Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw

Duitsland - Stadkyll De Eifel Totaal !

479,00 p.p.

5-daagse reis Duitsland - Stadtkyll -
De Eifel Totaal! - All Inclusive 

Vertrekdatum:

- Zaterdag 13 juni 2020

De Eifel is een ideaal gebied voor een fijne vakantie. Vlak over de grens ligt deze prachtige omgeving met mooie afwisselende natuur. De Eifel is vulkanisch van oorsprong, zodoende kent het gebied vele gezichten. Tijdens een verkenningstocht door de Eifel zien we prachtige natuurverschijnselen, ruïnes en kloosters, en zullen we de drukte van het alledaagse leven even vergeten.

Onze standplaats Stadtkyll ligt op de scheiding van de Noord Eifel en de Vulkaan- Eifel. In de 11e eeuw werd de plaats voor het eerst genoemd, maar voor die tijd stond er al een burcht, daardoor wordt aangenomen dat de plaats eerder gesticht is. Het centrum van Stadtkyll ligt slechts op 400 meter van het hotel. Vanwege de mooie natuur weten veel toeristen de weg te vinden naar dit Eifel stadje. Het is een ideaal uitgangspunt voor de prachtige excursies.

Hotel Am Park 

We logeren in hotel Am Park in het stadje Stadtkyll. Het personeel van het hotel zal er alles aan doen om u een onbezorgde vakantie te bieden. Het hotel is voorzien van receptie, lounge, bar, terras, restaurant en lift. De kamers beschikken over een bad/douche, föhn, wc, telefoon en tv de meeste kamers hebben een balkon of terras. We verblijven op basis van all-inclusive. In de ochtend staat een ontbijtbuffet klaar, voor de lunch is er eveneens een buffet of aan de hand van ons programma nemen we een lunchpakket mee dat u zelf kunt samenstellen. In de avond staat er een dinerbuffet klaar. Van 17.00 uur tot 24.00 uur zijn alle drankjes bij de reissom inbegrepen (bieren, wijnen, fris, korn, vieux). De gehele dag is de thee en koffie in de koffiecorner gratis te verkrijgen. Ook is er entertainment in het hotel en wordt er rondgegaan met lekkere hapjes.

Boek deze reis

Reisprogramma:

Dag 1  Heenreis

Vanaf ‘s-Hertogenbosch / Tilburg / Eindhoven / Valkenswaard/Sevenum rijden we naar ons hotel Am Park in Stadtkyll. Bij aankomst staat er een lunchbuffet voor u klaar. Na de lunch maken we een mooie panoramarondrit door de Belgische Eifel. Dit deel van België behoort ook tot de hoger gelegen delen van de Ardennen. Onderweg maken we een leuke fotostop met gelegenheid voor een consumptie. Na de rondrit volgt de kamerverdeling en diner in het hotel.  

Dag 2  Panorama's van de Eifel

In het derde rijk 1933 -1945, werd op 3 plaatsen in Duitsland een burchtencomplex opgericht door de NSDAP. Een van die burchten, Vogelsang, werd gevestigd in de Eifel. Op deze complexen werd aan jongeren tussen 25 en 30 jaar, de politieke leer of een bepaalde mening onder dwang bijgebracht. Na de 2e wereld oorlog werd het een militair oefenterrein voor diverse NAVO landen. Hier volgen we een rondleiding onder leiding van een Nederlands sprekende gids. In 2004 werd het Nationaal park de Eifel opgericht, tegenwoordig is Vogelsang daar een onderdeel van. Vanuit het hoger gelegen panorama restaurant is er een prachtig uitzicht over de Rursee. In de middag maken we een boottocht op het eerder genoemde stuwmeer. De aanwezige rivieren in de Eifel zorgde in het verleden dat watermolens konden draaien, maar ook zorgde ze voor overstromingen. Daarvoor werden in de 20e eeuw stuwmeren aangelegd. Deze rondvaart op de Rursee staat garant voor mooie panorama’s.

Dag 3   Vulkaan - Eifel

Vandaag maken we een verkenningstocht door de Vulkaan- Eifel. Het is een laaggebergte en dankt zijn naam aan de vulkanische activiteiten die het landschap deels gevormd hebben. Op dit moment zijn de vulkanen niet meer actief. De Vulkaan- Eifel wordt vooral gekenmerkt door de vele bossen en de zogeheten maren, deze kratermeren zijn ontstaan na een uitbarsting, de kraters van de vulkaan hebben zich van onderuit gevuld met water. Ook zien we enkele ruïnes. Tijdens de verkenningstocht maken we een stop in het kuuroord Gerolstein, gelegen aan rivier de Kyll. Door de strategische ligging kent Gerolstein een turbulent verleden. Het stadsbeeld wordt vooral gevormd door de Gerolsteiner Dolomieten, een kalkrif dat honderd meter boven het dal van de Kyll uitsteekt. De Löwenburg is een burchtruïne uit 1115 op een rots boven de Kyll. Burg Lissingen is een goed behouden waterburcht uit de 13e eeuw, ook aan de Kyll gelegen. De evangelische Verlosserskerk behoort tot een van de topattracties. Het indrukwekkende interieur is rijkelijk versierd met goudmozaïeken. De naam Gerolstein is in heel Duitsland en ver daarbuiten beroemd om het gelijknamige bronwater dat hier al sinds 1724 gebotteld en geëxporteerd wordt. 

Dag 4  Eifel puur

Na het ontbijt bezoeken we een wel heel bijzondere watermolen. Het goed toegankelijke museum laat u zien hoe de werking van de historische molen uit de 13e eeuw was. Er is zowel een oliemolen, een mosterdmolen als een bakkersmolen te bezichtigen. Tevens is er een Schnaps branderij. Voordat we weer terug gaan naar het hotel voor de lunch heeft u gelegenheid om producten uit het winkeltje te kopen. In de middag bezoeken we het prachtige stadje Bad Münstereifel. Deze stad ligt in het bovendal van de Erft aan de noordrand van de Eifel. Bad Münstereifel wordt ook wel het “Rothenburg aan de Rijn” genoemd. Dit Kneippkuuroord telt ongeveer 17.000 inwoners en behoort met zijn twaalf gemeenten sinds 1969 tot het district Euskirchen. Het zeer mooi Middeleeuws stadje biedt zijn gasten een aantrekkelijk contrast aan tussen een historisch stadsbeeld en een vitaal geneeskrachtig Kneippkuuroord. Bezienswaardigheden zijn de glasfabriek,  het Romaanse huis uit 1160 of het  apotheek- en speelgoedmuseum.

Dag 5  Huiswaarts

Na het ontbijt nemen we afscheid van directie en personeel van hotel Am Park. Zodra de koffers in de bus zijn geladen vertrekken we huiswaarts. Voor vandaag nemen we een lunchpakket mee. We maken een stop in Mayen. Mayen is een stad met ca. 18.500 inwoners in de Vulkaan- Eifel. Al in de Romeinse tijd lag Mayen aan de belangrijke Romeinse weg van Trier naar Andernach. Vanaf de 3e eeuw tot in de middeleeuwen werden hier potten gebakken die in heel Europa verhandeld werden. Ook het basalt van Mayen werd al in de prehistorie gebruikt voor de vervaardiging van molenstenen en de tufsteen werd verwerkt tot sarcofagen. Mayen wordt voor het eerst in een oorkonde genoemd uit 1041. In 1291 kreeg de stad stadsrechten. Tot de bezienswaardigheden van Mayen behoort onder andere de Genovevaburcht uit de 13e eeuw, waarin het Eifelmuseum met de leisteenmijn is gevestigd. De Sint Clemenskerk met de gedraaide toren is het herkenningspunt van Mayen. Verder zijn er nog twee stadspoorten, het oude stadhuis en de stadspomp op de markt bieden een schitterend aanblik. Verder heeft de mooie binnenstad een keur aan leuke winkels, diverse restaurantjes met gezellige terrassen. Vervolgens rijden we door naar Nederland. We besluiten deze reis met een goed verzorgd drie gangen diner.

 

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van volpension/all-inclusive
 • alle kamers met bad/douche, föhn, wc, telefoon en tv de meeste kamers hebben een balkon of terras 
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • iedere avond entertainment in vorm van muziek, bingo, quizavond of wandeling 
 • drankjes inclusief van 17.00 tot 24.00 uur (bieren, wijnen, fris, korn, vieux)
 • gehele dag koffie/thee in de koffiecorner gratis, zelfservice
 • gratis Wi-Fi
 • bezoek met rondleiding Vogelsang
 • boottocht Rursee
 • bezoek watermolen
 • het afscheidsdiner 
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider
 

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees    
Totaalprijs
Sluit