Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Excursiereis

Duitsland - Muggendorf - Fränkischen Schweiz

594,00 p.p.

Duitsland - Muggendorf - Fränkischen Schweiz - 7 dagen 

Vertrekdatum: 

- Maandag 24 augustus 2020

Fränkischen Schweiz ofwel het Frankenland verwelkomt u! Met een bezoek aan de middeleeuwse dorpen en steden waant u zich terug in de tijd. Leven als god in Frankenland is dan ook geen valse toezegging. Het is een uitdrukking die mogelijk verwijst naar het vroegere Frankische rijk van Karel de Grote. Het is een veelzijdige regio die veel te bieden heeft. Binnen de stadsgrenzen van onder andere Nürnberg, Bayreuth en Bamberg vinden we veel cultuur en geschiedenis. Ook het landschap Fränkischen Schweiz is een veelzijdigheid aan natuurschoon met prachtige panorama’s. In dit prachtige heuvelland zien we diverse burchten en in de bergen zijn enkele grotten waaronder ook druipsteengrotten.

Muggendorf

Het dorp Muggendorf is schilderachtig gelegen in een bosrijke omgeving en in een van de meest geliefde vakantieregio’s van Duitsland. Het rustig gelegen dorp ligt zeer gunstig om kennis te maken met alle facetten van de regio. Door het dorp stroomt rivier de Wiesent, deze rivier is een belangrijke waterweg door het gebied Fränkischen Schweiz. Centraal in het dorp staat de prachtige St. Laurentiuskerk.

 

Boek deze reis

Hotel Goldener Stern 

Dit viersterren familiehotel is een ideale basis voor onze reis. Het zeer vriendelijke personeel zal er alles aan doen om u een huiselijk gevoel te geven. De kamers zijn voorzien van alle gemakken zoals douche/bad, wc, telefoon, föhn, safe, minibar en tv. Het hotel beschikt verder over een lift waarmee het grootste deel van de kamers te bereiken zijn, een receptie, gezellige bar, stube, sauna, binnenzwembad, wellnessafdeling en een mooi overdekt terras waar bij mooi weer het diner geserveerd wordt. Voorts een gezellig restaurant waar u zich zowel ’s morgens als ’s avonds te goed kunt doen van de uitgebreide buffetten. Tijdens ons verblijf wordt er een gezellige muziekavond georganiseerd. Vanaf ons hotel is het mogelijk om een wandeling te maken door het dorp of langs de rivier.

Reisprogramma:

Dag 1  Ready for take off

Muggendorf is vanaf 's Hertogenbosch / Tilburg  / Eindhoven / Valkenswaard / Sevenum gemakkelijk in één reisdag te bereiken. Deze dag hebben we zelfs de gelegenheid om een kijkje "achter de schermen" te nemen bij Frankfurt Airport. We vinden het altijd fascinerend om vliegtuigen te zien opstijgen of te zien landen. Frankfurt Airport behoort tot een van de grootste en drukste vliegvelden van Europa. Tijdens de ca. 45 minuten durende rondrit zien we vanuit de bus de gebeurtenissen rond vliegtuigafhandeling. We rijden langs de terminals en zien de vliegtuigen landen en opstijgen van dichtbij. Na dit bezoek rijden we verder richting ons hotel in Muggendorf.  Na het inchecken volgt het diner.

Dag 2  Parels van Frankenland

Na een goed ontbijt gaan we beginnen aan een mooie excursie dag o.l.v. een lokale gids. We rijden door de Fränkischen Schweiz richting Bamberg. Deze eerzame keizer- en bisschopsstad is net als Rome gebouwd op 7 heuvels. Door de eeuwen heen raakte de stad nauwelijks beschadigd door oorlogsgeweld. Hierdoor is het zeer de moeite waard om deze historische binnenstad te gaan bezoeken, de stad staat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Door het mooie landschap rijden we naar de Vierzehnheiligen Basiliek, de Basiliek van de 14 noodhelpers. Deze rijk gedecoreerde laat Barokke kerk is een hoogtepunt in de Duitse Barok. Het is zeker de moeite waard om hier een stop te maken. In de namiddag bezoeken we de voormalige residentiestad Coburg. Coburg is onder andere de geboorteplaats van de vroeger Belgische koning Leopold I als ook van de moeder van koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk. Zij zijn een nageslacht van het huis Saksen-Coburg. Met de gids in ons gezelschap zullen we niets missen van deze mooie kleurrijke stad met  monumentale gebouwen, paleizen en kerken. Een van die monumentale gebouwen is de vesting Coburg. Dit bouwwerk heeft vanwege haar imposante ligging de bijnaam Fränkischen Krone.  

Dag 3  Nürnberg, stad van de Lebzelter

Lebkuchen is een koek welke met het sap van geneeskrachtige kruiden vervaardigd wordt. Het werd gemaakt in vroegere kloosterapotheken, alleen daar beschikte men over de juiste ingrediënten. Sinds de 13e eeuw wordt het al bedrijfsmatig geproduceerd. We rijden na het ontbijt richting Nürnberg, de stad waar sinds 1634 een gilde van Lebkuchen bestaat, de zogeheten Lebzelter. De Lebkuchen van Nürnberg werd door de jaren heen een beroemde zoetigheid. Na een korte film met uitleg waar natuurlijk een kopje koffie of thee met Lebkuchen bij hoort heeft u ook de gelegenheid om zelf wat te kopen voor thuis. Daarna vervolgen we onze weg richting het centrum van de stad. Deze stad wordt enorm gewaardeerd, zelden zien wij zo’n mooie stad. Nürnberg is zo goed bewaard gebleven of dusdanig goed herbouwd dat het voor een doorsnee bezoeker nauwelijks te zien is wat zich er afgespeeld heeft. De vroegere woningen in de binnenstad lijken wel alsof ze voor Prinsen gebouwd zijn. Om u een goede indruk van de stad te geven wordt u comfortabel rondgereden met een toeristentreintje waarbij u langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad komt. Na deze leuke kennismaking heeft u vrije tijd in het verkeersluwe centrum.

Dag 4  Residentiesteden

In de voormiddag bezoeken we Amberg, een indrukwekkend bijna geheel ommuurd stadscentrum midden in een heuvelachtig landschap. Het geldt als één van de mooiste, best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. Het centrum heeft een sprookjesachtige sfeer. Er zijn veel bezienswaardigheden zoals bedevaartkerk, stadstheater, raadhuis, klooster en kuurvorstelijk kasteel. Overigens werd in Amberg in 1871 Joseph Schmidt geboren, de uitvinder van Mens erger je niet! In de middag rijden we naar Lauf an der Pegnitz. Dit zeer mooi en gaaf behouden Fränkische stadje, wat ontstaan is op de handelsroute richting Praag, heeft een historisch centrum. Tijdens de laatste wereld oorlog bleef Lauf an der Pegnitz gelukkig gespaard. In de Altstadt zien we nu een paar mooi onderhouden stadspoorten en zijn er leuke straatjes met vakwerkhuizen. Op een mooi groen eiland in de rivier Pegnitz is het vroegere Wenzelschloss gelegen. Deze waterburcht was de residentie van de vroegere Burgheer Leupold von Lauf.

Dag 5  Triomf uit de Barok en Wagner’s Bayreuth

De Beierse stad Bayreuth is voor de Wagnerianen het walhalla. Op verschillende plaatsen in de stad kunt u de sporen van de componist Richard Wagner tegen komen. Hij leefde daar van 1872 tot aan zijn dood. Daarnaast was Bayreuth ook de residentiestad van de vroegere Markgraven. Diverse mooie bouwwerken zoals het nieuwe paleis en de stadskerk herinneren aan de mooiste jaren van de stad. In de stad heeft u voldoende vrije tijd om kennis te maken met de hoofdplaats van Opper Franken. Vanmiddag bezoeken we het Markgräfliches Opernhaus. Dit bouwwerk uit 1748 is één van de laatste nog behouden theaters. De theaterzaal behoort tevens tot een van de mooiste van de wereld. Het interieur wat uit hout is opgetrokken wordt met engelen, putti  (kinderfiguurtjes) en fresco’s. Dit prachtige bouwwerk werd toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van Unesco in juli 2012. We zijn tijdig terug in het hotel, waar in de middag koffie met gebak wordt geserveerd.

Dag 6  Pracht en Praal

In de voormiddag bent u vrij. Na het ontbijt kunt u bijvoorbeeld een wandeling gaan maken in de omgeving van het hotel. Na de vrije lunch in Muggendorf rijden we naar Schloss Seehof nabij de Bisschopstad Bamberg. In de 17e eeuw werd op een bestaand jachtterrein de zomerresidentie voor de Bisschoppen gebouwd. Door de eeuwen heen lieten diverse Bisschoppen het paleis meerdere malen uitbreiden.  In het interieur zien we ook elementen uit de laat Barok die we ook wel Rococo noemen. Dit prachtige Barokke Paleis met vier hoektorens is gelegen op een domein van 21 hectare waar bijzondere bomen te zien zijn. Elk uur start er een waterballet bij de fontein in de prachtig aangelegde tuin.

Dag 7  Op zoek naar de roots van het Nederlands Koningshuis 

Na het ontbijt verlaten we ons gastvrije hotel, maar we gaan er nog een leuke dag van maken. De reisdag terug naar Nederland  onderbreken we met een stop in de plaats Diez. Diez of Dietz was vroeger een graafschap wat na de middeleeuwen in handen kwam van het huis Nassau. Het Slot Oranienstein werd gebouwd door de Nassau’s. Via vererving komen alle bezittingen in handen van Johan Willem Friso van Nassau-Dietz. Vanaf dat moment werden de geslachten Nassau Dietz en Oranje Nassau met elkaar verbonden. Koning Willem Alexander draagt dan ook de titel Graaf van Dietz. Het grafelijke slot in Diez aan de Lahn trekt al gauw alle aandacht. Aan de voet van het slot treffen we een gemoedelijk stadje. Na voldoende vrije tijd vervolgen we onze weg richting Nederland, waar we deze mooie reis besluiten met een goed verzorgd 3-gangen diner. Na het diner wordt u weer terug gebracht naar uw opstappunt.

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van halfpension, uitgebreid      ontbijtbuffet en dinerbuffet
 • alle kamers met douche/bad, wc, telefoon, föhn, safe, minibar en tv
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • welkomstdrankje
 • gratis Wi-Fi
 • rondrit Frankfurt Airport
 • gids op dag 2
 • bezoek Lebkuchen Schmidt met film, koffie/thee met  Lebkuchen
 • rondrit toeristentreintje Nürnberg
 • bezoek Opernhaus Bayreuth
 • koffie met gebak dag 5
 • entree en rondleiding Schloss Seehof
 • gezellige muziekavond
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen - calamiteitenfonds - reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven      
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs

Beste reizigers,

Er is goed nieuws! Wij mogen én kunnen weer reizen en we zijn er klaar voor. Wij hebben voor u een nieuwe folder met dagtochten en meerdaagse reizen samengesteld, maar wel met de nodige maatregelen voor uw en onze veiligheid. Ook wij volgen de richtlijnen en adviezen op van het RIVM, KNV, SGR en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.  

Richtlijnen in onze touringcars vanaf 1 juli:
Wij hanteren de regels die zijn opgelegd door de overheid:
*  In de touringcars hanteren wij strikt de maatregelen
*  Het dragen van mondkapjes is verplicht
*  Voor vertrek dient u een gezondheidsverklaring te ondertekenen (deze ontvangt u van ons bij de laatste reisbescheiden die wij u toesturen)
U krijgt een vaste zitplaats toegewezen
*  Het toilet in de bus blijft gesloten. Wij zorgen er tijdens de reis voor dat u voldoende de mogelijkheid heeft om naar het toilet te gaan
*  Wij zorgen ervoor dat na iedere rit (en tijdens de reis) de touringcar goed wordt schoongemaakt en geventileerd. Uiteraard hanteren wij ook de maatregelen zoals die zijn opgelegd in de landen die wij bezoeken tijdens onze reizen. Dit communiceren wij naar onze reizigers met de laatste reisbescheiden die wij toesturen voor vertrek van de reis.

In principe gaat de reis gewoon door zolang u door ons niet wordt aangeschreven en dient u uw verplichtingen na te komen met betrekking tot de geboekte reis/ dagtocht.  

Ik wil mijn dagtocht/ reis annuleren, kan dat?
Indien u zelf uw reis of dagtocht op eigen initiatief wenst te annuleren kan u dit doen tegen de huidige annuleringskosten die vermeld staan in onze brochure en op onze site. Indien wij dan alsnog besluiten om de reis of dagtocht te annuleren heeft u geen recht op een corona voucher of restitutie. U kan ook afwachten, als wij vanuit overheidsoverwegingen de reis dienen te annuleren, dan ontvangt u van ons een voucher en bent u uw geld niet kwijt.

Kan ik mijn reis kosteloos annuleren?
Voor dagtochten/ reizen  is het NIET mogelijk om de reis kosteloos te annuleren. Wij houden de maatregelen nauwlettend in de gaten en houden contact met de partners waar wij mee samenwerken om te bekijken wat  mogelijk en verantwoord is. Mocht u dit niet willen afwachten en toch u reis/ dagtocht wensen te annuleren dan gelden onze annuleringsvoorwaarden zoals vermeld op onze site. Indien u een annuleringsverzekering heeft afgesloten kunt u deze kosten declareren bij de verzekering, mits de reden van annulering aansluit bij de voorwaarden van uw verzekeraar.  

Voorwaarden Corona-voucher:
* Het Corona-voucher is 1 jaar geldig na uitgiftedatum. De datum van boeking van uw nieuwe reis dient dus binnen dit jaar te vallen, de reisdatum mag later zijn.
* Het Corona-voucher ontvangen van EMA Reizen is alleen in te wisselen voor een nieuwe reis bij EMA Reizen.
* Op de Corona-voucher is de garantieregeling van SGR van toepassing conform bestuursbesluit van 16 maart 2020.
* Indien uw nieuwe reis goedkoper is, ontvangt u het verschil terug in een Corona-voucher.
* Indien uw nieuwe reis een hogere prijs heeft, moet het verschil worden bijbetaald.
* Het Corona-voucher komt op naam te staan van de hoofdboeker, is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.

Bereikbaarheid:
Voor het beantwoorden van uw vragen zetten wij alles op alles om goed bereikbaar te blijven. Gezien de huidige situatie gaan de dingen nu nèt even anders. Vanaf heden is ons kantoor weer open voor bezoek op afspraak, verder zijn wij dagelijks van maandag tot en met vrijdag beperkt telefonisch bereikbaar. Indien het niet strikt noodzakelijk is verzoeken wij u om vriendelijk te wachten op berichtgeving vanuit EMA Reizen over de door u geboekte reis. En willen wij u verzoeken om uw vragen zoveel mogelijk te stellen per mail via info@ema-reizen.nl

Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons heeft, blijf gezond en goed zorgen voor elkaar, samen komen we door deze bijzondere tijd heen!

EMA Reizen

 

Sluit