Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Dagtocht

ZD009: Herfsttocht - Ooijpolder, Reichswald en Goch

55,50 p.p.

Inclusief:  busreis - kopje koffie met gebak - koffietafel met kroket - het diner

Donderdag 11 oktober 2018 

Vandaag gaan we een veelzijdige dag beleven met verschillende gezichten van het landschap. De dagtocht zal u een stukje van de Ooijpolder laten zien en van daaruit gaan we de grens over naar Duitsland voor een mooie route door het gebied van Noordrijn- Westfalen.

Het Reichswald, ook wel Rijkswoud, is een bosrijk glooiend gebied gelegen in Noordrijn- Westfalen langs de grens met Nederland. Het gebied heeft een totale oppervlakte van ca. 5100 ha en is hiermee het grootste samenhangende natuurgebied in de regio Nederrijn. Het gebied bestaat bijna geheel uit bos en er leven diverse soorten zoogdieren, waaronder edelherten, reeën, wilde zwijnen en dassen.

De plaats Goch werd voor het eerst schriftelijk vermeld in een document uit 1261. Het is niet meer te achterhalen in welk jaar deze stad stadsrechten kreeg. Men vermoed dat de stadsrechten zijn verkregen in de regeerperiode van Otto II van Gelre, bijgenaamd de Lamme. Hij was graaf van Gerle en Zutphen van 1229 tot aan zijn dood in 1271. Hij kreeg de bijnaam de  Lamme omdat hij een klompvoet had, een andere bijnaam was de Stedenstichter vanwege de vele plaatsen die hij tot stad verhief.  Een andere bekende inwoner van de stad is de heilige Arnold Janssen (1837 - 1909). Hij richtte in 1865 de Steyler ordenfamilie op. Arnold Janssen wordt tegenwoordig gezien als voorganger van het moderne missiedenkbeeld. In het jaar 2003 is Arnold Janssen heilig verklaard door paus Johannes Paulus II, en twee jaar later heeft de bisschop van Münster de stad Goch tot bedevaartsoord uitgeroepen. Sindsdien bezoeken circa duizend pelgrims per jaar de stad Goch.

Boek deze reis

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons koffieadres in de buurt van Nijmegen waar we u een heerlijk kopje koffie of thee aanbieden met een stukje gebak. Na deze welverdiende stop rijden we via een mooie route door de Ooijpolder naar ons lunchadres. Hier hebben wij voor u een goed verzorgde koffietafel met kroket gereserveerd. Na de lunch vervolgen wij onze herfsttocht en gaan we de grens over naar Duitsland en rijden we een prachtige tocht door het gebied van Noordrijn- Westfalen, de route zal ons ook leiden door het Reichswald. Aangekomen in de stad Goch heeft u even de tijd om de benen te strekken. U kan gezellig eens langs de winkels struinen of ergens een heerlijk drankje nuttige in één van de vele Gocher café’s. Op een afgesproken tijd wordt u weer bij de touringcar verwacht en vervolgen we de reis richting Nederland. We stoppen in Nederland voor een uitstekend drie gangen diner waarna we u weer retour brengen naar uw opstapplaats.

 

Totaalprijs
Sluit