Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Excursiereis

Engeland - Canterbury - Graafschap Kent - 6 dagen

694,00 p.p.

Vertrekdatum:
- Zondag 19 september 2021 

Canterbury - graafschap Kent - 6 dagen


Gun u zelf deze fantastische reis naar Kent! Het graafschap Kent wordt door de natuurlijke pracht ook wel “de tuin van Engeland” genoemd. De White Cliffs, de authentieke dorpen en de historische steden met gebouwen uit diverse tijdperken, liggend in het mooi glooiende landschap. Dit alles de totaalsom voor een geslaagde reis. Kent is tevens het oudste graafschap van Engeland. Het maritieme nalatenschap en de overige sporen getuigen aan een prikkelend verleden. We hebben voor u meerder hoogtepunten geselecteerd, zoals de wereldberoemde stad Canterbury, het landgoed Chartwell, alsook de stad Rochester welke bekend werd dankzij Charles Dickens.

Best Western Abbots Barton hotel 

Ons hotel is rustig gelegen op ca. 700 meter van de historische binnenstad van Canterbury. Het hotel heeft van buiten een mooie uitstraling en van binnen is het van alle gemakken voorzien. De sfeervolle kamers zijn voorzien van douche/bad, wc, föhn, telefoon, koffie- thee faciliteiten en tv. Verder beschikt het hotel over een lift, receptie met lounge en gezellige bar met terras. In het mooie restaurant staat iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. ’s Avonds geniet u van een heerlijk 3-gangen keuzediner.

Boek deze reis

De overtochten:
De overtochten op de heen- en terugreis van Calais naar Dover v.v. worden gemaakt met een comfortabele ferry. Tijdens de overtocht hoeft u zich geen moment te vervelen. Op de schepen zijn diverse restaurants en gezellige bars. Bovendien beschikken de schepen over enkele winkels waar een groot assortiment cosmetica, parfums, alcoholische dranken, wijn, speelgoed, enz. wordt aangeboden. Aan boord is ook de mogelijkheid uw euro’s naar ponden om te wisselen.

Reisprogramma:

Dag 1:  Heenreis 

Vanaf ‘s-Hertogenbosch / Tilburg/ Eindhoven /Valkenswaard / Sevenum rijden we via de Belgische wegen naar Calais. We kiezen ervoor om de passage naar Engeland te maken met de ferry. Bij helder weer kunt u de "White Cliffs off Dover" zien, dan weet u, we naderen Engeland. Zodra we van boord zijn starten we met onze verkenningstocht door het graafschap Kent. Deze middag brengen we een bezoek aan de plaats Tenterden. Dit is een toeristisch oord dat vooral bekend is om zijn cottages bedekt met gepotdekselde planken tegen de gevels. Ook de 12e-eeuwse kerk van St. Mildred is zeker een bezoek waard. Hierna rijden we door naar Canterbury om in te checken in ons hotel. Nadat iedereen zijn of haar bagage naar de kamer heeft gebracht volgt het diner in het hotel.

Dag 2:  Middeleeuwse schoonheid 

Het Middeleeuwse karakter van Canterbury en de beroemde kathedraal hebben een enorme aantrekkingskracht. De stad Canterbury is ontstaan langs de Romeinse weg tussen Londen en Dover. In de 6e eeuw vestigde de Heilige Augustinus zich op de plek van de huidige stad. Hij werd door de paus gezonden om de Saksen tot het Christendom te bekeren. De bouw van de kathedraal maakte van Canterbury een religieus centrum. Wat de Sint-Pieter in Rome betekend voor de katholieken, is de kathedraal van Canterbury voor de Anglicanen. In de voormiddag maakt u kennis met de stad o.l.v. een Nederlands sprekende gids. Canterbury, gelegen aan rivier de Stour, heeft veel monumentale bouwwerken. Zo is de Westgate Tower in uitstekende staat bewaard gebleven, deze middeleeuwse stadspoort dateert uit 1379. Een ander prachtig plaatje is het “Old Weavers house”, een prachtig vakwerk gebouw met hoge historische waarde liggend aan de Stour rivier. Ook het Eastbridge Hospital, waar pelgrims konden bijkomen, is zeker een waardevolle plek. In de middag staat een bezoek aan de kathedraal op het programma. Men hoeft niet gelovig te zijn om dit indrukwekkende gebouw te bezichtigen. Het gebouw laat meerdere bouwstijlen zien en ook de glas in lood ramen zullen u zeker opvallen. Natuurlijk heeft u ook tijd om op eigen gelegenheid iets te ondernemen in deze prachtige stad.  

Dag 3:  Engelse iconen 

Vandaag hebben we een bijzondere dag in petto. De wereldberoemde Britse staatsman Winston Churchill woonde tot vlak voor zijn dood op het Chartwell landgoed. Op het landgoed liet Churchill zich vooral inspireren, er werden militaire campagnes voorbereid en hij ontving er ook andere politici. In de tijd van politieke rust had hij tal van hobby’s waar hij zich mee bezig kon houden. Hij had bijvoorbeeld aanleg voor schilderen, zijn schilderijen zijn nu nog te bezichtigen in de tuinstudio. Maar ook literatuur, het bouwen en verbouwen aan zijn landgoed, de paarden en vele andere dieren waren een uitgesproken hobby van Churchill. U heeft voldoende tijd om dit prachtige landgoed te bezichtigen. In het landhuis zijn diverse ruimtes opengesteld voor bezoekers. In de tuin ziet u de rozenperken van lady Churchill als ook de zogeheten Golden rosewalk. Na het bezoek aan het landgoed van Churchill vervolgen we onze route via een mooie tocht door Kent.

Dag 4:  Zeewind en historische kustplaatsen 

Vandaag rijden we na het ontbijt richting de kust. In de voormiddag bezoeken we de klassieke kustplaats Herne Bay. Tegenwoordig is het een populaire plaats, onder andere vanwege de mooie promenade. Een van de blikvangers is de Central Bandstand (muziekgebouw),waar vroeger bandjes optraden. Hier kunt u nu genieten van het uitzicht onder het genot van een drankje. Ook gezellig en uitnodigend is de Pier met leuke kleine winkeltjes. Verder mag u het kenmerk van Herne Bay, de Clock Tower, zeker niet missen. Men neemt aan dat deze toren uit 1873 een van de eerste vrijstaande klokkentorens van het Verenigd Koninkrijk is. We vervolgen onze weg parallel langs de kust richting Sandwich. Sandwich is een verrassend leuk plaatsje met een middeleeuws karakter. Het compacte centrum met nauwe straatjes heeft maar liefst 3 kerken. Een van de kerken werd gedurende de 80 jarige oorlog gerestaureerd door Nederlandse vluchtelingen. De restauratie is zichtbaar doordat er typisch Nederlandse bakstenen gebruikt werden. De Nederlandse invloeden kan men verder terug zien in meerdere historische gebouwen. En ja, hier komt ook de sandwich vandaan!

Dag 5:  Rochester en pittoresk Faversham 

: Rochester is een kleine stad met een maritiem verleden. De stad is gelegen aan rivier de Medway. Meer bekend is Rochester als woonplaats van Charles Dickens. Op diverse gebouwen zijn gedenkplaten van de schrijver te zien. In het Guildhall Museum (gratis toegankelijk) vindt u naast de geschiedenis van Rochester ook elementen uit Oliver Twist en A Christmas Carol, twee bekende verhalen van Charles Dickens. Het imposante kasteel en de kathedraal van het bisdom Rochester zijn op korte afstand van het museum gelegen. Deze twee bouwwerken zijn ook een bezichtiging waard. In de middag rijden we naar de historische marktplaats Faversham. Met enige trots praat men hier over de oudste markt van Kent. Drie dagen in de week wordt er markt gehouden waar lokale producten, huisraad en vinylplaten worden aangeboden. Faversham herbergt tevens de oudste brouwerij van het Verenigd Koninkrijk. In de Shepherd Neame brewery wordt sinds 1698 bier gebrouwen. Geniet van dit pittoreske plaatsje met rondom het dorpsplein authentieke huisjes en winkeltjes.

Dag 6:  Huiswaarts 

Na het ontbijt is het tijd om huiswaarts te gaan. Zodra de bagage in de touringcar is geplaatst nemen we afscheid van directie en personeel van het hotel. We rijden richting de Chinque Ports, dit is een historische benaming voor een reeks kustplaatsen in Kent en Sussex. Oorspronkelijk gevormd voor militaire en handelsdoeleinden. We bezoeken Folkstone, een van deze kustplaatsen. Hier kunt u wandelen over “The Leas” een victoriaanse promenade welke is aangelegd boven op de kliffen. Hier heeft u een fantastisch uitzicht op zee. Vanaf de promenade gaat er een wandelpad naar het strand en naar het historische centrum. Na Folkstone is het niet ver meer rijden naar Dover, we zijn hier tijdig aanwezig om in te schepen voor de overtocht. We besluiten deze mooie reis met een afscheidsdiner op het vaste land. Daarna wordt u voldaan teruggebracht naar uw opstapplaats.

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van halfpension, ‘s morgens ontbijtbuffet en 's avonds een 3-gangen keuzemenu
 • alle kamers met douche/bad, föhn, wc, telefoon, koffie- thee faciliteiten en tv
 • de excursies (inclusief alle genoemde entrees)
 • overtocht Calais/Dover met ferry (v.v.)
 • gratis Wi-Fi
 • entree en bezoek kathedraal Canterbury o.l.v. Nederlands sprekende gids
 • entree landgoed Chartwell met tuinen 
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • SGR consumentenbijdrage
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs
Sluit