Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Excursiereis

Duitsland - 5 dagen - Muggendorf - Fränkischen Schweiz

454,00 p.p.

Duitsland - Muggendorf - 5 dagen
Fränkischen Schweiz 

Vertrekdatum:

- Zondag 11 september 2022

Fränkischen Schweiz ofwel het Frankenland verwelkomt u! Met een bezoek aan de middeleeuwse dorpen en steden waant u zich terug in de tijd. Leven als god in Frankenland is dan ook geen valse toezegging. Het is een uitdrukking die mogelijk verwijst naar het vroegere Frankische rijk van Karel de Grote. Het is een veelzijdige regio die veel te bieden heeft. Binnen de stadsgrenzen van onder andere Nürnberg, Bayreuth en Bamberg vinden we veel cultuur en geschiedenis. Ook het landschap Fränkischen Schweiz is een veelzijdigheid aan natuurschoon met prachtige panorama’s. In dit prachtige heuvelland zien we diverse burchten en in de bergen zijn enkele grotten waaronder ook druipsteengrotten.

Het dorp Muggendorf is schilderachtig gelegen in een bosrijke omgeving en in een van de meest geliefde vakantieregio’s van Duitsland. Het rustig gelegen dorp ligt zeer gunstig om kennis te maken met alle facetten van de regio. Door het dorp stroomt rivier de Wiesent, deze rivier is een belangrijke waterweg door het gebied Fränkischen Schweiz. Centraal in het dorp staat de prachtige St. Laurentiuskerk.

Boek deze reis

 Hotel Goldener Stern 

Dit viersterren familiehotel is een ideale basis voor onze reis. Het zeer vriendelijke personeel zal er alles aan doen om u een huiselijk gevoel te geven. De kamers zijn voorzien van alle gemakken zoals douche/bad, wc, telefoon, föhn, safe, minibar en tv. Het hotel beschikt verder over een lift waarmee het grootste deel van de kamers te bereiken zijn, een receptie, gezellige bar, stube, sauna, binnenzwembad, wellnessafdeling en een mooi overdekt terras waar bij mooi weer het diner geserveerd wordt. Voorts een gezellig restaurant waar u zich zowel ’s morgens als ’s avonds te goed kunt doen van de uitgebreide buffetten. Tijdens ons verblijf wordt er een gezellige muziekavond georganiseerd. Vanaf ons hotel is het mogelijk om een wandeling te maken door het dorp of langs de rivier.

Reisprogramma:

Dag 1:  Heenreis en Wertheim

Muggendorf is vanaf ’s-Hertogenbosch/ Tilburg/Eindhoven/Valkenswaard/Sevenum gemakkelijk in één reisdag te bereiken. Deze dag hebben we zelfs de gelegenheid om een kijkje te nemen in het centrum van het historische stadje Wertheim am Main. De stad telt ca. 23.000 inwoners en ligt aan beide zijde van de Tauber die hier uitmondt in de Main. Op de hoogte boven de stad ligt de burcht van Wertheim, die veel toeristen trekt. Mede door de aanwezigheid van een fraaie historische stadskern is het toerisme voor de stad van groot economisch belang. De stad heeft een historisch centrum met schilderachtige vakwerkhuizen, resten van de stadsmuren waaronder de Mainpoort, verder ook nog  2 bezienswaardige oude kerken. Na dit bezoek rijden we verder richting ons hotel in Muggendorf. Na het inchecken volgt het diner. 

Dag 2:  Parels van Frankenland

Na een goed ontbijt gaan we beginnen aan een mooie excursie dag o.l.v. een lokale gids. We rijden door de Fränkischen Schweiz richting Bamberg. Deze eerzame keizer- en Bisschopsstad is net als Rome gebouwd op 7 heuvels. Door de eeuwen heen raakte de stad nauwelijks beschadigd door oorlogsgeweld. Hierdoor is het zeer de moeite waard om deze historische binnenstad te gaan bezoeken, de stad staat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Door het mooie landschap rijden we naar de Vierzehnheiligen Basiliek, de Basiliek van de 14 noodhelpers. Deze rijk gedecoreerde laat Barokke kerk is een hoogtepunt in de Duitse Barok. Het is zeker de moeite waard om hier een stop te maken. In de namiddag bezoeken we de voormalige residentiestad Coburg. Coburg is onder andere de geboorteplaats van de vroeger Belgische koning Leopold I als ook van de moeder van koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk. Zij zijn een nageslacht van het huis Saksen-Coburg. Met de gids in ons gezelschap zullen we niets missen van deze mooie kleurrijke stad met  monumentale gebouwen, paleizen en kerken. Een van die monumentale gebouwen is de vesting Coburg. Dit bouwwerk heeft vanwege haar imposante ligging de bijnaam Fränkischen Krone.  

Dag 3:  Nürnberg met toeristentreintje

Vandaag brengen we een bezoek aan het mooie centrum van de stad Nürnberg. Deze stad wordt enorm gewaardeerd, zelden zien wij zo’n mooie stad. Nürnberg is zo goed bewaard gebleven of dusdanig goed herbouwd dat het voor een doorsnee bezoeker nauwelijks te zien is wat zich er afgespeeld heeft. De vroegere woningen in de binnenstad lijken wel alsof ze voor prinsen gebouwd zijn. Om u een goede indruk van de stad te geven wordt u comfortabel rondgereden met een toeristentreintje waarbij u langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad komt. Na deze leuke kennismaking heeft u vrije tijd in het verkeersluwe centrum.

Dag 4:  Triomf uit de Barok en Wagner’s Bayreuth

De Beierse stad Bayreuth is voor de Wagnerianen het walhalla. Op verschillende plaatsen in de stad kunt u de sporen van de componist Richard Wagner tegen komen. Hij leefde daar van 1872 tot aan zijn dood. Daarnaast was Bayreuth ook de residentiestad van de vroegere Markgraven. Diverse mooie bouwwerken zoals het nieuwe paleis en de stadskerk herinneren aan de mooiste jaren van de stad. In de stad heeft u voldoende vrije tijd om kennis te maken met de hoofdplaats van Opper Franken. Vanmiddag bezoeken we het Markgräfliches Opernhaus. Dit bouwwerk uit 1748 is één van de laatste nog behouden theaters. De theaterzaal behoort tevens tot een van de mooiste van de wereld. Het interieur wat uit hout is opgetrokken wordt met engelen, putti  (kinderfiguurtjes) en fresco’s. Dit prachtige bouwwerk werd toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van Unesco in juli 2012.

Dag 5:  Op zoek naar de roots van het Nederlands Koningshuis 

Na het ontbijt verlaten we ons gastvrije hotel, maar we gaan er nog een leuke dag van maken. De reisdag terug naar Nederland  onderbreken we met een stop in de plaats Diez. Diez of Dietz was vroeger een graafschap wat na de middeleeuwen in handen kwam van het huis Nassau. Het Slot Oranienstein werd gebouwd door de Nassau’s. Via vererving komen alle bezittingen in handen van Johan Willem Friso van Nassau-Dietz. Vanaf dat moment werden de geslachten Nassau Dietz en Oranje Nassau met elkaar verbonden. Koning Willem Alexander draagt dan ook de titel Graaf van Dietz. Het grafelijke slot in Diez aan de Lahn trekt al gauw alle aandacht. Aan de voet van het slot treffen we een gemoedelijk stadje. Na voldoende vrije tijd vervolgen we onze weg richting Nederland, waar we deze mooie reis besluiten met een goed verzorgd 3-gangen diner. Na het diner wordt u weer teruggebracht naar uw opstappunt.

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van halfpension, uitgebreid ontbijtbuffet en dinerbuffet
 • alle kamers met douche/bad, wc, telefoon, föhn, safe, minibar en tv
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • welkomstdrankje
 • gratis Wi-Fi
 • gids op dag 2
 • rondrit toeristentreintje Nürnberg
 • bezoek Opernhaus Bayreuth
 • gezellige muziekavond
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • SGR consumentenbijdrage
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven      
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs
Sluit