Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Kerst dagtocht

WDG19-06: Kerstmarkt Münster

50,50 p.p.

Incl: busreis - koffie met gebak- vrij bezoek kerstmarkt in Münster- het diner

Vertrekdatum:

  • Dinsdag 3 december 2019

Hoewel de omgeving al door de Romeinen bewoond werd, is Münster in de 8e eeuw ontstaan. De naam van de stad is afgeleid van Monasterium wat klooster betekend. In opdracht van Karel de Grote werd door de Friese missionaris Liudger, een missiepost gesticht. Het klooster werd een bisdom met Liudger als bisschop. Het bisdom vormde uiteindelijk de basis voor de stad. In de 12e eeuw werden stadsrechten verleend  en in de daaropvolgende eeuw sloot Münster zich aan bij de Hanze. De Hanze zorgde voor de nodige welvaart. In 1648 werd in het raadhuis van Münster, de Vrede van Münster getekend. Dit verdrag maakte een einde aan de Dertig- en Tachtigjarige oorlog, en dat leverde onafhankelijkheid op voor de Republiek der Verenigde Nederlanden. Tijdens de tweede wereld oorlog werd een groot deel van het centrum verwoest, gelukkig werd een groot deel zorgvuldig gereconstrueerd. Tot de belangrijkste monumenten van de stad behoren het laatgotische raadhuis en de Sint-Lambertuskerk als ook de Dom van Münster.

Boek deze reis

Vanaf uw opstapplaats rijden we rechtstreeks naar ons koffieadres. Na deze koffiestop vervolgen wij onze weg  naar Münster, zodat u voldoende tijd heeft om de verschillende kerstmarkten van Münster te bezoeken. In de uitgestrekte voetgangerszone is het plezierig winkelen. De adventstijd in Münster is elk jaar opnieuw een bijzondere belevenis. Want als de Prinzipalmarkt in een gouden glans straalt, de koopmanshuizen, kerken en musea prachtig worden verlicht en de historische oude stadskern feestelijk wordt gedecoreerd dan is het een feestje om hier rond te dwalen. Het begin van een betoverende en sfeervolle kersttijd. Maar liefst vijf verschillende kerstmarkten met rond de 300 kraampjes nodigen u uit om door de straten te slenteren en te genieten van deze prachtige stad. 

Op het afgesproken tijdstip wordt u weer bij de bus verwacht. Voordat we u naar uw opstapplaats terug brengen, maken we nog een stop voor een heerlijk drie gangen diner.

Totaalprijs
Sluit