Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Excursiereis, Fietsreis

Fietsreis - 6 dagen - Nederland - Odoorn - Drenthe

578,00 p.p.

Fietsreis - Nederland - Odoorn - Drenthe - 5 dagen

Vertrekdatum:

 • Maandag 6 juni 2022

Drenthe: Het grondgebied van deze provincie omvat het Drents Plateau en de Hondsrug. Het grootste deel wordt in beslag genomen door het Drents Plateau dat uit met zanden bedekte grind- en zandafzettingen bestaat. De voormalige uitgestrekte heidevelden worden grotendeels in beslag genomen door weiden en dennenbossen. Vele van de resterende heidegebieden zijn thans omwille van hun natuurhistorische en recreatieve betekenis beschermd. De oudste dorpen liggen alle op het zandplateau, dit is tevens het gebied waar de meeste prehistorische vondsten zijn gedaan. De oudste veendorpen dateren uit de 11e tot 13e eeuw en liggen nabij de provinciale grenzen, het zijn typische streekdorpen, zoals Ruinerwold, Roderwolde en Schoonebeek. De provincie telt slechts één middeleeuwse stad, de voormalige bisschoppelijke vesting Coevorden. Oorzaken hiervan zijn het langdurige isolement en de sociaal economische structuur van het oude Drentse binnenland. De eerste sporen van bewoning dateren van ca. 12.000 voor Christus. De landbouwers van de trechterbekercultuur, bereikten Drenthe vermoedelijk in het 3e millennium voor Christus. Hun grafmonumenten, de hunebedden, hebben een schat aan informatie opgeleverd en horen thans tot de meest bezochte toeristische attracties. 

Odoorn: een kleine plaats met ca. 1.950 inwoners en een gezellige oude dorpskern in de gemeente Borger-Odoorn. Odoorn, een Esdorp, had tot ver in de 18e uitsluitend een boerenbevolking, zelfs de burgemeester, de dominee en de schoolmeester waren tegelijkertijd boer. Het oudste document waarin Odoorn voorkomt is een bezegelde brief van 2 juli 1327 van het klooster Ten Nije Lichte. Bezienswaardig is de kerk die stamt uit 1898. In de directe omgeving van ons hotel vindt u uitgestrekte wandel- en fietspaden, het hotel is een goede uitvalsbasis voor mooie tochten!

Hotel de Oringer Marke

Het gezellige familiehotel is gelegen aan de brink in het centrum van Odoorn. Alle kamers zijn voorzien van douche/bad, wc, telefoon, tv en safe. Verder beschikt het hotel over een lift, een receptie, bar, lounge, serre, sauna, een jaren sixties-look bowlingbaan, overdekte fietsenstalling met fietsverhuur van elektrische fietsen en fietsen met 7 versnellingen en een gezellig terras.
’s Morgens staat een uitgebreid ontbijtbuffet klaar, en
's avonds genieten we van een heerlijk 3-gangendiner. Ook is er entertainment in het hotel, er wordt een filmavond georganiseerd, er is een hilarische Drenthe quiz, een gezellige Hollandse-spelen avond en op een van de avonden spelen we bowling in de bowlingbaan van het hotel welke een sixties uitstraling heeft.

Fietsen: U gaat op reis met uw eigen (elektrische) fiets. Deze wordt vervoerd in onze speciale fietsaanhanger. Bij het hotel is een stalling met laadmogelijkheid. Voor de fietsroutes ontvangt u een plattegrond met daarop de nummers van de te volgen knooppunten. Het is niet verplicht om deze routes daadwerkelijk te fietsen, het is ook mogelijk om geheel op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. De aanbevolen fietsroutes kunt u ook inkorten, zo kunt u eventueel wat extra tijd nemen in een plaats of bij een bezienswaardigheid. Er is tijdens de fietstochten géén begeleiding. Als u liever een dag niet wil fietsen dan kunt u, in overleg met de chauffeur, deelnemen aan de busreis.

Boek deze reis

Reisprogramma:

Dag 1:  Heenreis, Natuurpark en het Ambachtsdorp

Vanaf ‘s-Hertogenbosch/ Tilburg/ Eindhoven/ Valkenswaard/Sevenum rijden we met een korte stop naar ons hotel in Odoorn. Hier worden we ontvangen met een heerlijke lunch. Na de lunch maken we onder leiding van een gids een mooie natuurrondrit over Geopark de Hondsrug. Dit oerland strekt zich uit van Groningen tot voorbij Emmen. De gids neemt ons mee door de prachtige staatsbossen en over onverharde binnenwegen waar u anders nooit zou komen. Hij laat u zien hoe mooi Drenthe is en verteld authentieke verhalen. Onderweg rijden we langs de hunebedden,  smeltwaterdalen, pingo-ruïnes, grafheuvels, de typische Saksische boerderijen met zijn hoge essen en de grote stille heide. Vervolgens rijden we verder naar het Ambachtsdorp Orvelte. Orvelte is een levend monumentendorp, waar mensen wonen en werken en waar de geschiedenis van een typisch Drents dorp met liefde wordt gekoesterd en getoond. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel. 

Dag 2  t/m  Dag 5:

Keuze uit de Fietsroutegids die u bij aankomst ontvangt in het hotel: Dit jaar heeft u als fietser de keuze uit maar liefst 26 routes van verschillende lengtes, direct vanuit het hotel. Welkom in het fietsparadijs Drenthe! In overleg kunnen jullie met de hele fietsclub op pad gaan of met kleinere groepjes, keuze te over en voor ieder wat wils….

Dag 6: Boerin Agnes en haar Advocaat - Huiswaarts 

Na het ontbijt nemen we afscheid van het hotel. Maar…. we gaan nog niet direct aan de terugreis beginnen. We gaan op bezoek bij een heuse beroemdheid, we bezoeken Boerin Agnes van “Boer zoekt vrouw”. Agnes verteld u het prachtige verhaal waarom zij boer is geworden en welke hedendaagse uitdagingen er zijn voor de agrarische sector. Naast Boerin is ze advocaat-maker geworden, ze verteld u enthousiast over haar carrièreswitch en laat u proeven van haar lekkers. Na het bezoek rijden we naar Hattem, het stadje bekend vanwege Anton Pieck, hier zijn we nog even vrij voordat we doorrijden naar ons dineradres. Deze mooie reis door Drenthe besluiten we met een heerlijk diner.

Bij de reissom is inbegrepen:                                   

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van halfpension met uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangendiner
 • alle kamers met douche/bad, wc, telefoon, tv en safe
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • entertainment in vorm van filmavond, Hollandse spelen en Drenthe quiz
 • gratis Wi-Fi in hotel 
 • lunch op dag 1
 • rondrit met gids op dag 1
 • vervoer van uw eigen (elektrische fiets)
 • stalling met laadmogelijkheid bij het hotel 
 • bezoek met proeverij Boerin Agnes
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • SGR consumentenbijdrage
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs
Sluit