Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Excursiereis

Duitsland - 5 dagen - All Inclusive - Greetsiel

564,00 p.p.

Duitsland - Greetsiel - 5 dagen - All Inclusive 

Vertrekdata:

 • Maandag 22 augustus 2022
 • Woensdag 7 september 2022

Greetsiel, op oude Nederlandse kaarten is de plaats ingetekend als Grietjezijl. Dit zeer nostalgische en toeristische vissersplaatsje, met zijn garnalenvissers vloot en Tweelingmolens, is zeer zeker een bezoek waard. Greetsiel is een kleine havenplaats aan de Leybocht in het westen van Oost-Friesland, Duitsland. Het laatste deel van de naam (siel) betekent spuisluis. Greetsiel heeft een schilderachtig dorpsgezicht en is met afstand de meest toeristische plaats in deze regio. Behalve van het toerisme leeft Greetsiel van de garnalenvisserij. De eerste schriftelijke aanduidingen van Greetsiel zijn te vinden in brieven uit het jaar 1388. Schepen uit Hamburg lagen toen in de haven van Greetsiel voor anker en moesten tol betalen. Vlak bij het dorp staat een opvallende, plompe geel-rode vuurtoren, alwaar ook getrouwd kan worden. De vuurtoren vervulde een hoofdrol in een Tatort-aflevering, waarin het dorp als Nordersiel geafficheerd werd.

In 1946 werd Ostfriesland een deel van de nieuw opgerichte deelstaat Nedersaksen en ligt in het Noordwesten van Duitsland. Nedersaksen heeft bijna acht miljoen inwoners, heeft een oppervlakte van 47.600 m² en is hiermee de op één na grootste van de 16 deelstaten in Duitsland. Deze deelstaat grenst aan de Noordzee en ligt grotendeels in de Noord-Duitse laagvlakte. Onze vakantiebestemming Greetsiel ligt aan de Leybocht, deze behoort weer tot het Nationaal Park Nedersaksische Waddenzee (Duits: Nationalpark Niedersächsisches Wattenmeer). Dit is een nationaal park dat is opgericht in 1986. Het nationaal park beslaat de Oost-Friese Waddeneilanden, de West-Friese eilanden, de schorren en slikken bij de Dollard, Cuxhaven en de vaargeul van de Elbe. Sinds 2009 staat het nationaal park op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Boek deze reis

Hotel Greetsiel 

Het sfeervolle familiehotel Greetsiel, ligt in het bijna 700 jaar oude vissersplaats Greetsiel. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, wc, föhn, telefoon, tv met Nederlandse zenders en zithoekje. Het hotel beschikt verder over een lift, receptie, bar met lounge en een gezellig terras. Tijdens ons verblijf staat er iedere ochtend een uitgebreid ontbijt voor u klaar, ’s middags is de lunch in buffetvorm tenzij anders omschreven (zie programma). ’s Avonds wordt er een uitstekend driegangenkeuzemenu geserveerd of buffet. Tijdens deze reis is alles inclusief, dagelijks zijn alle drankjes bieren, wijnen, frisdranken, vruchtensappen jenevers en Apfelkorn van 17.00 uur tot 24.00 uur gratis. De gehele dag is de thee en koffie in de koffiecorner gratis te verkrijgen. Na het diner kunt u zich prima amuseren in de bar-Lounge waar het entertainment plaatsvindt, bijvoorbeeld livemuziek, bingo, wandeltocht etc. Er wordt regelmatig een bittergarnituur en andere snacks geserveerd tijdens het entertainment.

Reisprogramma:

Dag 1:  Ost-Friesland verwelkomt u!

Vertrek uit ‘s-Hertogenbosch/ Tilburg/ Eindhoven/ Valkenswaard/Sevenum. We onderbreken de heenreis met een tussenstop in de Duitse plaats Lingen. Deze stad wordt ook wel het geheim over de grens genoemd. Deze stad heeft een aantrekkelijk en zeer uitgebreid winkelaanbod. Deze stad in het Emsland heeft ook geschiedenis geschreven, zo is er een connectie met het huis van Oranje! Na een ruime stop vervolgen we onze weg naar ons standplaatshotel in Greetsiel. Hier worden we ontvangen met koffie en gebak. Na de kamerverdeling volgt het diner in het hotel.                                                                                                     

Dag 2:  Op zoek naar de Tweeling 

In de voormiddag bent u vrij voor een bezoek aan het toeristische vissersdorp Greetsiel. Het is een gezellige kleine havenplaats in Ost-Friesland en ligt in een van de grotere baaien van de Waddenzee. In de haven kunt u de garnaalkotters en andere visvaartuigen bewonderen. In het pittoreske plaatsje mag u zelf opzoek gaan naar het kenmerk van het dorp, de Greetsielse Tweeling…….  Na de lunch in het hotel, maken we een verkenningstocht door de kuststreek van Ost-Friesland. In het verleden behoorde dit gebied tot het woongebied van de Friezen. In de 15e eeuw kwam er een afscheiding. Vanaf dan ontstaat het graafschap Oost-Friesland. De regio kent verschillende landschappen, deze tocht voert ons door het polderlandschap langs de kust. Onderweg zien we leuke kleine plaatsen. In een van de plaatsen maken we pauzestop.                                                                                 

Dag 3:  Zeehonden & Emden, het Venetië van het Noorden          

Deze ochtend brengen we een bezoek aan het Nationalpark-Haus, een zeehondenstation. De Waddenzee, sinds 2009 UNESCO World Heritage Site, is de thuisbasis van vele nestelende vogelsoorten. Het is ook het leefgebied van zeehonden en kegelrobben. Het zeehondenstation is een erkende opvang voor zeezoogdieren, hier worden zeehonden en kegelrobben zonder moeder opgevoed en teruggebracht naar de Noordzee. Al meer dan 40 jaar worden er soms wel 150 moederloze zeehonden per jaar en af en toe ook kegelrobben opgevoed. De opgevangen dieren zijn afkomstig uit het gedeelte van de Waddenzee dat bij Nedersaksen hoort. De lunch gebruiken we in het hotel. Na de lunch brengen we een bezoek aan de Duitse havenstad Emden. In deze mooie stad maken we een havenrondvaart en heeft u vrije tijd. Emden is gelegen aan de Eems en heeft de meest westelijkste zeehaven van Duitsland. Emden ontstond rond 800 als een handelsnederzetting (Amuthon) op een wierde aan de Eems en werd in de 12e eeuw de hoofdstad van het Oost-Friese graafschap Eemsgo. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is door luchtbombardementen een groot deel van de historische binnenstad van Emden verloren gegaan. Het centrum van de stad bezit nog steeds de middeleeuwse binnenhaven, de Ratsdelft. In en rondom deze haven bevinden zich belangrijke gebouwen als het stadhuis, enkele musea en de oude havenpoort. Karakteristiek is het uitgebreide stelsel van kanalen in de stad. Binnen de stad zijn ongeveer 150 kilometer kanalen bevaarbaar. Om deze reden heeft Emden de titel, Venetië van het Noorden.

Dag 4:  Landschapstuin & een historische stad

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de tuinen van kasteel Lütetsburg. Deze kasteeltuin is met ca. 30 hectare de grootste particuliere Engelse landschapstuin van Noord-Duitsland. De tuin behoort tot een van de weinige overgebleven voorbeelden op het continent van de vroeg romantische tuin en verenigt, als tuinmonument met een rijke historie, kunst en geschiedenis. Vooral de verscheidenheid van meer dan 150 exotische en inheemse plantensoorten, evenals de uitgestrektheid van het gebied, bepalen de aantrekkingskracht van het park. Waar elke bezoeker zijn eigen plek en de schoonheid van het park zelf kan ontdekken. Veel van de historische inrichtingselementen zijn bewaard gebleven: zoals de liefdevol met inscripties gedecoreerde banken, die elke bezoeker uitnodigen een moment rust te nemen. Meteen bij de entree van het park bevinden zich de Parkshop en het Schlossparkcafé. Na dit bezoek gaan we naar Aurich. We weten inmiddels dat de visserij en garnalenvangst belangrijk is voor de regio, in andere delen is veeteelt en landbouw weer belangrijk. Onderweg zult u dat ook zien. Aurich is een van de belangrijke plaatsen in deze regio en is ontstaan in een omgeving waar turf werd gestoken. In deze omgeving liggen veel kanalen met enkele veenkoloniale dorpen. Aurich heeft tal van bezienswaardigheden zoals het kasteel van Aurich, meerdere kerkgebouwen en “Das Knodtsche Haus” een burgerhuis in Nederlandse Laat Barokstijl. Vandaag mag u een lunchpakket meenemen.

Dag 5: Weer naar huis!

Vandaag nemen we helaas afscheid van ons gastvrije hotel. Ook vandaag mogen we een lunchpakket meenemen. Onderweg naar Nederland brengen we een bezoek aan Tecklenburg. In het Middeleeuwse stadje met veel vakwerkhuizen maken we een ruime stop. We vervolgen onze weg huiswaarts. Zoals u van ons gewend bent besluiten we deze reis met een heerlijk 3 gangen diner.

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van volpension / all-inclusive van diner op dag 1 tot diner op dag 5
 • alle kamers met bad/douche, wc, föhn, telefoon, tv en zithoekje
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • koffie met gebak op dag 1 bij aankomst in het hotel
 • iedere avond entertainment in vorm van livemuziek, bingo, wandeltocht etc.
 • gratis drankjes (bieren, wijnen, fris, vruchtensappen, jenevers en Apfelkorn tussen 17.00 uur en 24.00 uur)
 • gehele dag koffie/thee in de koffiecorner gratis, zelfservice
 • gratis gebruik van WiFi
 • bezoek aan het zeehondenstation
 • havenrondvaart Emden
 • entree landschapstuin kasteel Lütetsburg
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • SGR consumentenbijdrage
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven      
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs
Sluit