Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Aanbieding, Nieuw Met vertrekgarantie

Aanbieding: Duitsland - All-Inclusive Herfstreis - Westerwald - 5 dagen

339,00 p.p.

Duitsland-Speciale aanbieding - Herfstreis - Westerwald-5 dagen

Vertrekdatum:

 • Dinsdag 05 november 2019

Het Westerwald: Het Westerwald is een laaggebergte in de Duitse deelstaten Rijnland-Palts, Noordrijn-Westfalen en Hessen. Het gebergte is voor 40 procent bebost en er is vorming van leisteen, klei en ijzererts. Dus ideaal om te genieten van de mooie herfstkleuren in dit beboste gebied. Het gebergte wordt begrensd door de rivieren de Rijn in het westen, de Sieg in het noorden, de Dill in het oosten, en de Lahn in het zuiden. De hoogste top van het gebergte is de Fuchskauten van 656 meter. Het is een ideaal uitgangspunt voor de prachtige excursies.

Hotel Heiderhof

Het rustig gelegen hotel bevindt zich dicht bij het dorp Obersteinebach en heeft een schitterend uitzicht over een wildreservaat. Het hotel is voorzien van receptie, bar/lounge, biergarten, terras, restaurant. Er is geen lift, 80% van de kamers zijn zonder trap bereikbaar. De kamers beschikken over een bad/douche, föhn, wc, telefoon en tv de meeste kamers hebben een balkon of zitje. We verblijven op basis van all-inclusive. In de ochtend staat een ontbijtbuffet klaar, voor de lunch is er eveneens een buffet of aan de hand van ons programma nemen we een lunchpakket mee dat u zelf kunt samenstellen. In de avond staat er een heerlijk diner in buffetvorm voor u klaar. Van 17.00 uur tot 24.00 uur zijn alle drankjes bij de reissom inbegrepen (bieren, wijnen, fris, korn, jenever). De gehele dag is de thee en koffie in de koffiecorner gratis te verkrijgen. Ook is er entertainment in het hotel en wordt er rondgegaan met lekkere hapjes. 

Boek deze reis

Reisprogramma:

Dag 1 Heenreis:

Vanaf ‘s-Hertogenbosch/Tilburg/Eindhoven/Valkenswaard/Sevenum rijden we naar ons hotel Heiderhof in Obersteinebach. Bij aankomst staat er een lunchbuffet voor u klaar. Na de lunch maken we een mooie verkenningstocht door het Natuurpark Rhein/Westerwald, met een stop in Linz am Rhein. De kleurrijke stad Linz am Rhein met het mooie historische centrum ligt in het noorden van Rijnland Palts, direct gelegen aan de Romantische Rijn. Het prachtige Rheintor is de ideale coulisse voor fotografie, zelfs de markeringen van de overstromingen die er ooit geweest zijn, zijn nog steeds te herkennen. Het Rheintor en Neutor zijn overblijfselen uit de 14e eeuw. Zij leiden naar de vakwerkhuizen toe die in het centrum van de stad gelegen zijn. Na de rondrit kamerverdeling en diner in het hotel.

Dag 2 Reisje langs de Rijn:

Na het ontbijt rijden we via een mooie route naar Koblenz, hier heeft u vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te bekijken. Koblenz kent een groot aantal monumenten zoals het beroemde Deutsches Eck waar Moezel en Rijn in elkaar vervloeien, de burcht Ehrenbreitstein, de Liebfrauenkirche, Tolburcht Stolzenfels en het voormalig Aartsbisschoppelijke paleis. Aansluitend maken we een ca. 1-uur durende boottocht, de zogenaamde burchten rondvaart. Na de boottocht rijden we langs de Rijn naar Andernach. Andernach is een prachtige stad in het gebied Rijnland Palts, dat gelegen is aan de linkeroever van de Rijn. De geschiedenis van de stad is al meer dan tweeduizend jaar oud. Het Rheintor is één van de dubbele poortconstructies die de stad bezit. Het is gebouwd van tufsteen en in de volksmond worden deze poorten ook wel de Bakkersjongens genoemd. Een ander bekend symbool van de stad is de Ronde Toren. Hij is zesenvijftig meter hoog. Een gat aan de westkant van de toren herinnert mensen aan een Franse poging om de toren op te blazen in de zeventiende eeuw. Voor vandaag nemen we een lunchpakket mee.

Dag 3 Historie en Oranje:

Na het ontbijt bezoeken we het schilderachtige stadje Hachenburg. Het voormalige handelscentrum ligt schilderachtig omgeven door prachtig gerestaureerde vakwerkhuizen in de historische stadskern. De als monument beschermde Alter Markt is het pronkstuk van Hachenburg, met zijn talrijke winkeltjes en restaurants. De ogen van de leeuw met twee staarten, die op een troon op de marktfontein zit, waken vandaag over de vrolijke drukte op het marktplein. Na dit bezoek gaan we terug naar het hotel voor de lunch. Vanmiddag rijden we via een route door het Westerwald naar Siegen. De historische stad wordt in tweeën gedeeld door de Sieg, een zijrivier van de Rijn. Er zijn prachtige historische gebouwen, maar er is ook volop natuur en dat maakt de stad zeer aantrekkelijk voor toeristen. Het Nederlandse vorstenhuis is oranje gekleurd. In Siegen zetelden lange tijd twee takken van de Nassauers. De ene tak, de protestantse, verwierf het vorstendom Orange in Frankrijk. Nakomelingen van deze Ottoonse tak, van graaf Hendrik van Nassau, zorgden er uiteindelijk voor dat het Nederlandse vorstenhuis oranje werd. Siegen speelde dus een belangrijke rol in de historie van het Huis van Oranje. Het stamslot van de graven van Nassau-Siegen herinnert aan die tijd. Dit geldt ook voor de grafkapel van dit geslacht in de Nikolaikerk dat frequent door Willem van Oranje werd bezocht.

Dag 4 Een dag met veel historie:

Na het ontbijt bezoeken we het stadje Montabaur, gedomineerd door het gele slot Montabaur. We maken een ruime stop om het historische stadje met mooie vakwerkhuizen en het bezienswaardige Rathaus te bezoeken. De stad staat ook bekend om het winkelaanbod in de gezellige historische binnenstad. We vervolgens onze tocht naar Limburg an Der Lahn, gelegen aan de rivier de Lahn. Wanneer u Limburg nadert valt de Limburger Dom met zijn zeven torens al op. De dom reist op een steile rots hoog boven de Lahn en de oude binnenstad uit. Het historische Limburg, 13e eeuw, heeft kronkelige straatjes met vakwerkhuizen en romantische pleinen. Verder is het gezellige toeven rondom de Kornmarkt. Voor vandaag nemen we een lunchpakket mee.

Dag 5 Huiswaarts:

Na het ontbijt nemen we afscheid van directie en  personeel van hotel Heiderhof. Voor vandaag nemen we een lunchpakket mee. We rijden toeristisch naar de “reserve” hoofdstad van Duitsland, Bonn. Ooit was Bonn de hoofdstad van West-Duitsland vandaar deze bestempeling. De stad is prachtig gelegen aan de Rijn, welbekend uit de periode dat het de hoofdstad was. Nu is het vooral een mooie stad met verrassend veel bezienswaardigheden. Bonn is nog meer, het is tevens de residentiestad van Haribo snoepwerken. Haribo werd in 1920 opgericht in Bonn door Hans Riegel. De naam Haribo is een afkorting van Hans Riegel Bonn. Het bekendste product van Haribo zijn de gummibeertjes, die bestaan al sinds 1922. Uiteraard geven wij u een gelegenheid om eens te kijken wat Haribo allemaal in het assortiment heeft. Het zijn meer dan 600 producten, uiteraard heeft u hier ook de  gelegenheid om iets lekkers te kopen. Vervolgens rijden we door naar Nederland. We besluiten deze reis met een goed verzorgd 3-gangen diner.

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van volpension/all- inclusive
 • alle kamers met bad/douche, föhn, wc, telefoon en tv. De meeste kamers hebben een balkon of zitje
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • iedere avond entertainment in vorm van muziek, bingo, quizavond of wandeling
 • gratis drankjes (bieren, wijnen, fris, korn, jenever, tussen 17.00 uur en 24.00 uur)
 • gehele dag koffie/thee in de koffiecorner gratis, zelfservice
 • Gratis Wi-Fi
 • bezoek Haribo Bonn
 • boottocht Rijn 
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider                                              

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
Totaalprijs
Sluit