Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Excursiereis, Fietsreis

Fietsreis - 5 dagen - Duitsland - Greetsiel - All Inclusive

556,00 p.p.

Fietsreis Duitsland - Greetsiel - 5 dagen -
All Inclusive 

Vertrekdatum:

 • Woensdag 7 september 2022

Greetsiel, op oude Nederlandse kaarten is de plaats ingetekend als Grietjezijl. Dit zeer nostalgische en toeristische vissersplaatsje, met zijn garnalenvissers vloot en Tweelingmolens, is zeer zeker een bezoek waard. Greetsiel is een kleine havenplaats aan de Leybocht in het westen van Oost-Friesland, Duitsland. Het laatste deel van de naam (siel) betekent spuisluis. Greetsiel heeft een schilderachtig dorpsgezicht en is met afstand de meest toeristische plaats in deze regio. Behalve van het toerisme leeft Greetsiel van de garnalenvisserij. De eerste schriftelijke aanduidingen van Greetsiel zijn te vinden in brieven uit het jaar 1388. Schepen uit Hamburg lagen toen in de haven van Greetsiel voor anker en moesten tol betalen. Vlak bij het dorp staat een opvallende, plompe geel-rode vuurtoren, alwaar ook getrouwd kan worden. De vuurtoren vervulde een hoofdrol in een Tatort-aflevering, waarin het dorp als Nordersiel geafficheerd werd.

In 1946 werd Ostfriesland een deel van de nieuw opgerichte deelstaat Nedersaksen en ligt in het Noordwesten van Duitsland. Nedersaksen heeft bijna acht miljoen inwoners, heeft een oppervlakte van 47.600 m² en is hiermee de op één na grootste van de 16 deelstaten in Duitsland. Deze deelstaat grenst aan de Noordzee en ligt grotendeels in de Noord-Duitse laagvlakte. Onze vakantiebestemming Greetsiel ligt aan de Leybocht, deze behoort weer tot het Nationaal Park Nedersaksische Waddenzee (Duits: Nationalpark Niedersächsisches Wattenmeer). Dit is een nationaal park dat is opgericht in 1986. Het nationaal park beslaat de Oost-Friese Waddeneilanden, de West-Friese eilanden, de schorren en slikken bij de Dollard, Cuxhaven en de vaargeul van de Elbe. Sinds 2009 staat het nationaal park op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Boek deze reis

Hotel Greetsiel 

Het sfeervolle familiehotel Greetsiel, ligt in het bijna 700 jaar oude vissersplaats Greetsiel. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, wc, föhn, telefoon, tv met Nederlandse zenders en zithoekje. Het hotel beschikt verder over een lift, receptie, bar met lounge en een gezellig terras. Tijdens ons verblijf staat er iedere ochtend een uitgebreid ontbijt voor u klaar, ’s middags is de lunch in buffetvorm tenzij anders omschreven (zie programma). ’s Avonds wordt er een uitstekend driegangenkeuzemenu geserveerd of buffet. Tijdens deze reis is alles inclusief, dagelijks zijn alle drankjes bieren, wijnen, frisdranken, vruchtensappen jenevers en Apfelkorn van 17.00 uur tot 24.00 uur gratis. De gehele dag is de thee en koffie in de koffiecorner gratis te verkrijgen. Na het diner kunt u zich prima amuseren in de bar-Lounge waar het entertainment plaatsvindt, bijvoorbeeld livemuziek, bingo, wandeltocht etc. Er wordt regelmatig een bittergarnituur en andere snacks geserveerd tijdens het entertainment.

Fietsen

U gaat op reis met uw eigen (elektrische) fiets. Deze wordt vervoerd in onze speciale fietsaanhanger. Bij het hotel is een stalling met laadmogelijkheid. Voor de fietsroutes ontvangt u een plattegrond met daarop de nummers van de te volgen knooppunten. Het is niet verplicht om deze routes daadwerkelijk te fietsen, het is ook mogelijk om geheel op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. De aanbevolen fietsroutes kunt u ook inkorten, zo kunt u eventueel wat extra tijd nemen in een plaats of bij een bezienswaardigheid. Er is tijdens de fietstochten géén begeleiding. Als u liever een dag niet wil fietsen dan kunt u, in overleg met de chauffeur, deelnemen aan de busreis.

Reisprogramma:

Dag 1:  Ost-Friesland verwelkomt u!

Vertrek uit ‘s-Hertogenbosch/ Tilburg/ Eindhoven/ Valkenswaard/Sevenum. We onderbreken de heenreis met een tussenstop in de Duitse plaats Lingen. Deze stad wordt ook wel het geheim over de grens genoemd. Deze stad heeft een aantrekkelijk en zeer uitgebreid winkelaanbod. Deze stad in het Emsland heeft ook geschiedenis geschreven, zo is er een connectie met het huis van Oranje! Na een ruime stop vervolgen we onze weg naar ons standplaatshotel in Greetsiel. Hier worden we ontvangen met koffie en gebak. Na de kamerverdeling volgt het diner in het hotel.                                                                                                     

Dag 2 t/m Dag 4:   Op de Fiets 

Keuze uit de diverse fietsroutes die u op dag 1 van de chauffeur ontvangt: Dit jaar heeft u als fietser een ruime keuze uit verschillende fietsroutes met verschillende lengtes, direct vanuit het hotel. Uiteraard kunt u op eigen gelegenheid ook zelf een route samenstellen. Jullie kunnen met de hele fietsclub op pad gaan of met kleinere groepjes…. Neem een lunchpakket mee!

Dag 5: Weer naar huis!

Vandaag nemen we helaas afscheid van ons gastvrije hotel. Ook vandaag mogen we een lunchpakket meenemen. Onderweg naar Nederland brengen we een bezoek aan Tecklenburg. In het Middeleeuwse stadje met veel vakwerkhuizen maken we een ruime stop. We vervolgen onze weg huiswaarts. Zoals u van ons gewend bent besluiten we deze reis met een heerlijk 3 gangen diner.

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van volpension / all-inclusive van diner op dag 1 tot diner op dag 5
 • alle kamers met bad/douche, wc, föhn, telefoon, tv en zithoekje
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • vervoer van uw eigen (elektrische) fiets
 • stalling met laadmogelijkheid bij het hotel
 • koffie met gebak op dag 1 bij aankomst in het hotel
 • iedere avond entertainment in vorm van livemuziek, bingo, wandeltocht etc.
 • gratis drankjes (bieren, wijnen, fris, vruchtensappen, jenevers en Apfelkorn tussen 17.00 uur en 24.00 uur)
 • gehele dag koffie/thee in de koffiecorner gratis, zelfservice
 • gratis gebruik van WiFi
 • bezoek aan het zeehondenstation
 • havenrondvaart Emden
 • entree landschapstuin kasteel Lütetsburg
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • SGR consumentenbijdrage
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven      
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs
Sluit