Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Aanbieding, Nieuw Excursiereis

Duitsland - Speciale aanbieding - All-Inclusive - 5 dagen - Bremm - Moezel

419,00 p.p.

Duitsland - Bremm - Moezel - 5 dagen 

Vertrekdatum: 

- Vrijdag 26 april 2020 

De Moezel ontspringt op 735 meter hoogte op de westhelling van de Vogezen. Van Shengen tot ongeveer Wasserbillig, bij de monding van de Sûre, vormt de rivier over een lengte van 36 kilometer de natuurlijke grens tussen Duitsland en Luxemburg. Na een lengte van 545 kilometer mondt de Moezel bij Koblenz, bij de Deutsche Eck uit in de Rijn. Langs de Moezel liggen vele pittoreske dorpen en stadjes ieder met hun eigen charme. Het Duitse Moezeldal, in het bijzonder tussen Trier en Koblenz, is toeristisch zeer gekend. Dit deel is ook het centrum van de wijnbouw Moezel-Saar-Ruwer en is een van de bekendste wijnbouwgebieden van Duitsland.

Bremm In dit dorpje aan de midden-Moezel bevind zich de steilste wijnberg van Europa, de Calmont. Met een stijgingspercentage op sommige gedeeltes van 68 graden kan je echt spreken van steil. Machinaal bewerken is door de steilte niet mogelijk, men is dus aangewezen op handwerk. Bremm zelf heeft een historisch dorpsbeeld met oude vakwerkhuizen, pleinen en fonteinen. De laatgotische Laurentiuskirche is een van de monumentale gebouwen en heeft een prachtig barokaltaar.

Boek deze reis

Hotel Hutter

We logeren in hotel Hutter gelegenheid aan de oever van de Moezel in het dorp Bremm. Alle kamers beschikken over een bad/douche, wc, tv en een zithoek. Het hotel is voorzien van receptie, lounge, bar, terras, restaurant en lift. We verblijven op basis van all-inclusive. In het restaurant wordt u tijdens uw verblijf verwend met een uitgebreid ontbijtbuffet, lunch of aan de hand van ons programma nemen we een lunchpakket mee en een afwisselend 3-gangen keuzediner. ’s Avonds kunt u genieten van het entertainment, waaronder livemuziek, quizavond etc. hierbij wordt regelmatig een bittergarnituur geserveerd. Of in Jan’s bar met uitzicht over de Moezel, de ruïne van het klooster, de Calmont wijngaarden en de voorbijvarende schepen. Van 17.00 uur tot 24.00 uur zijn alle drankjes bij de reissom inbegrepen (bieren, wijnen, fris- en vruchtendranken, jenevers en apfelkorn). De gehele dag is de thee en koffie in de koffiecorner gratis te verkrijgen. 

Reisprogramma:

Dag 1  Heenreis

Vanuit ’sHertogenbosch / Tilburg / Eindhoven / Valkenswaard / Sevenum rijden we naar de Moezel. Bij aankomst staat er een lunch voor u klaar. Na de lunch maken we een mooie tocht langs de Moezel. Elk jaargetijde is het een prachtig gebied om te zien. We onderbreken de tocht in het altijd mooie stadje Cochem. Als we Cochem naderen zien we het kenmerk van Cochem, de Rijksburcht. De burcht van Cochem werd in de 12e en 13e eeuw gebouwd en diende als bescherming van de stad en het Moezeldal. Onder aan de burcht ontwikkelde het stadje Cochem. U krijgt voldoende vrije tijd om het oude centrum te verkennen. De vele vakwerkhuizen in het oude centrum zorgen voor een aangename en Middeleeuwse sfeer. Geef uw ogen goed de kost tijdens een wandeling door de nauwe straatjes. Voor als u trek krijgt in een koffie met gebak zijn er diverse gelegenheden waar u zich zelf kunt verwennen het is tenslotte uw vakantie. Op het afgesproken tijdstip rijden we weer stroomopwaarts van de Moezel richting het hotel.

Dag 2  Oudste stad van Duitsland 

Als er in andere Duitse steden over Trier gesproken wordt dan denkt men aan oudste stad van Duitsland, Romeinse bouwwerken en aan de Moezelwijn. De stad aan de Moezel werd gesticht door de Romeinse keizer Augustus. In Trier treft men vandaag de dag nog bouwwerken aan welke dateren uit de Romeinse periode zoals badhuizen en een goed bewaarde stadspoort. Tijdens een rondrit laten we u de vele bezienswaardigheden zien. Vervolgens nodigt Trier u uit in haar huiskamer, de Marktplatz. Vanaf de Marktplatz kunt u het hele centrum makkelijk verkennen, alles is op loopafstand gelegen. Enkele hoogtepunten van de stad zijn de Porta Nigra, het keurvorstelijk paleis, de Kaiserthermen en de Dom. Na een ruime tijd vrij te zijn geweest in deze prachtige stad keren we terug naar het hotel.

Dag 3  O Mosella! Du hast doch so viel Wein!

Vandaag gaan we de Midden Moezel verkennen. We maken een mooie tocht door het met wijngezegende gebied. Elke helling en elk bewerkbaar plekje is benut voor de wijnbouw, en zo heeft elk dorp ook zijn eigen wijnen. Soms zijn de hellingen zeer steil en moeilijk begaanbaar. In het wijnbouwstadje Bernkastel-Kues maken we een ruime stop. Bernkastel-Kues behoort tot de meest geliefde plaatsen langs de Moezel en mag zich het centrum van de "Mittelmosel “ noemen. Het is schilderachtig gelegen en omgeven door de edelste wijnbergen in het stroomgebied van de Midden-Moezel. Boven Bernkastel verheft zich de ruïne van burg Landshut. Onder aan de voet van de heling ligt het historische centrum van Bernkastel. Het stadje telt vele oude vakwerkhuizen welke een bezichtiging waard zijn. De wellicht oudste middeleeuwse vakwerk-verzameling van de Moezelregio is hier te bewonderen. Ook maken we een mooie rondvaart, vanaf het water gaat het Moezeldal als een schilderij aan u voorbij. En wilt u optimaal genieten dan bestelt u een heerlijk glas Riesling.

Dag 4  Hunsrück

Op de rechteroever van de Moezel ligt het middelgebergte de Hunsrück. Het gebied ligt grofweg tussen de Rijn, de Saar, de Nahe en natuurlijk de Moezel. Via een mooie route rijden we naar het plaatsje Herrstein wat behoort tot een van de best bewaarde middeleeuwse stadjes in de Hunsrück. Herrstein is gelegen in een bosrijke omgeving. De charme van dit stadje neemt u even mee terug in de tijd. U kunt hier een wandeling maken langs de vele vakwerkhuizen. Overige bezienswaardigheden zijn de klokkentoren tevens stadspoort de zogeheten Schinderhannestoren en de stadsmuur. Vervolgens rijden we naar Idar-Oberstein. Deze stad kent een rijke geschiedenis omtrent het slijpen van prachtige edelstenen. Het stadje wordt omsloten door de rotspartijen in het romantische dal van het riviertje de Nahe. Zoals gezegd dankt de stad zijn bekendheid aan de edelstenen en behoort hiermee toch tot één van de meest toonaangevende steden ter wereld op het gebied van het bewerken van edelstenen en mijnbouw. Deze feiten gaan honderden jaren terug in de tijd. Veel van de huizen in het oude deel van Idar Oberstein stammen uit de periode 16e tot 18e eeuw. Door de ligging in het dal werden de huizen dicht tegen elkaar aangebouwd. Boven de stad steken twee burchtruïnes en een rotskerk uit. De kerk werd in een rotswand gebouwd en is bereikbaar via een trap. Uw weg naar boven wordt beloond, opvallend in het interieur van de kerk zijn het mooie altaar en een kristallen kruisbeeld.

Dag 5  Huiswaarts

Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van hotel Hutter. Vandaag bezoeken we nog de moderne stad Krefeld welke in de achttiende eeuw uitgroeide dankzij de textielindustrie. De vroegere wevers werkten in kleine wevershuizen die tegelijkertijd dienden als manufactuur en woonhuis. In Krefeld kan men nog enkele van deze wevershuizen bezichtigen. Krefeld is vooral een moderne stad, omdat het centrum in de Tweede Wereldoorlog bij een bombardement zwaar getroffen werd. Het verleden als textielstad keert in Krefeld terug in de aanwezigheid van veel modewinkels. Die zijn te vinden in de Hochstraße, de Rheinstraße, de Ostwall en de Markstraße in het compacte centrum van de stad. Uniek is de Königstraße: een volledig overdekte straat met exclusieve winkels. De Schwanenmarkt en het Hansa centrum zijn overdekte winkelcentra in de binnenstad. U krijgt hier ruim voldoende tijd om deze winkelstad te bezichtigen. We besluiten deze reis met een goed verzorgd diner. Na het diner wordt u terug gebracht naar uw opstapplaats.

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van volpension/all-inclusive
 • alle kamers met douche/bad, wc, tv en een zithoek
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • iedere avond entertainment in vorm van muziek, quizavond etc. hierbij wordt regelmatig een bittergarnituur geserveerd
 • drankjes inclusief van 17.00 tot 24.00 uur (bieren, wijnen, fris- en vruchtendranken, jenevers en apfelkorn)
 • gehele dag koffie/thee in de koffiecorner gratis, zelfservice
 • gratis Wi-Fi
 • gratis gebruik fietsen met versnellingen
 • gratis bus en treinvervoer in de gehele regio
 • boottocht op de Moezel
 • het afscheidsdiner 
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven      
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs
Sluit