Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Excursiereis

Duitsland - Wiesmoor- Ostfriesland - 5 dagen

459,00 p.p.

Duitsland– Wiemsoor – Ostfriesland -  5 dagen

Vertrekdata:

 • Zondag 2 mei 2021
 • Zondag 20 juni 2021

Ostfriesland & Wiesmoor: In 1946 werd Ostfriesland een deel van de nieuw opgerichte deelstaat Nedersaksen en ligt in het Noordwesten van Duitsland. Nedersaksen heeft bijna acht miljoen inwoners, heeft een oppervlakte van 47.600 m² en is hiermee de tweede grootste van de 16 deelstaten in Duitsland. Deze deelstaat grenst aan de Noordzee en ligt grotendeels op de Noord-Duitse laagvlakte. Onze vakantiebestemming Wiesmoor, met ca. 13.500 inwoners ligt, zoals de naam ook aangeeft, in het voormalige hoogveengebied in het midden van Ostfriesland. Tot aan de negentiende eeuw was het gebied vrijwel onbewoond. Het hoogveengebied werd vanaf het westen ontgonnen. In de loop van de zeventiende eeuw werd het gebied van de huidige gemeente bereikt. Vanaf 1780 ontstonden de eerste nederzettingen. In Wiesmoor vinden we een keur van leuke winkeltjes en gezellige terrassen.

Hotel Auerhahn ***

We vinden ons gastvriendelijke hotel in het centrum van Wiesmoor. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, wc, telefoon, tv en deels met balkon. Verder is het hotel van alle gemakken voorzien en beschikt het over een lift, receptie, kegelbaan, sauna en een gezellig terras. In het sfeervolle restaurant vindt u zowel ‘s morgens als ’s avonds uitgebreide buffetten met typische Ostfriese- en internationale gerechten.

 

Boek deze reis

Reisprogramma:

Dag 1:  Heenreis 

Vertrek uit ’s-Hertogenbosch/Tilburg/Eindhoven/
Valkenswaard/Sevenum. Via de Nederlandse provincies Groningen en Drenthe rijden we naar het noorden. Nadat we de grens zijn overgestoken rijden we langs de stad Leer naar Wiesmoor. In de loop van de middag brengen we een bezoek aan Blumenreich, een 5 ha groot complex met een bloemenhal en een tuinpark. Men kan hier een verscheidenheid aan thematuinen vinden zoals een Japanse tuin, Rozentuin en een Mediterrane tuin. Verder kunt u in de bloemenhal een diversiteit van bloemen en planten bewonderen en is er een gelegenheid waar men terecht kan voor een natje en een droogje. Na dit bezoek rijden we naar het nabij gelegen hotel. Hier volgt de kamerverdeling met aansluitend het diner. 

Dag 2:  Op ontdekking

Deze morgen bent u vrij om op eigen gelegenheid ons vakantiedorp Wiesmoor te bekijken. Vanmiddag bezoeken we Wittmund, stad met de rode baksteen, met 21.000 inwoners en gelegen in het hart van Ostfriesland. In het centrum vindt je vele interessante historische gebouwen, zoals de barokke Nicolaaskerk, een indrukwekkend puntgevelhuis, de Sjuts molen en de Peldemühle, deze herbergt het Heimatmuseum. Indrukwekkend in het voetgangersgebied is de promenade “Hands of Fame” met handafdrukken van bekende persoonlijkheden. Op het plein van het huidige Stadhuis staat een mooi bronzen beeld van een schapendrijver met zijn herdershond en drie schapen, het geheel herinnert aan de vroegere schapenmarkt op het plein. Nabij het plein vindt men het Kasteelpark met kasteelwallen, de enige in Ostfriesland met bijna volledige stadsmuren.

Dag 3:  Emden, het Venetië van het Noorden

Vandaag start de dag met een mooie tocht door Ostfriesland naar Emden. We rijden een stuk door het veengebied en via de plaats Aurich naar Jennelt. In Jennelt maken we een rondleiding door de parochiekerk. Na de rondleiding rijden we langs de scheve toren van Suurhusen, bekend als de scheefste kerktoren ter wereld, richting de havenstad Emden, in deze mooie stad maken we een havenrondvaart en heeft u vrije tijd. Emden is gelegen aan de Eems en heeft de  meest westelijkste zeehaven van Duitsland. Emden ontstond rond 800 als een handelsnederzetting (Amuthon) op een wierde aan de Eems en werd in de 12e eeuw de hoofdstad van het Oost-Friese graafschap Eemsgo. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is door luchtbombardementen een groot deel van de historische binnenstad van Emden verloren gegaan. Het centrum van de stad bezit nog steeds de middeleeuwse binnenhaven, de Ratsdelft. In en rondom deze haven bevinden zich belangrijke gebouwen als het stadhuis, enkele musea en de oude havenpoort. Karakteristiek is het uitgebreide stelsel van kanalen in de stad. Binnen de stad zijn ongeveer 150 kilometer kanalen bevaarbaar. Om deze reden heeft Emden de titel, Venetië van het Noorden.

Dag 4: De love boat...

Na het ontbijt rijden we rechtstreeks naar Papenburg, de stad van grachten, 20 kilometer in totaal. Het is de meest zuidelijke havenstad in Duitsland en wordt gedomineerd door de scheepsbouw. We beginnen met een bezoek aan de Meyer Werft. Hier wordt u ingewijd in de fascinerende wereld van de scheepsbouw. De in aanbouw zijnde cruiseschepen kunnen we van zeer nabij bewonderen. In het bezoekerscentrum ervaart u alles over de Meyer Werft en u kunt een volledig ingerichte cruisecabine bezoeken. Daarna is het tijd voor een bezoek aan de stad zelf. Neben dem Museumsschiff Brigg "Friederike von Papenburg", dem Wahrzeichen der Stadt, ankern in dem Hauptkanal weitere nach Originalplänen hergestellte Traditionsschiffe und vermitteln so den einmalig maritimen Charme der Kanalstadt.Over de hele stad verspreidt het scheepvaartmuseum zich, bestaande uit zes full-size replica’s van zeilschepen uit de 19e eeuw. De zes prachtexemplaren met o.a. het museumschip Friederike von Papenburg, het symbool van de stad, vormen een uniek openluchtmuseum. Am Hauptkanal is één van de mooiste boulevards. Tal van goed gevulde winkels, traditionele restaurants en cafés nodigen u uit voor een bezoek. Verder zijn het Barokke Stadhuis en de basiliek St. Michael ook de moeite waard.

Dag 5:  Het heden & het verleden

Na het ontbijt nemen we afscheid van Hotel Auerhahn. Via de Duitse autobanen rijden we naar Bourtange. Bourtange is een voormalige grensvesting, pas in 1851 als zodanig opgeheven, die tussen 1580 en 1593 was aangelegd op een zandrug (“tange”) in het toenmalige Bourtanger Moeras.  De typische vorm van het marktplein en de daarvan straalsgewijs uitgaande straatjes, de zigzaglijn van de buitengracht en de allure van enkele 17e eeuwse huizen getuigen van de voorgeschiedenis van het dorp. In 1967 is het dorp aangewezen als een beschermd dorpsgezicht. In Bourtange krijgt u uiteraard ruimschoots de tijd om alles te bekijken. We besluiten de reis met een heerlijk afscheidsdiner, waarna u weer wordt teruggebracht naar uw opstapplaats.

 Bij de reissom is inbegrepen:                                   

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van halfpension, ‘s morgens en ’s avonds uitgebreide buffetten met typische Ostfriese- en internationale gerechten
 • alle kamers met bad/douche, wc, telefoon, tv en deels met balkon
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • welkomstdrankje
 • gratis Wi-Fi
 • entree Blumenreich
 • rondleiding parochiekerk Jennelt
 • havenrondvaart Emden
 • bezichtiging Meyer Werft in Papenburg
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • SGR consumentenbijdrage
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees

 

Totaalprijs
Sluit