Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

ZD001: Fietsdagtocht de Utrechtse Heuvelrug

64,00 p.p.

Dinsdag 24 juli 2018

De Utrechtse Heuvelrug gelegen tussen Rhenen en ’t Gooimeer, behoort tot een van de mooiste (fiets-)gebieden van Nederland.  U zult zich verbazen over de diversiteit van dit prachtige gebied. De stuwwal is ontstaan in de ijstijd en wordt gekenmerkt door de vele bossen, heideterreinen, uiterwaarden, Kastelen en de landgoederen.  Het hoogste punt van de heuvelrug is de Amerongse berg van 69,2 meter boven zeeniveau.

Voor de fietsers hebben we een mooie route welke makkelijk te volgen is met behulp van de fiets knooppunten. U heeft de keuze om een  route van circa 37 km of route  van circa 50 km te fietsen. Beide routes beginnen in Maarsbergen en eindigen in Amerongen. Er zijn verschillende mogelijkheden  onderweg waar u even kan pauzeren of van de prachtige omgeving te genieten. Als u ervoor kiest om een de lange route te fietsen kan u ook een stop maken bij de Pyramide van Austerlitz. Deze is gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Het monument stamt uit de tijd van Napoleon begin 1800.  Verder zal u onderweg  kennis maken met het afwisselende  landschap en ziet u diverse landgoederen en kastelen.  Beide fietsroutes eindigen in Amerongen waar de EMA touringcar u op zal staan te wachten.

Boek deze reis

Zodra we iedereen hebben opgehaald rijden we rechtstreeks naar Maarsbergen. U wordt ontvangen met een kopje koffie en heerlijk stukje gebak. Na de koffie volgt een filmvoorstelling over het maken van boter en kaas. Tijdens de film krijgt u twee soorten kaas te proeven. Na afloop van de film kan u een bezoek brengen aan het kaas- en botermuseum. Ondertussen worden de fietsen uit de fietstrailer gehaald en klaar gezet  zodat de fietsers kunnen vertrekken voor een prachtige fietstocht over de Utrechtse Heuvelrug.  Voor de niet fietsers hebben wij een goed verzorgde koffietafel met kroket gereserveerd. Nadat u heeft genoten van de lunch maken we onder leiding van een gids een rondrit over de Utrechtse Heuvelrug. Tijdens deze schitterende tocht hoort u de mooiste verhalen en zal de gids alle feitjes en weetjes over dit prachtige landschap aan u weten te vertellen. Na de rondrit keren wij retour naar de Weistaar waar u nog even de gelegenheid heeft om in de landwinkel rond te kijken en zal er voor u een consumptie (koffie/ thee of fris) klaar staan.  Vervolgens rijden we naar Amerongen om de fietsers op te halen. Zodra het gezelschap weer compleet is en de fietsen weer zijn ingeladen, rijden we naar het dineradres waar we deze mooie dag afsluiten met een goed verzorgd drie gangen diner.

Het inladen van de fietsen vergt iets meer tijd en ruimte, daarom hebben wij aangepaste opstapplaatsen voor deze dagtocht: Westerhoven (EMA Leemskuilen 38a) – Helmond (station- Past. Janssens plantsoen)- Eindhoven (P+R Meerhoven)- Den Bosch- (Transferium Pettelaarpark achter het provinciehuis)

Totaalprijs
Sluit