Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Aanbieding

Duitsland - Sauerland - Herfst- en Adventreis - All Inclusive - 5 dagen

376,00 p.p.

Speciale aanbieding!

Herfst- en Adventreis Sauerland

5-daagse reis -  Duitsland - All Inclusive  

Vertrekdatum:

- Zondag 28 november 2021

Alpin Hotel 

Dit sfeervolle hotel is fantastisch gelegen even buiten de deelgemeente Grafschaft welke behoort tot de stad Schmallenberg. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, wc, tv, föhn, zithoekje en balkon. Middels een code is er gratis wifi beschikbaar, als gast kunt u gebruik maken van het inpandige zwembad en de kegelbaan. Het hotel beschikt verder over een lift, receptie met lounge en een schitterend panorama terras. Tijdens ons verblijf staat er iedere ochtend een uitgebreid ontbijt voor u klaar, 

’s middags is de lunch in buffetvorm tenzij anders omschreven (zie programma) en ’s avonds wordt er een uitgebreid dinerbuffet geserveerd. Tijdens deze reis is alles inclusief, dagelijks zijn alle drankjes bieren, wijnen, frisdranken, vruchtensappen en jenevers van 17.00 uur tot 24.00 uur gratis. De gehele dag is de thee en koffie in de koffiecorner gratis te verkrijgen. ’s Avonds wordt er regelmatig een bittergarnituur en andere snacks geserveerd tijdens het entertainment. 

Het Sauerland: Net achter het zwaar geïndustrialiseerde Ruhrgebied ligt het heuvelachtige natuurlandschap van Sauerland. De steden en dorpjes in Sauerland getuigen zowel van een traditioneel leven als van een rijk verleden. Het zijn de hoger gelegen dorpjes welke minder van de rijkdom hebben kunnen profiteren waardoor het lijkt alsof de tijd daar heeft stil gestaan. Het landschap in het Sauerland is ook zeer afwisselend en biedt diverse mogelijkheden voor cultuur en ontspanning. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de wintersport in de omgeving van Winterberg en Willingen. De bekende stuwmeren waaronder de Biggesee en de Möhnesee. Deze kunstmatig aangelegde meren zorgden voor de watervoorziening , maar ook de energiebehoefte van de opkomende industrie in het Ruhrgebied speelde een grote rol.

Grafschaft is gelegen in een bosrijke omgeving van het bekende vakantiegebied Sauerland. Grafschaft is gelegen in de gemeente Schmallenberg en dankt zijn bekendheid aan de vele vakwerkhuizen. Geografisch gezien ligt Grafschaft in de driehoek Schmallenberg, Winterberg en Bilstein.

Boek deze reis

Reisprogramma:

Dag 1  Sauerland verwelkomt u

Vertrek uit ‘s-Hertogenbosch / Tilburg / Eindhoven / Valkenswaard / Sevenum. Vanuit Nederland rijden we via het Ruhrgebied naar het hotel in Schmallenberg/ Grafschaft. Na het inchecken gaan we aan tafel voor de lunch. Hierna vertrekken we voor een mooie verkenningstocht door het mooie Sauerland. e

Dag 2  Historische schoonheid

Deze dag beginnen we rustig aan. U kunt wat later naar het ontbijt komen, na het ontbijt gaan we met de touringcar naar het plaatsje Schmallenberg. Het centrum van Schmallenberg is historisch interessant. Er zijn tal van bezienswaardigheden zoals statige herenhuizen en boerenwoonhuizen alle in vakwerkstijl. In het straatbeeld zijn tevens veel sculpturen opgenomen. Na de lunch in het hotel rijden we via een mooie route naar Korbach. In Korbach heeft u vrije tijd. Deze stad is van oudsher een Hanzestad met een rijk verleden. Het stadje, wat gelegen is op een hoogvlakte, is goed bewaard gebleven. Tijdens beide wereldoorlogen werd vreemd genoeg geen schade aangericht. Zo kunt u volop genieten in dit leuke stadje tussen de middeleeuwse bouwwerken, en waant u zich even in het verleden. Na het bezoek aan Korbach rijden we weer richting het hotel voor het diner.

Dag 3  Steden met aanzien 

Na het ontbijt rijden we via een mooie route naar de stad van de Duitse middeleeuwen, Soest. In deze stad begint vandaag de kerstmarkt. Soest was een van de eerste plaatsen in Duitsland met stadsrechten. Het was dan ook een belangrijke Hanzestad in de middeleeuwen. In het mooi behouden centrum met veel vakwerkhuizen komt de middeleeuwen weer bijna tot leven. Er zijn diverse steegjes met verrassende doorkijkjes die de stad vormen. U heeft er voldoende vrije tijd om deze prachtige stad en de kerstmarkt te bezoeken. Vanmiddag rijden we via een mooie route naar Brilon. Brilon is een stad met ca. 14.000 inwoners, de stad ligt op de zuidelijk rand van de Brilonse hoogvlakte. De stad werd al vroeg bewoond, dit blijkt uit de vele vondsten uit de midden- en late steentijd. De Keulse aartsbisschop Engelbert legde rond 1220 een stadmuur aan en verleende Brilon stadsrechten. De gemeente Brilon herbergt twee musea. Een van de bezienswaardige gebouwen in de stad is het stadhuis, een van de oudsten van Duitsland. Van de voormalige stadspoorten is alleen nog de Derker poort over. Verder zijn de Proosdijkerk (gereformeerde kerk) uit de 13e eeuw en de Nicolaaskerk een bezoek meer dan waard. De stadpomp op de markt stamt uit 1726, verder zijn er vele oude en bezienswaardige woonhuizen, waarvan meerdere in de aansprekende vakwerkstijl. Omdat Brilon een kuuroord is heeft het ook een kuurpark. Na ons bezoek keren we weer terug naar ons hotel. Voor vandaag mag u weer een lunchpakket meenemen.

Dag 4  Het verleden wordt niet vergeten 

Na het uitgebreide ontbijt vertrekken we weer voor een interessante dag. We rijden naar de plaats Bad Wildungen gelegen in het Waldecker land. Dit kuuroord is gelegen in een bosrijk zijdal van rivier de Eder. Naast bekendheid als kuuroord heeft Bad Wildungen ook een prachtige Altstadt met nauwe straatjes en talrijke vakwerkhuizen die het straatbeeld mede bepalen. Ook zijn er veel statige 19e eeuwse villa’s waaronder het imposante Fürstenhof. Noordelijk van de stad staat het kasteel Friederichstein, wat in het verleden de zomerresidentie was van de vorsten van Waldeck. In deze mooie stad maken we een ruime stop. Na de stop rijden we via een mooie route naar het rariteitenkabinet het Curioseum, hier is van alles te zien. Oldtimers worden omringd door opvallende beelden of schilderijen. We zien zowel kitsch als kunst, je raakt er niet snel uitgekeken. Voor deze dag nemen we een lunchpakket mee.

Dag 5  Nog 2 dagen tot de Advent  

Na het ontbijt nemen we afscheid van het hotel. Voor vandaag mag u weer een lunchpakket meenemen. Voordat we terug rijden naar Nederland bezoeken we het overdekte winkelcentrum CentrO in Oberhausen, het winkelcentrum is geheel in kerstsfeer. Hier kunt u genieten van de vele mooi gedecoreerde kersthuisjes en mooi versierde winkels. Na de stop rijden we verder naar Nederland waar we de reis afsluiten met een afscheidsdiner waarna u weer wordt teruggebracht naar uw opstapplaats.

 Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van volpension/all-inclusive
 • alle kamers met bad/douche, föhn, wc, zithoekje en balkon 
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • iedere avond entertainment in de vorm van muziek, bingo, shows of wandeling 
 • gratis drankjes van 17.00 tot 24.00 uur (bieren, wijnen, fris, vruchtensappen en jenevers)
 • gehele dag koffie/thee in de koffiecorner gratis, zelfservice
 • gratis gebruik van Wi-Fi, kegelbaan en zwembad
 • entree Curioseum 
 • bezoek kerstmarkt Soest en CentrO in Oberhausen 
 • het afscheidsdiner 
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • SGR consumentenbijdrage
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider
 

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees    
Totaalprijs
Sluit