Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Excursiereis

Duitsland - Berlijn - Potsdam en Spreewald

499,00 p.p.

Duitsland Berlijn-Potsdam en Spreewald 5 dagen 

Vertrekdatum:

 • Zondag 30 juni 2019  

Berlijn de hoofdstad en deelstaat van Duitsland, gelegen aan de Spree, waar deze uitmondt in de Havel. Met 3,5 miljoen inwoners behoort deze stad tot één van de boeiendste wereldsteden. Berlijn, in de jaren twintig de culturele metropool van Europa, bezit nog steeds z’n geheel eigen karakter en charme. Geen enkele andere stad in Duitsland heeft een zo gevarieerd cultureel aanbod en zoveel uitgaansmogelijkheden en belevenissen van allerlei soort. De hoofdstad Berlijn is altijd weer een bezoek waard. Na de eenwording in 1990 vloeiden Oost- en West- Berlijn samen tot een metropool zonder scheiding. Een stad met een kosmopolitisch uiterlijk welke tegelijk ook een sfeer van dorpse vriendelijkheid uitstraalt. Wij laten u alle facetten van deze mooie stad zien. Denkt u maar eens aan Checkpoint Charlie, de Brandenburger Tor, de Reichstag, de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, Schloß Charlottenburg met het schitterende Schloßpark. Maar Berlijn is ook een winkelparadijs, wat dacht u van de Kurfürstendamm met een lengte van 3,5 kilometer. Kortom te veel om op te noemen.

Boek deze reis

Hotel am Havelufer+

We logeren in een sfeervol 3-sterren+ hotel in Potsdam gelegen direct aan de oever van de Havel, op ca. 45 minuten van hartje centrum Berlijn. De comfortabele kamers zijn voorzien van badkamer met bad/douche wc en föhn, tv, telefoon en bureautje. Het hotel is verder sfeervol ingericht en van alle comfort voorzien en beschikt over een receptie met lounge, lift, gezellige huisbar, terras en een gezellig restaurant. In het gemoedelijk ingerichte restaurant staat ‘s morgens een extra uitgebreid ontbijtbuffet klaar. Diner is in buffetvorm of een 3-gangen menu geserveerd in het restaurant van het hotel, dit wordt door de keukenchef bepaald.

Dag 1  Heenreis

Vanaf ’s-Hertogenbosch / Tilburg /  Eindhoven / Valkenswaard / Sevenum is Berlijn/Potsdam gemakkelijk in één reisdag te bereiken. Via de Duitse autobanen arriveren we omstreeks 19.00 uur in ons hotel. Aansluitend kamerindeling en diner.

Dag 2  Het beste van Berlijn 

Na het uitgebreide ontbijtbuffet vertrekken we naar het centrum waar we onze gids verwelkomen. Onder deskundige leiding van onze Nederlands sprekende gids bekijken we tijdens een 4-uur durende rondleiding een groot aantal van de bekendste gebouwen. Zo zullen o.a. de Brandenburger Tor, de Reichstag, de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche de revue passeren. Ook de beroemde Allee “Unter den linden”, de winkelstraat Friedrichstrasse, de Potzdammer Platz en de Kurfürstendamm worden niet overgeslagen. Aansluitend krijgt u de gelegenheid om te lunchen en kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. Diner in het hotel.

Dag 3  Een bijzonder stukje Duitsland 

Vandaag maken we een mooie dagtocht door het Spreewald. Het Spreewald wordt gekenmerkt door zijn landelijke karakter met vele riviertjes en waterlopen. We bezoeken tijdens onze tocht het mooie plaatsje Lübbenau met het slotpark, de Nikolaikirche en de prachtige oude binnenstad. Na dit bezoek maken we met een Kahnboot (platbodemboot) een 3-uur durende tocht door dit schitterende gebied met een stop in het kunstenaarsdorp Lehde dat gezien wordt als het Venetië van het Spreewald. Diner in het hotel.

Dag 4  Potsdam 

Na het ontbijt bezoeken we o.l.v. een Nederlands sprekende gids Potsdam. Potsdam is een plaats even buiten Berlijn waar men talrijke paleizen met enkele uitgebreide parken vindt. In de ruim 1000 jaar oude stad zetelden vroeger de heersers van het koninkrijk Pruisen in hun zomerverblijven. Veel van deze paleizen zijn te bezichtigen. Uiteraard nemen we ook een kijkje in de Hollandse en Russische wijk. Tussen de middag heeft u ruim de tijd voor een vrije lunch. Vanmiddag rijdt onze chauffeur een zogenaamd “rondje Berlijn”. U kunt op de door u gewenste plaats uitstappen en op afgesproken tijdstip weer instappen zo kan een ieder doen waar hij of zij zin in heeft. Er bestaat een keur aan mogelijkheden, u kan een bezoek brengen aan bijvoorbeeld de 365 meter hoge Fernsehturm aan de Alexanderplatz, het Joods museum, Reichstag of gezellige shoppen in het centrum (KaDeWe). Diner in het hotel.

Dag 5  Huiswaarts in westelijke richting

Na het ontbijt nemen we afscheid van directie en personeel van ons hotel Via de Duitse autobanen keren we huiswaarts. We besluiten de reis met een heerlijk afscheidsdiner, waarna u weer wordt teruggebracht naar uw opstapplaats.

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco
 • alle kamers voorzien van badkamer met bad/douche wc en föhn, tv met Duits- en Nederlandse zenders, telefoon, balkon of terras.
 • de verzorging op basis van halfpension, uitgebreid ontbijtbuffet, diner in buffetvorm of geserveerd als 3-gangendiner
 • gratis Wi-Fi
 • de excursies (inclusief alle genoemde entrees)
 • Nederland sprekende stadsgids in Berlijn
 • Tocht met Kahnboot
 • Nederland sprekende gids in Potsdam
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

 Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs
Sluit