Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Excursiereis

België - 5 dagen Blankenberge - West Vlaanderen

544,00 p.p.

België - Blankenberge - West Vlaanderen 

Vertrekdatum: 

 • Maandag 05 juni 2023

Belgische Kust: De Belgische kust is circa 67 kilometer lang en ligt in de provincie West Vlaanderen. De kust behoort tot een van de topattracties van België. Naast heerlijke stranden en boulevards vinden we hier ook veel cultuur en geschiedenis. Eind 19e eeuw, in de periode die bekend stond als de Belle époque, begon door de economische welvaart het toerisme op te komen aan de Belgische kust. De stranden van soms 500 meter breed en een duingordel van circa 2,5 km breed in combinatie met de mooie plaatsen en het polderlandschap, zorgen deze reis voor veel afwisseling.

Blankenberge: De West Vlaamse plaats Blankenberge behoort tot een van de belangrijkste badplaatsen van België. De van oorsprong oude vissersplaats verkreeg in de 13e eeuw stadsrechten. De vroegere vissers konden tot vlak voor de 2e W.O. actief blijven. Tijdens de oorlog werd de haven vernield. In de 19e eeuw bouwde men het bekende Kursaal, het casino van Blankenberge. Verder heeft de stad nog diverse monumentale bouwwerken ter bezichtiging zoals het oude stadhuis.

Boek deze reis

Hotel Alfa Inn
Hotel Alfa Inn***s, gelegen in hartje Blankenberge en vlakbij de zeedijk, het strand en het station, garandeert een toffe vakantie aan zee! In de gezellige kustplaats Blankenberge vinden we rust en comfort in familiehotel Alfa Inn. De mooie kamers zijn voorzien douche/bad, föhn, wc, telefoon, safe en tv. Het hotel is verder voorzien van een lift, receptie, bar, lounge, een tuin met een heerlijk zonneterras, fitness, wellnessruimte en een biljartzaal. Voorts een gezellig restaurant met ’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet, 1x champagneontbijt met pianist. ’s Avonds genieten we, (m.u.v. dag 4, dan gebruiken we het diner in Ieper) van een vers gekookt 3-gangen diner. 1x tijdens ons verblijf hebben we een gezellige muziekavond.    

Reisprogramma:

Dag 1: Meetjesland 

We rijden naar ons koffieadres voor koffie met gebak, na de koffiestop rijden we naar Eeklo. Eeklo is de hoofdstad van de Vlaamse regio Meetjesland. Sinds 1240 heeft Eeklo stadsrechten. Het is de lakenweverij die het stadje aanzien geeft. We maken een ruime stop in het centrum zodat u in de gelegenheid bent om te lunchen en de stad te bekijken. Enkele van de bekendste monumenten van de stad zijn: Het Stadhuis met belfort, de Sint-Vincentiuskerk, het neogotische vredegerecht, de Huysmanhoeve, villa Dageraad, de 17e eeuwse kapel van de Zusters van Liefde en het Rootjen, een groep 17e eeuwse huisjes op de Markt. Verder de verschillende restaurants met gezellige terrassen en de nodige winkeltjes. Na dit bezoek rijden we naar Blankenberge. Na het inchecken volgt het diner in het hotel.

Dag 2: Op verkenning en de kust

In de voormiddag bent u vrij om op eigen gelegenheid onze vakantieplaats Blankenberge te bekijken. Vanmiddag rijden we langs de kust naar Oostende. Oostende is een gezellige badplaats met een brede boulevard, visstalletjes langs de kade, een grote jachthaven en een gezellig oud centrum met veel terrasjes en winkeltjes. Door de veerdienst met Engeland straalt Oostende een internationaal karakter uit. Later in de middag rijden we weer terug naar Blankenberge.

Dag 3: Verrassende plaatsen in de Westhoek

Vandaag brengen we een bezoek aan Veurne. Veurne bijzonder door zijn vredige uitstraling, een mooie stad met vele monumentale bouwwerken. Het gebied, waar de stad nu is opgetrokken, was vroeger een zoutwinningsgebied. Veurne werd voor het eerst vermeld in 877 als Furnu en zou mogelijk zijn ontstaan rondom één der burchten die door de Graaf van Vlaanderen eind 9e eeuw tegen de invallen van de Vikingen werden opgericht. De Grote Markt van Veurne vervult haar rol van centraal stadsplein al eeuwenlang. De eerste stenen voor de imposante Sint-Walburgakerk werden gelegd op het einde van de 13e eeuw. Bijna tegelijkertijd werd de Sint-Niklaaskerk, die vlakbij ligt, gebouwd. Verder zijn noemenswaardig; het Stadhuis uit de 16e eeuw in Vlaamse renaissancestijl, het Landshuis, een voormalig gerechtshof, de laatgotische Belforttoren, thans Unesco Werelderfgoed. Het Spaans Paviljoen, de Vleeshal, het Bakkerijmuseum, het neogotische station en nog veel meer. De stad heeft ook een keur aan gezellige terrassen en restaurants en de nodige leuke winkels ontbreken ook niet. Na ons bezoek gaan we naar Diksmuide waar we ook een ruime stop maken. Diksmuide is een stad in de Belgische provincie West-Vlaanderen. De stad ligt in de Westhoek, aan de IJzer en de Handzamevaart. Diksmuide staat bekend als de Boterstad, wat verwijst naar de bloeiende zuivelhandel, die eeuwenlang een van de belangrijkste welvaartspijlers van de stad was. De stad is echter het bekendst vanwege de Eerste Wereldoorlog, waarbij ze het hard te verduren had aan het IJzerfront. Vermoedelijk was er al bewoning sedert de vroeg Romeinse tijd. Einde 9e eeuw werd hier mogelijk een ronde burcht tegen de Vikingen opgericht. Het stadscentrum van Diksmuide ligt centraal langs de IJzer en is de omvangrijkste kern in de gemeente. Een bezoek waard zijn het stadhuis met belfort aan de Grote Markt, de Sint-Niklaaskerk, het Begijnhof, het voormalig klooster van de Zwartzusters en het Esenkasteel

Dag 4: In Flanders Fields  

Vandaag brengen wij, deels onder leiding van een gids, een bezoek aan de mooie stad Ieper en omgeving. Er wordt veel verteld en gezien wat te maken heeft met de Eerste Wereldoorlog. Ieper telde in de 13e eeuw 40.000 inwoners. Getuigen van de middeleeuwse rijkdom waren de Lakenhalle en de St.-Maartenskathedraal. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de hele stad met de grond gelijk gemaakt. Er bleven alleen ruïnes over. De belangrijkste historische monumenten werden na de Eerste Wereldoorlog volgens hun oorspronkelijke aanzicht herbouwd. Binnen de deels bewaard gebleven stadswallen bevindt zich de gotische Lakenhalle, waar thans een herinneringsmonument voor de Eerste Wereldoorlog is gevestigd, met in het midden de 70 meter hoge belfort, bekroond met smeedijzeren draak. De Menenpoort is de populaire benaming voor het British Missing Memorial Monument, waar dagelijks om acht uur 's avonds de “Last Post” wordt geblazen als groet aan de gesneuvelde Engelse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. 500.000 soldaten stierven in en rond Ieper. Essex Farm cemetery is één van de 150 Britse militaire begraafplaatsen. Naast de begraafplaats werkte de Canadese dokter John McCrae. Hij schreef er het gedicht "In Flanders Fields". WOI was een loopgravenoorlog. Tyne Cot cemetery op de heuvelrug bij de gemeente Passendale is een must. Met 12.000 witte grafzerken, de grootste Britse begraafplaats ter wereld. De gids vertelt u o.a. waarom er een aantal graven kriskas door elkaar liggen, terwijl andere in perfecte rijen staan. Het programma ziet er voor vandaag als volgt uit. Bij aankomst heeft u voldoende vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te bezoeken en de inwendige mens te versterken. Op afgesproken tijd staat de bus weer klaar en starten we de rondleiding met gids. Na de rondleiding gaan we naar ons restaurant in Ieper voor het diner. Aansluitend bezoeken we de Menenpoort voor de last post waarna we weer terugkeren naar ons hotel.

Dag 5: Huiswaarts en stad aan Dender en Schelde

Na het ontbijt gaan we uitchecken. We rijden naar Dendermonde. Dendermonde ligt aan de samenvloeiing van Dender en Schelde en telt ongeveer 46.000 inwoners. Door de zeer gunstige ligging aan deze twee bevaarbare waterlopen ontstond in de Frankische periode een pre-stedelijke nederzetting op de plaats van de huidige Vlasmarkt. De naam Dendermonde werd het eerst vermeld in een oorkonde uit 1087. In de stad vinden we de Grote Markt met zowel middeleeuwse panden als herenhuizen in neotraditionele stijl, volledig autovrij. Een bronzen palmboom met de naam "Coconut voor Dendermonde" van beeldhouwer Peter Rogiers. Het stadhuis in gotische stijl met Belfort. De Belforttoren werd in 1999 door de UNESCO erkend als Werelderfgoed en bevat een beiaard met 49 klokken. Het Vleeshuis uit 1461, het herbergt het oudheidkundig museum met een collectie waarbij de nadruk ligt op de folklore van de stad. En nog vele monumentale bouwwerken meer. Na een ruime stop rijden we verder naar ons restaurant voor een typische Belgische maaltijd als afsluiter van deze reis.

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van halfpension, uitgebreid ontbijtbuffet, 3x een 3-gangen diner, en 1x een diner  in Ieper
 • alle kamers zijn voorzien van douche/bad, wc, telefoon, föhn, safe en tv
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • gratis Wi-Fi in het hotel
 • koffie met gebak op dag 1
 • gezellige muziekavond met live-muziek
 • gids in Ieper
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • SGR consumentenbijdrage
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven      
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs
Sluit