlakte wordt rijst, fruit en groenten verbouwd, in de heuvelgebieden wijn en hazelnoten en in het Aosta-dal worden runderen gehouden. Op toeristisch vlak is er ook het nodige te vinden zoals in het noorden het Lago Maggiore, een meer in het grensgebied van Italië en Zwitserland. Het meer is 60 km lang, tot 10 km breed en maximaal 372 meter diep. Het noordelijke deel ligt in de Alpen, het zuidelijke deel in het heuvelland dat de overgang vormt tussen de Alpen en de Povlakte.  

Premeno

Premeno, ook wel het balkon aan het Lago Maggiore genoemd, ligt op een hoogte van 850 meter. Premeno is een luchtkuuroord met een fantastisch uitzicht op het Lago Maggiore met de Borromeïsche eilanden, en zicht op de toppen van de Monte Rosa. De plaats is verder gekend om zijn historische kern van oude huizen met natuurstenen daken en de fascinerende villa’s met parkachtige tuinen. Voor de wandelaar vindt men hier een keur aan wandelwegen door bosgebieden en langs de historische villa’s.

Boek deze reis

Hotel Vittoria

U logeert in een uitstekend 3-sterren+ hotel, gelegen in het kleine centrum van Premeno. Alle kamers zijn voorzien van bad of douche, wc, telefoon, tv en airco. Het hotel beschikt verder over een lift, receptie, een gezellige bar, lounge en een sfeervol ingericht restaurant. In de mooie tuin vinden we een uitgebreid terras met verschillende zitjes. ‘s Morgens kunt u genieten van een uitstekend ontbijtbuffet en ‘s avonds van een uitstekend 3-gangen keuzediner. 

Dag 1:  Heenreis

Vertrek vanaf ’s-Hertogenbosch / Tilburg /  Eindhoven / Valkenswaard / Sevenum riezen we via de Duitse en Zwitserse autobanen naar Italië. Omstreeks 20.00 uur komen we aan bij hotel Vittoria in Premeno. Hier worden we hartelijk welkom geheten door dirtecteur Claudio en personeel. 

Dag 2:  Borromeïsche Eilanden  

Vanaf vandaag maken we iedere dag onder leiding van een reisleider een leuke en interessante excursie. Vandaag bezoeken we het Lago Maggiore met de drie Borromeïsche eilanden. We rijden naar Pallanza, waar aan de steiger de privé-motorboten klaar liggen voor een bezoek aan Isola Madre, ook wel het moedereiland genoemd. Dit eiland is bijna geheel in beslag genomen door het paleis Borromeo en de botanische tuin, opvallend door de zeldzame bloemen en planten afkomstig uit verre landen. Aan dit kasteel en de botanische tuin brengen we een bezoek. Vervolgens bezoeken we Isola Bella, dat in 1630 door de rijke en machtige graaf Carlo III Borromeo werd gekocht. Hij noemde het naar zijn vrouw Isabella. Later werd de naam afgekort waardoor het nu Isola Bella heet, wat mooi eiland betekent. Carlo liet een fraai kasteel in barokstijl bouwen, samen met een schitterende tuin. De tuin bestaat uit 10 terrassen die trapsgewijs zijn opgebouwd. Ook hier bezoeken we het kasteel met de mooie tuin. Het derde eiland dat we bezoeken is Isola dei Pescatori. Dit eiland karakteriseert zich als een romantisch vissersdorp, met kronkelende en smalle steegjes en de nodige visrestaurantjes. Na het bezoek gaan we terug naar het vaste land. U bent nog even vrij in Pallanza.

Dag 3:  Mooie villa's en Como 

Na het ontbijt rijden we naar Como gelegen aan het gelijknamige meer. We nemen de boot naar Cernobbio, waar u één der beroemdste grand hotels voor koningshuizen en grote prominenten, het Villa d’Este ziet. Langs de kust kunt u de romantische villa’s bewonderen. Daarna bezichtigen we de Duomo di Como, de 3e grootste Dom van Italië. Aansluitend heeft u vrije tijd in Como. Na deze pauze rijden we naar Stresa, de wereldberoemde congresstad. Ook hier maken we een stop voordat we weer terugrijden naar Premeno.

Dag 4:  La capitale

Vandaag bezoeken we het wereldberoemde Milaan. Via de snelste weg rijden we naar het centrum. Milaan is de tweede stad van Italië en de belangrijkste stad van Noord-Italië. De naam komt van het Latijnse Mediolanum. Dit betekent "in het midden van de vlakte" en verwijst naar het feit dat de stad midden in de Povlakte ligt. Milaan is de hoofdstad van Lombardije, een van de meest ontwikkelde regio's van Italië. Tevens is het de hoofdstad van de provincie Milaan. De stad telt ongeveer 1,3 miljoen inwoners. Milaan wordt verondersteld rond 600 v.Chr. gesticht te zijn door Noord-Italiaanse Kelten, de Insubres, wier hoofdstad het was. In 222 v.Chr. namen de Romeinen het in. In 313 verkondigde keizer Constantijn er het Edict van Milaan. Onder de Romeinse keizer Theodosius I was Milaan enige tijd hoofdstad van het West-Romeinse Rijk. O.l.v. onze gids bezoeken we het mooie centrum met La Scala, het beroemde operagebouw met bijbehorend museum. Verder bezoeken we de Duomo, één van de grootste kathedralen ter wereld. Na een korte wandeling heeft u voldoende vrije tijd om de stad van de mode te leren kennen, bezoek zeker de Galerie Vittorio Emanuele II met leuke restaurantjes, terrasjes en exclusieve boetiekjes. Op afgesproken tijd vertrekken we weer naar Premeno.

Dag 5:  Palmen Express

Vandaag staat een tocht met de Centovalli-baan op het programma. Deze treinrit, ook wel de Palmen Express genoemd, rijdt vanaf Domodossola door de mooiste dalen aan de zuidzijde van de Alpen en langs kristalheldere stuwmeren en Santa Maria Maggiore (dal der 100 valleien) naar het Zwitserse Locarno. Locarno ligt op een hoogte van 196 meter nabij de monding van de Maggia in het Lago Maggiore, met 14.000 inwoners. Locarno staat bekend als Mondain kuuroord, toeristisch centrum en congresstad met het 14e eeuwse slot. Jaarlijks vindt het filmfestival van Locarno plaats. De stad heeft een goed bewaarde en autovrije historische binnenstad, met veel gerestaureerde bouwwerken waaronder de Romaanse kerk San Vittore in Muralto met 16e eeuwse klokkentoren en diverse fraaie burgerhuizen. In Locarno maken we een ruime stop om deze Zwitserse badplaats met mediterraan klimaat eens goed te bekijken. Na deze stop rijden we langs het Lago Maggiore terug naar Premeno.

Dag 6:  Heilige San  Giulio

’s Morgens brengen we een bezoek aan de Ortasee, de residentie van kunstschilders en poëten. Hier maken we allereerst een korte rit met de boemeltrein. Daarna gaan we per boot naar het eiland San Giulio met een basiliek uit de 4e eeuw. Na een kort oponthoud rijden we terug naar Premeno. Na de vrije lunch verkennen we onder begeleiding onze vakantieplaats Premeno. We wandelen naar het uitzichtpunt San Salvatore waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op het Lago Maggiore en de Monte Rosa. Met de vereenzaamde vissersbootjes is dit een waar sprookje om te zien. Daarna gaan we naar de parktuin van het kunsthuis Villa Bernocchi, dit is een park van 75.000 m².

Dag 7:  Internationale markt

’s Morgens bent u vrij of u neemt deel aan een tweede verkenningswandeling door Premeno. Nu bekijken we het oude gedeelte, eens een Romeinse nederzetting die in de 17e eeuw is uitgebreid door enkele Spaanse families. Deze nederzetting bestaat voor 70% uit natuurstenen bouwwerken. ’s Middags bezoeken we de internationale markt van Intra, de markt vinden we in het centrum, in verschillende straten worden door de marktkooplieden hun waren aangeprezen. Verder is het ook goed toeven in het mooie centrum van Intra, hier zijn diverse mooie boetiekjes afgewisseld met gezellige terrassen en mooie ijssalons met heerlijk ambachtelijk schepijs waar Italië om geroemd wordt.

Dag 8:  Huiswaarts 

Na het ontbijt nemen we afscheid van directie en personeel van hotel Vittoria en keren we huiswaarts. We besluiten de reis met een heerlijk afscheidsdiner, waarna u weer wordt teruggebracht naar uw opstapplaats.

 Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem, panoramacamera, toilet, en airco

 • de verzorging op basis van halfpension, uitstekend ontbijtbuffet, lekker 3-gangen keuzediner, 1 x  Candlelight Diner met drankje
 • alle kamers met douche/bad, wc, telefoon, tv en airco 
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • begeleiding door een reisleider dag 2 t/m dag 7
 • muziekavond met live muziek 
 • treinrit Centovalli-baan 
 • boottocht naar de Borromeïsche eilanden 
 • bezoek Borromeïsche eilanden met entree twee kastelen en de mooie tuinen 
 • ritje met boemeltrein en boottocht Ortasee 
 • entree Dom en Scala in Milaan 
 • boottocht Comomeer 
 • diapresentatie met kleine verrassing 
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • SGR consumentenbijdrage
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs
Sluit