Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Excursiereis, Wandelreis

Duitsland - Stadtkyll - Wandelen in de Eifel

473,00 p.p.

Duitsland  -   Stadtkyll   -   Wandelen in de Eifel - 5 dagen 

Vertrekdata:

 • Woensdag 19 juni 2019     volgeboekt !!
 • Dinsdag 09 juli 2019          volgeboekt !!

De Eifel is een ideaal gebied voor een fijne wandelvakantie. Vlak over de grens ligt een prachtige omgeving met mooie afwisselende natuur. De Eifel is vulkanisch van oorsprong, zodoende kent het gebied fraaie uitzichten en een afwisselende natuur. Een lokale wandelgids neemt u mee op verkenningstocht door de Eifel zo leert u de omgeving van dichtbij kennen en vergeet u de drukte van het alledaagse leven.

Onze standplaats Stadtkyll ligt op de scheiding van de Noord Eifel en de Vulkaan- Eifel. In de 11e eeuw werd de plaats voor het eerst genoemd, maar voor die tijd stond er al een burcht, daardoor wordt aangenomen dat de plaats eerder gesticht is. Het centrum van Stadtkyll ligt slechts op 400 meter van het hotel. Vanwege de mooie natuur weten veel toeristen de weg te vinden naar dit Eifel stadje. Het is een ideaal uitgangspunt voor de mooiste wandeltochten.

Boek deze reis

Hotel Am Park

We logeren in hotel Am Park in het stadje Stadtkyll. Het personeel van het hotel zal er alles aan doen om u een onbezorgde vakantie te bieden. Het hotel is voorzien van receptie, lounge, bar, terras, restaurant en lift. De kamers beschikken over een bad/douche, föhn, wc, telefoon en tv de meeste kamers hebben een balkon of terras. We verblijven op basis van all-inclusive. In de ochtend staat een ontbijtbuffet klaar, voor de lunch is er eveneens een buffet of aan de hand van ons programma nemen we een lunchpakket mee dat u zelf kunt samenstellen. In de avond staat er een dinerbuffet klaar. Van 17.00 uur tot 24.00 uur zijn alle drankjes bij de reissom inbegrepen (bieren, wijnen, fris, korn, vieux). De gehele dag is de thee en koffie in de koffiecorner gratis te verkrijgen. Ook is er entertainment in het hotel en 's avonds wordt er rondgegaan met lekkere hapjes.

Dag 1  Heenreis 

Vanaf ‘s-Hertogenbosch/Tilburg/Eindhoven/ Valkenswaard/Sevenum rijden we naar ons hotel Am Park in Stadtkyll. Bij aankomst staat er een lunchbuffet voor u klaar. Na de lunch maken we een mooie panoramarondrit door de Belgische Eifel. Dit deel van België behoort ook tot de hoger gelegen delen van de Ardennen. Onderweg maken we een leuke fotostop  met gelegenheid voor een consumptie. Na de rondrit volgt de kamerverdeling en diner in het hotel.

Dag 2  Spectaculaire wandeling rondom de Gerolsteiner Dolomieten 

Na het ontbijt worden de wandelaars weggebracht naar Gerolstein. Hier ontmoeten we onze Nederlands sprekende wandelgids. De wandeling van vandaag is 9,3 kilometer lang met in totaal 320 hoogtemeters en is als middelzwaar te classificeren. Goede wandelschoenen zijn voor vandaag aan te bevelen. Tijdens de wandelingen geeft uw wandelgids een verklaring over de diverse geologische formaties waar we aan voorbij komen. Ook geeft hij uitleg over het Eifelvulkanisme, dat waarschijnlijk nog niet uitgedoofd is! In het begin van de wandeling lopen we naar de top van de Munterley, een uitzicht punt boven de kalkrotsen, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over Gerolstein. In het verdere verloop van de wandeling komen we steeds langs rotsformaties en ontdekken we de “Buchenloch-Höhle”. Deze grot is ontstaan door Karstverschijnselen. Op veel plaatsen zien we ook nog sporen van het Eifelvulkanisme. Vervolgens gaat de wandeling door een natuurlijk beukenbos en dan komen we ineens in een open landschap, waar de Kasselburg en de Scharteberg, een van de hoogste bergen van de Eifel, in het oog springen. Wanneer we terug in Gerolstein komen bezoeken we in het Kurpark de Helenenquelle. Hier kunt u het Gerolsteiner mineraalwater proeven en er uw drinkfles mee vullen.

Dag 3  Wandeling door Nationaalpark Eifel 

De wandeling voor vandaag is 13,7 kilometer lang en heeft in totaal 250 hoogtemeters bergopwaarts en 450 hoogtemeters bergafwaarts. De wandeling begint bij de voormalige NS-Ordensburg Vogelsang. Het eerste deel van de tour gaat over de Dreiborner hoogvlakte. Vroeger een militair oefengebied, nu maakt het deel uit van het Nationaalpark Eifel. Hier ontstaat nieuwe wildernis, in het voorjaar kleurt de brem het gebied goudgeel. Midden op de hoogvlakte vinden we het vroegere dorp Wollseifen, dat na de 2e WO door het Belgische leger gebruikt werd voor oefeningen. Na een steile afdaling bereiken we de Urfttalsperre, waar we vanaf de stuwdam een fantastisch uitzicht over het stuwmeer hebben. De laatste etappe van de wandeling voert deels over de stuwmeeroever, deels over smalle paadjes door het bos. De wandeling eindigt in het plaatsje Einruhr.

Dag 4  Wandeling van Birgel naar Stadtkyll 

Het landschap in vakantieregio Obere Kyll is te karakteriseren als weids golvend berglandschap met prachtige vergezichten op de omringende bergen. Onze wandelgids is hier thuis en kent de mooiste wandelwegen, gepassioneerd vertelt hij dan ook over de bijzonderheden van de natuur en het landschap. We wandelen vanaf de historische watermolen in Birgel naar natuurgebied en uitzicht punt Möschelberg, waar tot in de vroege zomer zeldzame orchideeën te ontdekken zijn. Verder gaat het tussen weiden en akkers voorbij aan het dorpje Gönnersdorf en daarna naar het volgende uitzicht punt, de Steinbüchel (597 m.). Daar is het uitzicht op de hoogste berg van de Eifel magnifiek. Na een korte afdaling wandelen we door het bos en over een oerwoudpaadje naar Stadtkyll. Een lange afdaling over goede wegen brengt ons bij het eindpunt, het hotel Am Park in Stadtkyll. De wandeltocht van vandaag is circa 11 kilometer lang en heeft 200 hoogtemeters en is als licht tot middelzwaar te kwalificeren. 

Dag 5  Huiswaarts 

Na het ontbijt nemen we afscheid van directie en  personeel van hotel Am Park. Zodra de koffers in de bus zijn geladen vertrekken we huiswaarts. Voor vandaag nemen we een lunchpakket mee. We maken een stop in Mayen. Mayen is een stad met ca. 18.500 inwoners in de Vulkaan- Eifel. Al in de Romeinse tijd lag Mayen aan de belangrijke Romeinse weg van Trier naar Andernach. Vanaf de 3e eeuw tot in de middeleeuwen werden hier potten gebakken die in heel Europa verhandeld werden. Ook het basalt van Mayen werd al in de prehistorie gebruikt voor de vervaardiging van molenstenen en de tufsteen werd verwerkt tot sarcofagen. Mayen wordt voor het eerst in een oorkonde genoemd uit 1041. In 1291 kreeg de stad stadsrechten. Tot de bezienswaardigheden van Mayen behoort onder andere de Genovevaburcht uit de 13e eeuw, waarin het Eifelmuseum met de leisteenmijn is gevestigd. De Sint Clemenskerk met de gedraaide toren is het herkenningspunt van Mayen. Verder zijn er nog twee stadspoorten, het oude stadhuis en de stadspomp op de markt bieden een schitterende aanblik. Verder heeft de mooie binnenstad een keur aan leuke winkels, diverse restaurantjes met gezellige terrassen. Vervolgens rijden we door naar Nederland. We besluiten deze reis met een goed verzorgd drie gangen diner.

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van volpension/all-inclusive
 • alle kamers met bad/douche, föhn, wc, telefoon en tv de meeste kamers hebben een balkon of terras
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • iedere avond entertainment in vorm van muziek, bingo, quizavond of wandeling
 • drankjes inclusief van 17.00 tot 24.00 uur (bieren, wijnen, fris, korn, vieux)
 • gehele dag koffie/thee in de koffiecorner gratis, zelfservice
 • gratis Wi-Fi
 • Nederlands sprekende wandelgids op dag 3/4/5
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

 Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs
Sluit