Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Excursiereis

België-Duitsland-Luxemburg Drielandenreis

419,00 p.p.

5-daagse reis Drielandenreis - België - Duitsland - Luxemburg 

Vertrekdatum:

 • Zondag 23 juni 2019

We verblijven in de triangel Ardennen, Eifel en Ösling. Deze streken staan bekend om hun gastvrijheid en kwalitatief hoogstaand toeristisch aanbod. Ondanks dat in het verleden de Belgische Ardennen het toneel waren van belangwekkende gebeurtenissen, is het vandaag de dag een streek waar je kan genieten van de rust en de natuur. De Duitse Eifel kenmerkt zich door mooie panorama’s veel beekjes en rivieren, kloosters en ruïnes. Het kleine groothertogdom Luxemburg kunnen we verdelen in twee gebieden. Het zuidelijke Gutland en de Noordelijke Ösling wat tot de Ardennen wordt gerekend.

Rodt is een dorp wat bij de gemeente Sankt Vith hoort. Sankt Vith geldt als de enige stad in de Belgische Eifel. De streek en stad vielen in het verleden vaak in andere handen. Zowel Luxemburg als Pruisen hadden de streek vóór België in het bezit.

Boek deze reis

 

Hotel zum Buchenberg

Dit sfeervolle familiehotel is een ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Het hotel is gelegen in de prachtige natuur van de Belgische Eifel. Het hotel biedt ruime comfortabele kamers, alle voorzien van douche, toilet, föhn, tv (met Nederlandstalige zenders), telefoon, wifi en zithoekje. Het hotel beschikt verder over een receptie, lift, tuin met terras en een gezellige bar. Tijdens ons verblijf staat er iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. Iedere avond wordt er een heerlijk 3-gangen diner uitgeserveerd in het sfeervolle restaurant.

Dag 1  Grenspassage

Vertrek uit ‘s-Hertogenbosch / Tilburg / Eindhoven / Valkenswaard/ Sevenum. Vanaf de laatste opstapplaats rijden we rechtstreeks naar Maastricht. In de Limburgse hoofdstad gaat u aan boord van een rondvaartboot en wordt u ontvangen met 2x koffie of thee en een lekker stukje Limburgse vlaai. Tijdens de vaartocht passeert u o.a. de bekende ‘stop van Ternaaien’. In deze sluis wordt de boot in ca. 5 minuten 15 meter omhoog geschut, van de Maas naar het Albertkanaal. Rond het middaguur wordt er aan boord nog een Limburgse koffietafel geserveerd. Als u in Luik aankomt staat onze chauffeur u op te wachten. Met de touringcar wordt u naar het centrum van Luik gebracht waar u op eigen gelegenheid het centrum kan verkennen. Op het afgesproken tijdstip vervolgen we onze weg richting het hotel. Nadat iedereen is ingecheckt kunnen we aan tafel voor het diner.  

Dag 2  In het hart van de Ardennen 

Na het ontbijt vertrekken we weer voor een interessante dag. Via een mooie afwisselende route door de Ardennen maken we een stop in een van de kleinste stadjes ter wereld, Durbuy. Durbuy ligt in het dal van de Ourthe. Het opvallendste bouwwerk is ongetwijfeld het kasteel dat in de 12e - 13e eeuw toebehoorde aan de graven van Luxemburg. In dit prachtige stadje kunt u in een van de vele brasserieën op eigen gelegenheid lunchen. In lang vervlogen tijden werden vooral de kleinere dorpjes van de Ardennen verbonden met elkaar via een aantal tramlijnen. Deze lijnen verbonden in de dalen, de dorpen in de directe omgeving met elkaar. Met de opkomst van de auto raakte de tramlijnen werkloos en werden ze halverwege de vorige eeuw opgeheven. Tegenwoordig is één van deze tramlijnen nieuw leven ingeblazen. We maken een prachtige tocht met een van de oude trams. Vrijwilligers hebben de oude tramstellen gerestaureerd en besturen in “authentiek” kostuum de tram door de natuur. Deze authentieke buurttram rijd door het dal van het riviertje de Aisne, een stukje ongerepte natuur waarop de tijd geen vat lijkt te hebben. Het stationnetje waar de tram aankomt is van alle comfort voorzien, een kleine cafetaria, toiletten en een kleine tentoonstellingsruimte over de historische trams. Via Vielsalm rijden we terug naar het hotel. 

Dag 3  Oudste stad van Duitsland 

Vandaag brengen we een bezoek aan Trier, de oudste stad van Duitsland. Keizer Augustus heeft er de stad gesticht in het vroegere land van de Treveren. Zo ontstond de Romeinse stad Augusta Treverorum, stad van Augustus in het land van de Treveri, het huidige Trier. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids maakt u kennis met deze werkelijk prachtige stad. U ziet onder andere de Kaiserthermen, de Basilica, de Dom van Trier en natuurlijk de Porta Nigra. Na de rondleiding heeft u vrije tijd in het centrum van Trier. De Hauptmarkt in het compacte centrum wordt gezien als de mooie kamer van Trier. Er is een groot winkel aanbod, er zijn gezellige terrasjes en veel bezienswaardigheden. U zult zich hier niet snel vervelen. In de loop van de middag vertrekken we weer richting België, via een mooi gedeelte van het Duitse Moezeldal. Onderweg ziet u de uitgestrekte wijngaarden waar de heerlijke Moezelwijn vandaan komt en we passeren pittoreske dorpjes.

Dag 4   Het kleine Groothertogdom

Het groothertogdom Luxemburg ligt om de hoek. We maken een tocht via het noordoostelijke deel van het groothertogdom wat Ösling genoemd wordt. De Ösling wordt gezien als de oostelijke uitloper van de Ardennen, vandaar de naam. Het is een bosrijk gebied met kleine historische stadjes. Tijdens een mooie tocht passeren we onder andere Clervaux, waar we een stop maken. Het centrum wordt gedomineerd door een 12e eeuws kasteel. We vervolgen onze weg richting Vianden, waar we uiteraard ook een stop maken. Via het Müllerthal rijden we naar Echternach. Het Müllerthal wordt ook wel Klein Zwitserland genoemd vanwege zijn rotsformaties en de mooie natuur. In het gezellige stadje Echternach maken we tevens een stop. Echternach is de bekende bedevaartplaats van Sint-Willibrord, die er een abdij heeft gesticht. Bezienswaardige bouwwerken zijn onder andere het 15e eeuwse stadhuis en de basiliek welke bij de abdij behoord. Via de Duitse Eifel rijden we terug naar ons hotel.

Dag 5  Nostalgische terugblik in de Eifel


Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van de familie Rauschen en het personeel van het hotel. Via een mooie route rijden we naar de Duitse Eifel waar we een bezoek brengen aan het voormalig opleidingscentrum Vogelsang. In het derde rijk 1933 -1945, werd op 3 plaatsen in Duitsland een burchtencomplex opgericht door de NSDAP. Een van die burchten, Vogelsang, werd gevestigd in de Eifel. Op deze complexen werd aan jongeren tussen 25 en 30 jaar, de politieke leer of een bepaalde mening onder dwang bijgebracht. Na de 2e wereld oorlog werd het een militair oefenterrein voor diverse NAVO landen. Hier volgen we een rondleiding onder leiding van een Nederlands sprekende gids. In 2004 werd het Nationaal park de Eifel opgericht, tegenwoordig is Vogelsang daar een onderdeel van. Vanuit het hoger gelegen panorama restaurant is er een prachtig uitzicht over de Rursee. Na het bezoek rijden we naar Nederland. We besluiten deze drie landen reis met een goed verzorgd diner. Na het diner wordt u terug gebracht naar uw opstapplaats.

 

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van halfpension met uitgebreid ontbijtbuffet en een 3-gangen diner
 • alle kamers met douche, föhn, toilet, telefoon, wifi en zithoekje
 • gratis Wi-Fi
 • de excursies (inclusief alle genoemde entrees)
 • boottocht Maastricht naar Luik met 2x koffie/thee met Limburgse vlaai en Limburgse koffietafel
 • natuurtocht met historische tram
 • Nederlands sprekende gids in Trier
 • bezoek met rondleiding Vogelsang
 • gezellige muziekavond
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider        

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees 
Totaalprijs
Sluit